dupa ce i s-a efectuat perfuzie cu glucoza pt. hidratare, are vederea in ceata
fiica mea in varsta de 31 ani, a fost diagnosticata in urma cu 8 zile, cu diabet zaharat1(glicemia la internare 640 -perfect constienta).I s-a efectuat perfuzie cu glucoza pt.hidratare(?).In acest moment are privirea incetosata, iar medical endo currant I-a spus ca este normal sa fie asa timp de vreo 3 saptamani, pana se acomodeaza lichidul vitros cu insulin (oricum, ceva de acest gen).Eu sunt foarte ingrijorata, mai ales ca fiica mea a trebuit sa plece in Anglia cu un grup de elevi (este cadru didactic).Chiar este normal?
2 comentarii
Cresterea glicemiei poate produce tulburarile cristaliniene rezultand o miopizare acuta si tulburari de vedere la distanta, vedere in ceata. In momentul reglarii metabolismului glucidic, se remit aceste tulburari cristaliniene si dispare miopia. Reglarea metabolismului glucidic este indicata de normalizarea hemoglobinei glicozilate. De altfel, eu spun pacientilor mei cu diabet ca, daca nu mai vad brusc cu ochelarii, trebuie sa-si verifice glicemia, Numai bine
Va multumesc pentru raspuns.M-am linistit oarecum, daca in aceste cazuri poti fi linistit.Cu respect, Nargyss
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7in timp valorile glicemiei se vor stabiliza si ce inseamna acest diabet dezechilibrat?
- 5Miopia si petele-dungi ce apar in vedere
- 2tratament pentru diabetici
- 6in campul vizual apar: flocoane sub forma de puncte, linii, bastonase, mai opace sau transparente
- 6Cerculete colorate... la fiecare 2-3 luni de obicei cand ma trezesc incep sa vad mai rau
- 5simt durere in partea dreapta a capului, cand ma uit in zare am impresia ca vad niste pete
- 4tot timpul imi joaca imaginea si am ameteli
- 3glicemia mare, hemoglobina gl. buna, sarcoidoza-diabet ?
- 4Se poate sa am totusi DIABET ?
- 0senzatia de 'ceva' in ochi
- 8Durere in gat, raguseala + diabet 2
- 8Glicemie oscilanta...
- 0diabet?
- 0Vad cam intetosat cu ochiul drept
- 0Cancer renal?
- 1nelamurire referitoare la suplimente culturism (sunt diebatic)
- 10Dungi in vedere
- 7Vad o luminita
Mai multe informații despre: Glucoza diabetul tulburarile de vedere
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Miopia
- Amaurosis fugax
- Diabet insipid
- Diabetul gestational
- Diabetul zaharat
- Cetoacidoza diabetica
- Hipoglicemia
- Picior diabetic
- Retinopatia diabetica
- Miodezopsiile
- Sfaturi pentru persoanele cu diabet
- Regim diabet
- Indulcitorii artificiali - o alternativa sigura pentru zahar?
- Diabet zaharat
- Noile clasificări ale diabetului zaharat 2018 (5 tipuri)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: