Sensibilitate masea fara nerv de 4 ani
Buna ziua,
Am o masea cu nervul scos de aproximativ 4 ani. Nu am avut niciodata probleme cu maseaua respectiva pana acum. M-am spalat pe dinti intr-o dimineata (de iarna) cu apa rece. Pe moment nu m-a deranjat foarte tare, insa timp de vreo 4 zile dupa acea dimineata, maseaua a fost foarte sensibila la alimente si bauturi calde. Durerea era fulgeratoare si dura cateva secunde, dupa care simteam in continuare zona mai sensibila la masticatie. Acum nu mai simt decat o jena mica, de la fierbinte, iar de la cald sau rece nu ma deranjeaza deloc.
Este ceva normal sau ar fi bine sa merg la doctor?
Am o masea cu nervul scos de aproximativ 4 ani. Nu am avut niciodata probleme cu maseaua respectiva pana acum. M-am spalat pe dinti intr-o dimineata (de iarna) cu apa rece. Pe moment nu m-a deranjat foarte tare, insa timp de vreo 4 zile dupa acea dimineata, maseaua a fost foarte sensibila la alimente si bauturi calde. Durerea era fulgeratoare si dura cateva secunde, dupa care simteam in continuare zona mai sensibila la masticatie. Acum nu mai simt decat o jena mica, de la fierbinte, iar de la cald sau rece nu ma deranjeaza deloc.
Este ceva normal sau ar fi bine sa merg la doctor?
2 comentarii
Buna ziua! Simptomatologia de durere la cald/rece este atipica pentru probleme ale dintelui "fara nerv" ( daca s-a scos nervul si s-a facut obturatia de canal intr-un mod corect ). Sensibilitatea la masticatie poate fi de la o infectie la varful dintelui. De asemenea, simptomatologia poate fi de la un dinte invecinat celui pe care-l stiti "fara nerv". Cel mai bine adresati-va unui medic dentist pentru a clarifica situatia si a primi tratament corespunzator.
am si o intrebare la dvs..saptamana trecuta sambata am avut extractie de masea a doua de jos partea dreapta, de atunci am avut dureri intruna si locul pe ici pe colo este alb, am crezut ca este infectie m-a intors dupa 3 zile iar la medicul dentist a zis ca nu am nimic este normal, ieri am simtit ca un os acolo m-am reintors la dr..m-a vazut alt dr la aceea clinica mi-a extras osul iar in dimineata aceasta am simtit iar si pe o parte si pe alta alte oase..am fost iar de dimineata si ni-a facut o radiografie la care mi-a zis ca resturi din masea nu sunt si ca am niste oase care sunt normale dupa o extractie si sa le las acolo si pt dureri sa iau pastile pt.durere ca in maxim 2 saptamani o sa treaca durerea..mentionez ca sunt in Anglia nu in romania.
As dori sa va intreb este normal asa ceva sa lase oasele asa cum numesc ei in acel loc fara sa curete?pot face infectie ? va multumesc
As dori sa va intreb este normal asa ceva sa lase oasele asa cum numesc ei in acel loc fara sa curete?pot face infectie ? va multumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Referitor nerv extras unui dinte
- 4Dureri de masea cu nervul scos
- 6Măsea plombata fără nerv
- 5Durere de masea cu nervul scos
- 1Durere masea insuportabila la 48 de ore de la tratamentul stomatologic? Care ar putea fi problema?
- 2Durere masea cu nerv scos
- 2Durere măsea cu pivot, fără nerv
- 3Durere masea de minte dupa ce s-a scos nervul.
- 5Durere de masea cu nerv scos si tratament in aceasta
- 2Durere nelocalizata
- 2Durere slaba sub masea
- 2Massea tratata ce deranjeaza
- 3Masea cu nervul scos care se tot umfla
- 7Durere persistenta in urma scoaterii nervului
- 2Durere de masea cu nerv scos
- 1Durere de masea
- 1Canal obturat, nerv scos măsea innegrita
- 1Durere de dinti, chiar daca nu mai au nerv
Mai multe informații despre: durere dinte fara nerv