Am o ceata neagra pe o jumatatea ochiului
Am 37 de ani si sufar de o rinita alergica. Acum 2 luni de zile am observat ca vad o pata/ceata neagra in jumatatea inferioara a ochiului drept. Am dureri de cap, nu foarte mari si ma dor urechile, imi pocnesc cum s-ar zice. Doctorul mi-a recomandat sa merg la oftalmolog, poate chiar un tomograf. sa fie oare o problema neurologica sau altceva? Poate puteti sa ma sfatuiti.
8 comentarii
Buna dimineata! In primul rand, trebuie facut un consult oftalmologic complet, cu determinarea acuitatii vizuale, examenul polului anterior, controlul TIO, examenul fundului de ochi; eu recomand si un camp vizual computerizat; da, sa facem si un consult neurologic si un consult ORL; in urma consultui, se va decide daca trebuie facut un angio- RMN sau CT cerebral, numai bine
buna ziua.am tensiunea 14 cu 10 mai tot timpül, ma simt slabit somnolentain timpül zilei.nu iau nici un tratament incerc sa ajung la doctor dar in germania e greu cu ei.am nifedipim la mine dar nu stiu daca sa le iau sau nu.parintii mei sint hipertensivi.din cauza tensiunii pot sa am probleme cu vederea, vad in ceata cu ochiul drept de 2 luni.dati un sfat va rog, am fost la oftamolog, mia spus ca nu am nimic la ochi, mia dat ochelari de o, 5.multumesc
Da, pot apare tulburari de vedere cand exista fluctuatii ale tensiunii arteriale; este necesar un tratament antihipertensiv; numai bine
Buna seara. Sunt din Tulcea, am 37 de ani si aici am fost diagnosticat cu hemoragie peripapilara in dreptul orei 6, vene turgescente si papila cu caracter difuz (practic mi s-a zis ca s-a spart unul din vasele centrale ale ochiului drept). Am efectuat toate analizele recomandate (de sange, ct cranian, orl, cardiologic, inclusiv testul holter pt. hipertensiune arteriala, controalele oftalmologice). Totusi cu ochiul drept in partea inferioara vad in ceata ca un nor in ochi. Mi s-a spus ca voi ramane asa, ca nu exista cale de tratament, in schimb mi s-a dat picaturi de Pranoflog si Sermion pastile. As dori o programare la dvs. in cazul in are considerati ca este ceva de facut. Va multumesc.
Buna dimineata! Care este diagnosticul oftalmologului?Nevrita optica( papilita)? Care este acuitatea vizuala? Cum arata campul vizual?M-ar interesa rezultatul tuturor investigatiilor;un tratament corect se stabileste in functie de diagnosticul etiologic; numai bine
Oftalmologul din Tulcea mi a pus diagnosticul de tromboza sau accident vascular ocular. La Constanta m i s a zis papilita. Nu stiu exact cum sa va explic, as putea sa va trimit pe mail campul vizual si angiografia (fara substanta) pe care am facut o. Acuitatea vizuala e plus 50 la ochiul afectat. Va multumesc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10Vad puncte albe spre transparent
- 2dimineata nu pot deschide ochii
- 8pete pe ochi
- 8Vedere in ceata cu un ochi
- 6in campul vizual apar: flocoane sub forma de puncte, linii, bastonase, mai opace sau transparente
- 5am miopie, vad ca niste fire de par...
- 4problema cu vederea
- 3pete de grasime pe ochi
- 6Glaucom!?
- 6Keratita endepitelida... dupa ce m-am intepat in ochiul stang in niste bete ornamentale
- 8intrebare pentru un oftalmolog: imbunatatirea vederii prin alimentatie
- 2Tulburari vedere + tulburari vorbire
- 12tremura imaginea pe ochiul stang dar nu si ochiul.
- 3Nu pot sa clipesc normal cu un ochi
- 4ochisor care curge
- 8Neurooftalmologie - retinopatie diabetica - pierderea brusca a vederii
- 1ochii dusi in fundul capului
- 1Senzatii de lesin si puncte albe.
- 0Ochi - punct în câmpul vizual, care îmi blochează vederea
- 1Privire in jos, nimeni nu- mi raspunde
Mai multe informații despre: Ochiul tulburarile de vedere
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Miopia
- Astigmatismul
- Sindromul ochi uscat - Kratoconjunctivita sicca
- Dezlipirea de retina
- Lagoftalmia paralitica
- Conjunctivita bacteriana simpla
- Tumorile pleoapelor
- Amaurosis fugax
- Strabismul la copii
- Retinopatia diabetica
- Cristalinul
- Transplant de cornee
- Conjunctiva
- Pleoapele si reflexul de clipire
- Febra faringoconjunctivala
- Oboseala oculară (astenopia acomodativă)
- Heterocromia (ochii de culori diferite)
- Ochiul (analizatorul vizual)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: