Durere masea plombata

15-04-2016
hardstyle
Nu este medic/terapeut
hardstyle
Buna seara!
In Septembrie anul trecut am facut cativa dinti, printre care s-a numarat si o masea(molar 1 sau 2 cred de jos, penultimul vizibil nu stiu sigur)
Prin Decembrie mancam sorici cu apa si sare (salam :) ) cand un oscior sau un cartilaj din ala s-a apasat fix pe maseaua plombata> 220V
Apoi am dat cu limba si am simtit sa nu mai e asa neted cum ma obijnuisem. Cu timpul parca s-a lasat tot mai tare si am mai avut episoade de durere, dar care au tinut vreo 3 zile.
Duminica seara nu am putut dormi: intepaturi sub ureche si de-alungul maxilarului si chiar pana in mandibula pe partea stanga. Am crezut ca e o nevralgie si de asta am apelat atuni si la sectiune ORL unde domnul Valeriu mi-a spus ca e de la masea si avea dreptate. Toata durerea din maxilar si mandibula s-a dus la masea, a durut atat de tare incat a trebuit sa plec de la scoala asta fiind marti.
Am luat aulin seara si dimineata nu mai simteam, insa pe masura ce trecea ziua incepea sa ma doara iar...aseara a fost a 3a la rand in care am luat aulin si a durat doar jumatate de zi...acum ma doare foarte tare daca calc pe partea aia.
Ma dor si dintii de langa si de sus (poate ceilalti din cauza ca am prostul obicei de a calca fortat si tare sa verific daca mai este durere s cat de accentuata este).
Oare ce sa fie? Posibil infectie? Nu vreau si am sperante deoarece pe partea cealalta am avut o masea foarte cariata si rupta la care au fost ramas doar marginile si s-a cam chinuit stomatologul sa o scoala DAR nu avea infectie sau ceva legat de nerv. De asta ma tem cel mai mult.
Sunt sanse sa imi treaca? In seara asta o las asa fara aulin sa vad ce se intampla ca poate irosesc aulin iarasi.Cum se procedeaza la o masea plombata cu plomba crapata? Doare la fel ca una neplombata? Cel mai tare doare cand curata adica atunci cand baga o freza si disc ceva mai gros si care se roteste mai incet. Cat costa o asemenea operatie la o policlinica? am uitat
Sunt mai multe intrebari, dar sper sa imi puteti raspunde la toate! Multumesc!
5 comentarii
0
19-04-2016, ora 21:00
hardstyle
Nu este medic/terapeut
hardstyle
O parere? Mi-a trecut intre timp fara sa mai fi luat vreun medicament in 2 zile. In a 3a nu mai simteam aproape nimic...nu cred ca e incectie doarece carie nu maiare cum sa fie..
0
22-04-2016, ora 17:24
hardstyle
Nu este medic/terapeut
hardstyle
Se pare ca am ramas fara un raspuns.mai am o singura intrebare: ajuta paracetamolul la atenuarea durerii de dinti? Masea???????????
0
24-04-2016, ora 10:27
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Paracetamolul poate ajuta pentru o scurta perioada. Cel mai bine faceti o radiografie si va adresati unui medic dentist.
0
24-05-2016, ora 23:29
Maria_Stef
Nu este medic/terapeut
Maria_Stef
Buna.Chiar daca administrezi aulin, cel mult inlaturi durerea si nu tratezi cauza.. eu am patit asa cu o aluna, mi s-a spart o masea cu plomba cu care nu avusesem niciodata probleme. Important este ca locul acela trebuie curatat si pentru siguranta ta, mai bine iti faci si o radiografie, poate un nerv e mai sensibil. ------*

(*modificat de admin)
0
20-11-2016, ora 19:23
hardstyle
Nu este medic/terapeut
hardstyle
REVIN LA SUBIECTUL MEU DUPA O PERIOADA BUNA DE TIMP
Recomand, va sfatuiesc sa mergeti cat mai repede la stomatolog daca v-a crapat plomba!!!! Eu nu am facut-o si am mers prea tarziu cand mi s-a spus ca am slabe sanse sa o salveze(maseaua). S-au incercat curatari la radacine, mai multe, dar in final tot mi-a fost scoasa, deci de urgenta la stomatolog! Nu va fie frica, e mai bine decat sa va o scoata(desi nu a durut)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul