Diferente intre depresia clinică si distimie

Care este diferenta intre depresia clinică si distimie sau, altfel zis, ce inseamna depresie clinică si ce inseamna distimie?
2 comentarii

Bune, nu știu să zic ce înseamnă distensie, însă depresia clinica e ceva serios și trebuie tratată mereu...

Depresia clinică sau depresia majoră este o tulburare afectivă caracterizată de cel puțin două săptămâni de dispoziție scăzută prezentă în majoritatea situațiilor. Adesea este însoțită de stimă de sine scăzută, pierderea interesului pentru activități plăcute în mod normal, energie redusă și durere emoțională fără o cauză clară.
Distimia, cunoscută și sub numele de depresie nevrotică, este o tulburare de dispoziție constând în depresie cronică, cu simptome mai puțin severe, dar de durată mai mare decât tulburarea depresivă majoră.
In oricare dintre cazuri, este nevoie de tratament atat medicamentos (prescris de catre medicul psihiatru) si psihoterapie!
Distimia, cunoscută și sub numele de depresie nevrotică, este o tulburare de dispoziție constând în depresie cronică, cu simptome mai puțin severe, dar de durată mai mare decât tulburarea depresivă majoră.
In oricare dintre cazuri, este nevoie de tratament atat medicamentos (prescris de catre medicul psihiatru) si psihoterapie!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4RMN cocludent sau nu?
- 3durere de cap, nervozitate, depresie
- 9Nu stiu cum sa procedez, cine imi poate da un sfat ?
- 3Depresie, sau oboseala nervoasa ?
- 0artroza cervicala si depresie, anxietate, atacuri de panica
- 9avc grav, diabet, glaucom, depresie suicid la doar 60 de ani
- 8despartire, inceput depresie
- 20S-a vindecat cineva de depresie, anxietate sau atacuri de panica?
- 11am facut primul pas
- 1depresia
- 11Incotro se indreapta viata mea? - Depresie
- 6Cat timp se face tratamentul pt depresie?:(
- 4prietenul a plecat in SUA si revine abia peste 3 luni, mi-e frica sa nu intru in depresie
- 10Senzatie ciudata
- 2Sindrom depresiv anxios
- 2Nou episod depresiv
- 34Depresia si Masturbarea
- 37Ajutati-ma, am tulburare de panica generalizata si depresie. Sunt gravida in 7 saptamani
- 12Stare de nefericire !
- 4Ajutați ma! Fiul meu de 18 ani a întrat în stare de depresie, letargic, sta intr-una în pat
Mai multe informații despre: Depresia Tulburarea distimica distimia depresie
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: