Durere premolar fara nerv

21-05-2017
4ndreea
Nu este medic/terapeut
4ndreea
Acum mult timp am avut o carie si nervul a fost scos la premolarul 15 dreapta sus( sper ca zic corect). Mult timp nu am avut nimic(2 ani)

De un timp simteam din cand in cand o durere care pulsa acolo la rece sau la vant.

Ultima oara durerea a fost foarte mare si m-am dus la dentist. Din radiografie se vede ca nu am vreo carie si ca dintii din jur sunt sanatosi, iar lucrarea anterioara de unde pare sa apara durerea e in regula.

Dna doctor, mi-a scos lucrarea si mi-a pus momentan ceva provizoriu. Ea a banuit ca ar fi fost o presiune si din aceasta cauza ma durea.

Insa si acum, avand ceva provizoriu, ma doare. Durerea pe care o simt acum nu pulseaza, nu apare la rece, la vant sau cand apas pe acea zona. Este o durere continua care persista. Ma simt mai bine in momentul in care apas tare pe gingie cu degetul.

Ce ar putea sa fie si care sunt solutiile?
Multumesc mult.
1 comentarii
0
21-05-2017, ora 18:01
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! Daca obturatia veche este in regula imagistic, pot fi mai multe ''solutii''. O varianta este sa faceti o radiografie 3D ( un computer tomograf dentar ) sa se vada cat mai bine situatia canalelor ( de multe ori radiografiile nu sunt suficiente ). Este posibil sa fie nevoie de o retratare a canalelor/ canalului. O alta varianta este ca dintele sa se fi fracturat si acesta sa aiba indicatie de extractie. Acest lucru se intampla destul de des cu premolarii, niste dinti fragili, mai ales dupa tratament de canal ( adesea de ''imbraca'' cu coroana de acoperire dupa tratament de canal ). Situata este mult prea sensibila pentru un raspuns exact pe forum, asa ca urmati sfaturile/ conduita medicului dentist curant.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul