durere repetata gat

18-10-2010
rares.13rrs
Nu este medic/terapeut
rares.13rrs
Buna ziua.
Am o problema cu gatul care ma supara de ceva vreme. In urma cu vreo 4 ani am inceput sa fac amigdalite (2-3-4 ori pe an). Antibiotic si problema trecea, Anul trecut am facut de 5 ori consecutiv la diferenta de aproximativ 2 saptamani dupa ce terminam cu antibioticele. Am fost internat insa la externare simeam la palpare ca acestea sunt marite. Dupa alte 2 saptamani din nou am facut infectie. Am urmat un tratament cu penicilina urmat de moldamin 4 injectii.
Anul acesta am facut din nou o infectie (dupa aproximativ 9 luni de la cealalta) si am mai facut 7 moldamine (1/saptamana).
Problema e ca ma doare gatul des (daca nu saptamanal la 2 saptamani sigur). Uneori dimineata e inflamat dar in cateva ore isi revine la starea normala. Durerea apare si dispare dupa 1-2 zile indiferent daca iau ceva sau nu. Am observat ca mereu e rosu.
Analizele de sange au iesit ok, exudatul faringian asemenea (repetat de cel putin 5 ori in locuri diferuite). Inainte de prima serie de moldamin ASLO putin marit. Dupa moldamin valori normale in scadere.
Am fost recent la un medic ORL. Dansul mi-a spus ca am o infectie undeva dupa amigdala si sunt plin de ciuperci in gura. Mi-a prescris un tratament foarte agresiv injectabil + pastile + spray (inca fiind sunt tratament cu moldamin - a 7-a fiola) iar persoana care imi facea moldaminul mi-a recomandat sa consult inca un medic (consultatia a avut loc oarecum in "grup" - 4 pacienti in salon, tu ce ai, tu ce ai.. repede reteta si atat fara sa discut putin despre problema mea din trecut. Am consultat un alt medic ORL printre cei mai buni cotati din oras iar dansul mi-a spus ca gatul e doar iritat si ca am o predispozitie la iritatii si nu prea are ce sa faca. Adica gatul doare fara sa faci infectie...pentru ca asa doare el in cazul meu. Mi-a intrerupt si tratamentul cu moldamin.
Mentionez ca am 25 de ani, sunt fumator (20 buc/zi) iar pe bunicul meu in tinerete l-a durut gatul vreo 10 ani iar medicii la momentul respectiv nu-i gasisera nimic... Sunt prins intre ciocan si nicovala... nu stiu in ce directie sa o apuc in ideea in care sa las lucrurile sa mearga de la sine sau sa fac un nou consult.
Multumesc
1 comentarii
0
19-10-2010, ora 11:25
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
daca este o amigdalita cronica cu infecti in criptele amigdalelor.. ai mare risc sa faci o complicatie la distanta.. si ar fi mai bine sa le scoti.
daca intradevar este cam a zis al 2 medic.. numai iritatie afaringelui..
in acest caz NU tre sa le scoti..
e suficient sa tii regim alimentar strict fara acru, rece, acidulate si fructe citrice
sa faci multa gargara si tab de supt
multe lichide calde de baut.
poate un tratament gastric cu Redigest.
poti trimite cateva poze cu amigdalele pe mail..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul