diabetul insulino depedent asociat cu xenical

am o intrebare, daca se intrerupe tratamentul cu xenical, contra obezitatii, ce sanse sant sa nu te mai ingrasi ? ce efect poate avea xenical la un bolnav de diabet care este pe insulina?
3 comentarii

xenicalul este un medicament care inhiba absorbtia intestinala a grasimilor, care sunt "bombele calorice" din alimentatie. Nu interfereaza cu metabolismul glucidic, deci nu are importanta daca este administrat la un pacient cu diabet. Dar in obezitate, daca se renunta la el, fara ca pacientul sa fie invatat sa evite grasimile din alimentatie, sau acesta nu vrea sa le elimine, atunci se va produce o crestere ponderala. Trebuie consultat medicul curant daca doriti intreruperea lui si propunearea unei alte solutii terapeutice. In special pentru un pacient tratat cu insulina este importanta o scadere in greutate pentru ca insulina sa ajunga la celule sa isi faca treaba. Cu cat obezitatea este mai accentuata, cu atat creste necesarul de insulina, care duce la randul ei la ingrasare, pentru ca este hormon anabolizant si asa se intra intr-un cerc vicios. Mergeti la medic, pentru ca mai sunt si alte solutii. Va doresc multa sanatate!

va multumesc foarte mult doamna doctor. v-am intrebat aceste lucruri deoarece soacra mea este bolnava de diabet, iar de cand a trecut pe insulina a luat foarte mult in greutate si la indicatiile catorva prietene a inceput tratamentul cu xenical., ca urmare eu v-am solicitat ca sa vedem daca nu este contraindicat, mai ales ca este o persoana care nu se poate abtine de la mancarea copioasa.

pai in cazul acest mergeti la medicul care se ocupa de tratamentul diabetului doamnei si discutati despre introducerea xenicalului in schema terapeutica, pentru ca este MEDICAMENT si are si contraindicatii. Va doresc multa sanatate, dumneavoastra si familiei "extinse" :)!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2daca glicemia este de 287 ce pericole presupune diabetul?
- 4Dieta bolnavului de diabet
- 10obezitate - dieta sau chirurgie?
- 3consultatie diabet
- 4are diabet?
- 32Dureri puternice in fese
- 0Epilepsie si diabet - pensie de boala
- 3glicemia mare, hemoglobina gl. buna, sarcoidoza-diabet ?
- 0Stil de viata diabet 1 si 2 !!!
- 6diabet de tip II... transpir foarte rau. O fi de la tratament?
- 60Operatii de slabit
- 0oare este diabet?
- 8Metroragie in climax
- 36Greutatea si depresia
- 2dupa ce i s-a efectuat perfuzie cu glucoza pt. hidratare, are vederea in ceata
- 0diabet?
- 8Cum slabesc 25 de kg?
- 1Analiza diabet
- 518 Ani 150 kg dieta drastică
- 1Diabet si Proenzi
Mai multe informații despre: Obezitatea diabetul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Diabet insipid
- Diabetul gestational
- Diabetul zaharat
- Obezitate
- Cetoacidoza diabetica
- Picior diabetic
- Retinopatia diabetica
- Sindromul Pickwick
- Obezitatea juvenilă
- Fenomenul Somogyi
- Sfaturi pentru persoanele cu diabet
- Regim diabet
- Indulcitorii artificiali - o alternativa sigura pentru zahar?
- Obezitatea
- Diabet zaharat
- Pastilele de slăbit
- Noile clasificări ale diabetului zaharat 2018 (5 tipuri)
- Principii terapeutice ale obezității
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: