Canal obturat, nerv scos măsea innegrita
Buna ziua. Acum 2 luni am mers pentru a scoate nervul la o măsea care era cariata destul de avansat. După scoaterea nervului nu am mai avut dureri. De 2 săptămâni am început sa nu mai pot mânca pe partea cu măseaua, simtiind o durere la presiune. Astaseara am descoperit ca măseaua sa înnegrit. Poate fi infecție. ? Am nevoie de un sfat pentru ca nu pot ajunge la dentist deocamdată. Mulțumesc frumos
1 comentarii
Bună ziua,
da, este posibil ca măseaua să fie infectată. O măsea care este cariată avansat și are nervul scos este vulnerabilă la infecții, mai ales dacă nu a fost tratată corect sau dacă nu a fost plombată corespunzător.
Schimbarea culorii măselei și apariția durerii la presiune pot fi semne de infecție. Este important să consultați imediat un medic dentist pentru a evalua măseaua și pentru a determina ce măsuri trebuie luate. În funcție de starea măselei, medicul dentist vă poate recomanda să faceți un nou tratament de canal sau o extracție.
Este important să nu amânați tratamentul, deoarece infecțiile dentare pot fi foarte dureroase și pot duce la complicații grave dacă sunt lăsate netratate.
Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.
Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog.
da, este posibil ca măseaua să fie infectată. O măsea care este cariată avansat și are nervul scos este vulnerabilă la infecții, mai ales dacă nu a fost tratată corect sau dacă nu a fost plombată corespunzător.
Schimbarea culorii măselei și apariția durerii la presiune pot fi semne de infecție. Este important să consultați imediat un medic dentist pentru a evalua măseaua și pentru a determina ce măsuri trebuie luate. În funcție de starea măselei, medicul dentist vă poate recomanda să faceți un nou tratament de canal sau o extracție.
Este important să nu amânați tratamentul, deoarece infecțiile dentare pot fi foarte dureroase și pot duce la complicații grave dacă sunt lăsate netratate.
Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.
Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Durere premolar fara nerv
- 1Durere masea insuportabila la 48 de ore de la tratamentul stomatologic? Care ar putea fi problema?
- 2Durere masea cu nerv scos
- 4Durere groaznica si masea innegrita
- 2Durere măsea cu pivot, fără nerv
- 3Durere masea de minte dupa ce s-a scos nervul.
- 5Durere de masea cu nerv scos si tratament in aceasta
- 4Probleme dentare sau orl?
- 2Durere nelocalizata
- 2Durere slaba sub masea
- 2Massea tratata ce deranjeaza
- 1Durere măsele cu pivot
- 2Durere molar superior dupa 4-5 ani de la extragerea nervului.
- 1Durere masea la 1 an dupa scoaterea nervului
- 1Masea care doare dupa scoaterea nervului
- 2Durere de masea cu nerv scos
- 2Durere de dinte fără nerv
- 1Infecție la dinte
Mai multe informații despre: durere dinte fara nerv