Durere usoara dupa plombare la mestecarea alimentelor mai dure

24-04-2021
anamaria1349
Nu este medic/terapeut
anamaria1349
Buna ziua! Am 20 de ani si dantura mea se caracterizeaza printr-un spatiu interdentar destul de maricel.

In urma cu 3 saptamani mi s-au pus 2 plombe in partea din dreapta sus. La o zi dupa plombare, am inceput sa simt dureri usoare in momentul in care mestecam alimente putin mai dure. Nu am sensibilitate la rece/cald iar nervul nu mi-a fost scos. I-am spus medicului dentist acest lucru acum o saptamana si mi-a mai slefuit putin acea plomba pentru ca probabil era inalta intr-un loc. Cu toate acestea, tot simt o usoara durere cand mestec. Prima intrebare este: e normal acest lucru? In ce moment ar trebui sa ma ingrijorez?

Astazi mi s-au mai pus 3 plombe in partea din stanga sus si inca nu a trecut efectul anestezicului, sper sa nu ma doara si in zona aceasta. Referitor la acest aspect, simt ca intre doua masele, acum, spatiul intre ele este foarte mic in sensul ca trebuie sa apas tare pentru a introduce ata dentara iar cand verific cu limba acea zona, pe interior, simt ca un mic ciot si sub el pare a fi un loc liber. In cazul in care nu a fost acoperit corect, se mai poate face ceva in acest sens?

As vrea sa merg la un medic stomatolog in Bucuresti pentru a cere o parere referitoare la aceste lucrari. Aveti vreo recomandare? O sa mai astept putin totusi, pentru a vedea cum evolueaza acea masea si cum se comporta plombele care mi-au fost puse azi.
1 comentarii
0
21-03-2023, ora 10:31
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

durerea ușoară la mestecare după plombare este destul de comună și, de obicei, dispare în câteva zile. În cazul dumneavoastră, deoarece a trecut deja o săptămână și durerea persistă, este posibil să existe o altă problemă. Slefuitul plombei poate fi util, dar în cazul în care durerea persistă, ar trebui să consultați din nou medicul dentist pentru a verifica dacă există o altă problemă.

În ceea ce privește spațiul mic dintre maselele recent plombate, este posibil să fie o problemă legată de fixarea inadecvată a plombei sau de o insuficiență de material de plombare utilizat în acea zonă. Este important să adresați această problemă, deoarece spațiul poate permite alimentelor și bacteriilor să se acumuleze, ceea ce poate duce la alte probleme.

În general, dacă aveți probleme după o plombare, este important să contactați medicul dentist cât mai curând posibil pentru a rezolva problema înainte ca aceasta să devină mai gravă.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună din 2007.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul