Durere dupa plombarea dintilor

64 comentarii 1 2 3
0
06-07-2016, ora 14:07
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Buna ziua,

Sensensibilitatea dentara dupa o obturatie coronara (plomba) este normala cateva zile poate chiar saptamani, daca durerea persista o perioada indelungata si apare mai ales in masticatie tradeaza o afectare a nervlui. Pentru un diagnostic si pentru a putea trata corespunzator aceasta durere este necesara o radiografie si un consult de specialitate.
0
22-03-2018, ora 16:31
Maria IIsabela
Nu este medic/terapeut
Maria IIsabela
Bună ziua!
Spuneți-mi, vă rog, ce este de făcut în următoarea situație:
Aveam câteva carii mici, puțin mai mari decât vârful de ac, niște punctulețe practic, pe unele măsele; am mers la stomatolog și mi-a plombat toate măselele în cauză (din ce mi-a zis, cariile erau destul de mari în interiorul măselelor deși la exterior erau doar punctulețe) iar gaura făcută la curățare a fost foarte adâncă pentru a curăța tot, să nu rămână ceva necurățat și să se extindă ulterior...totul bine până a doua zi când efectiv nu puteam mânca deloc pe acea parte. Am zis că o să treacă cu timpul, însă este aproape un an și eu nu pot mânca alimente puțin mai tari cu acele măsele, sunt extrem de sensibile la orice beau sau mănânc, chiar de sunt la temperatura camerei, efectiv nu mă mai pot bucura deloc de nici o masă, în loc să repar ceva, am stricat toată treaba...medicul la care am fost era și în primul sau al doilea an de activitate, de lucrat lucra foarte finuț, cu răbdare și atenție la durere.. mi-a plăcut..însă poate a omis ceva din cauza lipsei experienței ?...se mai poate face ceva sau mi-am distrus dinții pentru totdeauna(m-am și, , grăbit" pentru a rezolva problema și mi-am plombat așa vreo 5-6 măsele, pe ambele părți..iar când vine timpul mesei mă apucă efectiv frustrarea..)??
P.s. Am revenit la clinică cu problema aceasta, mi-au făcut radiografie să vadă dacă au atins vreun nerv și cică totul e în regulă.
0
22-03-2018, ora 18:13
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! Stiu ca nu este placuta starea dumeavoastra, dar cred ca se poate rezolva cu rabdare din partea dumeavoastra si rabdare si pricepere din partea medicului dentist. Durerea poate fi de la niste contacte intre dinti nu tocmai potrivite. Restaurarile''mai inalte' pot da asemenea probleme ca cele descrise de dumeavoastra. Uneori, articulatia '' se obisnuieste'', ceea ce nu este de dorit si este recomandata adptarea contactelor cat mai curand dupa restaurare. Pot fi si niste retractii gingivale, pot fi multe ''poate'', dar consider ca e nevoie de un control mai in detaliu. Medicii in primii ani de activitate sunt foarte atenti la detalii si deseori ''migalesc'' foarte bine restaurarile, nu cred ca aceasta a fost problema. Multa sanatate si rabdare!
0
28-03-2018, ora 17:05
Stomatologie, Bucuresti
Buna ziua,
din cele explicate de dumneavoastra toate par a fi bine facute. posibil sa fie vorba si de contact mai inalte asa cum zice colega mea, sau pot fi si alte cauze care trebuiesc analizate cu multe atentie pentru a depista cauza exacta si umblat exact acolo.Eliminate pe rand toate variantele posibile.Cu siguranta daca era o problema de nerv foarte grava, acuta, nu rezistati un an de zile cu durerea produsa de nerv.E o sensibilitate care trebuie depistata de ce apare, unde mai exact apare si de ce e declansata si apoi vazut ce se poate face.
O zi buna!
Adaugă un comentariu / răspuns
64 comentarii 1 2 3

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul