Durere masea
Buna seara!
Am avut programare miercuri la dentist pentru o măsea foarte cariata. Mi-a scos nervul si mi-a umblat cu diverse ace prin canale. După ce am plecat am simtit o durere dar dupa vreo ora m-a lăsat.
Însă durerea a revenit următoarea zi. Simt durere cand mestec sau cand calc pe măsea dar mai am momente cand simt si daca nu o folosesc deloc. Sunt programat pe 12 septembrie sa imi puna plomba. Ar trebui sa ma tem ca am vreo infecție la măsea sau este vreo inflamatie si ar trebui sa iau un tratament pana la data programării?
Am avut programare miercuri la dentist pentru o măsea foarte cariata. Mi-a scos nervul si mi-a umblat cu diverse ace prin canale. După ce am plecat am simtit o durere dar dupa vreo ora m-a lăsat.
Însă durerea a revenit următoarea zi. Simt durere cand mestec sau cand calc pe măsea dar mai am momente cand simt si daca nu o folosesc deloc. Sunt programat pe 12 septembrie sa imi puna plomba. Ar trebui sa ma tem ca am vreo infecție la măsea sau este vreo inflamatie si ar trebui sa iau un tratament pana la data programării?
7 comentarii
Buna ziua, maseaua poate fi sensibila dupa tratamentul de canal, sensibilitate care dureaza pana la 2 saptamani. Vi s-a dat radiografie inainte sa se inceapa tratamentul de canal?
Buna dimineata,
Faceti o radiografie la dintele respectiv si postati-o aici.
Dupa ce o vedem putem sa va dam mai multe detalii.
Faceti o radiografie la dintele respectiv si postati-o aici.
Dupa ce o vedem putem sa va dam mai multe detalii.
Nu mi s-a facut nici o radiografie la maseaua cu pricina inainte de inceperea tratamentului de canal, ma voi duce si imi voi face o radiografie, dar luni o voi face cel mai probabil pentru ca medicul nu este in weekend-ul acesta la cabinet si poate pana luni se mai ameliorează durerea, sper.
Pentru radiografii dentare exista centre speciale, in general nu se fac la cabinetele de medicina dentara.
An uitat sa precizez ca inainte de scoaterea nervului cu o săptămână mi s-a pus un pansament cu o soluție care să îmi omoare nervul dar nu si-a facut deloc efectul.
Dupa obturatia de canal definitiva pot aparea dureri, cam la 24 de ore de la interventie.
Aceste dureri variaza ca intensitate, in primele zile pot fi mai puternice, iar pe masura ce trece timpul diminueaza ca intensitate.
In acest interval de timp se pot administra antiinflamatorii.
Aceste dureri variaza ca intensitate, in primele zile pot fi mai puternice, iar pe masura ce trece timpul diminueaza ca intensitate.
In acest interval de timp se pot administra antiinflamatorii.
Am observat ca pe zi ce trece disconfortul devine din ce in ce mai mic. Multumesc pentru răspunsuri!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3durere de dinte dupa opturatie de canal
- 5Dureri ciudate dupa plombare
- 2durere dupa plomba
- 3durere dupa plombarea unei masele
- 2ma dor toti dinti dupa ce mi s-a pus o plomba
- 7Durere dinte dupa plombare
- 3Durere la masele plombate
- 1M-a durut o plomba.
- 1Sensibilitate/durere dupa plomba provizorie
- 0Durere masea dupa plombare!
- 4Durere de masea
- 1Durere masea
- 1Sensibilitate dupa montarea plombelor + bubite in interiorul buzei
- 7Dureri groaznice de cap
- 2Durere la un dinte plombat
- 1Durere masea plombata cand mananc ceva tare( ex: alune)
- 2Durere molar superior dupa 4-5 ani de la extragerea nervului.
- 1Durere de măsea
- 1Durere după plombare
Mai multe informații despre: durerea dupa obturatie