Durere atipica masea fara nerv

04-12-2017
cristian8800
Nu este medic/terapeut
cristian8800
Buna ziua!

Am avut o carie interdentara, intre un premolar si un molar. Conform doctor, in premolar era prea avansata caria, asa ca a intrat si pe canal si i-a scos nervul, iar peste inca o saptamana l-a plombat.

Acest episod se intampla in urma cu o luna si jumatate. Desi initial am fost foarte fericit si mandru ca nu am dureri, am descoperit destul de repede ca de fapt...am dureri. Dar mai neobisnuite.

Mai exact, daca bat cu unghia in peretele lateral al premolarului fara nerv, simt durerea in intregul sau volum.
Se manifesta mai ales seara, cand sunt mai linistit, niciodata in timpul zilei. Seara, dupa ce ma spal pe dinti, parca incep sa simt prezenta acelui dinte, diferit fata de ceilalti, si sunt tentat sa bat usor in el cu unghia, si atunci se manifesta durerea. Nu a existat vreo ameliorare a intensitatii in ultima luna. In fiecare seara e la fel.

Din fericire, se rezuma doar la atat. NU exista durere la cald, la rece, la dulce, la mestecat pe ea sau cand "calc" pe masea, indiferent cat de tare. Din ce am inteles, asta e semn bun, daca nu doare la stimulii enumarati, inseamna probabil ca a fost eliminat tot nervul.

Am facut si o radiografie la 2 saptamani dupa interventie (3 poze aici https://imgur.com/a/L3h9f ), doctorul mi-a spus ca "arata bine", mentionand si inainte, si dupa, ca nimeni nu poate fi vreodata 100% sigur ca tot nervul a fost scos; si ca durerea mea ar fi normala, datorata traumei prin care a trecut dintele, si ca va trece...in cele din urma.

Nu sunt convins. Am un prieten cu o carie interdentara aproape identica, i s-a scos nervul in urma cu 2 saptamani si nu are absolut nici un fel de dureri. La alt dentist, desigur.

Nici alte forumuri nu m-au lamurit...intr-un singur loc am citit ca poate persista durerea luni intregi, chiar ani, chiar daca a fost scos tot nervul. Eu doream sa-i fac pun o coroana, pentru a nu-l sparge cumva si a-l pierde de tot, dar avand in vedere durerile nu vreau sa ma grabesc sa arunc banii pe coroana.

In concluzie...de ce doare? e normal sau exista posibilitatea sa nu fi scos tot nervul? Sau poate nu au umplut bine cu materiale si ma doare...ecoul? De ce il simt seara mai degraba? Stiu ca infectiile/traumele se simt mai puternic seara, dar nu exista nici un alt semn ingrijorator. Gingia nu e umflata, nu pulseaza nimic...
Cum isi poate da seama alt dentist ce e in neregula daca radiografia nu e 100% relevanta?

Multumesc anticipat!
2 comentarii
0
04-12-2017, ora 12:19
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua,
durerile post obturatie de canal pot dura cateva saptamani. Depinde foarte mult de afectiunea nervului avuta inainte si ce anume s-a gasit pe canale cand s-a intrat initial.Radiografia arata ca exista o obturatie de canal un pic scurta pare pe aceste poze, destul de neclare.
Radiografia in original ar fi mai buna de analizat si verificat si clinic toata simptomatologia pentru a stabili concret directia de actiune in tratamentul acestui dinte, si a ajunge intr-un final la ceea ce va doriti.
O zi buna!
0
05-12-2017, ora 07:54
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna ziua,
Se poate verifica corectitudinea tratamentului de canal cu un CBTC( tomografie computerizata).
Durerea pe care o simtiti poate sa fie la nivelul gingiei care a fost afectata de la carie.
Uneori cand sunt carii pe peretele lateral al dintelui gingia se inflameaza.
In concluzie, trebuie tratata si gingia.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul