RMN cocludent sau nu?
Am 24 de ani. In 2004 am suferit aproape un an de depresie si anxietate cu atacuri de panica. Anul trecut, pe baza de stres, mi-a revenit depresia de data asta cu ameteli foarte puternice, furnicaturi in maini si picioare, aritmii.
Dupa aproape 6 luni de ameteli, am decis sa imi fac un RMN (Oradea).
RMN-ul s-a facut fara substanta de contrast pentru ca mi s-a spus ca se foloseste substanta de contrast doar daca medicul suspecteaza ceva.
Pentru ca am o oarecare fobie de boala (deces in familie pe caz de cancer), imi fac foarte des analize(cam o data la 6 luni). VSH-ul imi este in limite normale, hemoleucograma normala, calciu, magneziu normale.
Rezultat RMN - normal in toate privintele.
Uneori, cand dau din cap mai puternic, o durere sub forma de intepaturi in partea dreapta sus a capului.(si cateodata ma doare si pielea capului sau parul in acea zona).Poate fi ceva?
RMN-ul fara substanta de contrast este suficient de concludent?
Dupa aproape 6 luni de ameteli, am decis sa imi fac un RMN (Oradea).
RMN-ul s-a facut fara substanta de contrast pentru ca mi s-a spus ca se foloseste substanta de contrast doar daca medicul suspecteaza ceva.
Pentru ca am o oarecare fobie de boala (deces in familie pe caz de cancer), imi fac foarte des analize(cam o data la 6 luni). VSH-ul imi este in limite normale, hemoleucograma normala, calciu, magneziu normale.
Rezultat RMN - normal in toate privintele.
Uneori, cand dau din cap mai puternic, o durere sub forma de intepaturi in partea dreapta sus a capului.(si cateodata ma doare si pielea capului sau parul in acea zona).Poate fi ceva?
RMN-ul fara substanta de contrast este suficient de concludent?
4 comentarii
La problema descrisa de tine subscriu si eu. Aceleasi dureri/furnicaturi/intepaturi apar si la mine in cazul in care misc repede capul/fac o miscare brusca. Simt cum ma inteapa si apoi in zona apare o "ferbinteala". Dupa cateva secunde in care stau nemiscat simptomele dispar. Am facut diferite analize si nimic concludent. Din punct de vedere al doctorilor e totul normal.dar sunt sceptic. As vrea sa refac analizele eventual la un laborator mai specializat. Dac puteti recomanda ceva.
Draga mea Amalia, la 24 ani viata inseamna cu totul altceva decat "cautatul" bolilor. Invata sa traiesti frumos.
este cat se poate de adevarat doamna Mihaela, dar cred eu ca e bine totusi de facut si astfel de controale/teste pentru a stii cum stai cu viata.
In plus mai sunt si durerile sau pur si simplu disconfortul trait zi de zi, la care nimeni nu poate sa'ti dea un raspuns. Acest lucru e oarecum frustrant.
In plus mai sunt si durerile sau pur si simplu disconfortul trait zi de zi, la care nimeni nu poate sa'ti dea un raspuns. Acest lucru e oarecum frustrant.
buna seara.ma puteti ajuta si pe mine, va rog?ca am foarte mare nevoie de un raspuns.
am un baietel de 1 an si 9 luni, si nu umbla, nu vorbeste.
a fost operat ptr ectopie testiculara bilaterala si ptr pca, la inima. doctorii mi-au spus ca din cauza acestor probleme este mai intarziat cu vorbitul si mersul.
cineva mi-a spus sa-i fac un rmn. credeti ca as putea depista cauza?sau e indicat in astfel de probleme?
daca da, ce fel de rmn?
va multumesc mult ptr raspuns.
am un baietel de 1 an si 9 luni, si nu umbla, nu vorbeste.
a fost operat ptr ectopie testiculara bilaterala si ptr pca, la inima. doctorii mi-au spus ca din cauza acestor probleme este mai intarziat cu vorbitul si mersul.
cineva mi-a spus sa-i fac un rmn. credeti ca as putea depista cauza?sau e indicat in astfel de probleme?
daca da, ce fel de rmn?
va multumesc mult ptr raspuns.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 45acum 2 luni am suferit un atac de panica
- 3depresie de 9 ani
- 4Nu ma pot relaxa din cauza gandurilor negre...
- 5hepatita cronica autoimuna, gammapatie monoclonala
- 3durere de cap, nervozitate, depresie
- 11voi scapa vreodata de atacurile de panica?
- 6nervozitate, irascibilitate, sensibilitate iesita din comun; diagnostic:tulburare anxios-depresiva
- 19Ajutati-ma sa-mi ajut sora
- 10sa-mi spuna cineva.. unde sa ma duc?
- 215Grup de suport pentru depresie, anxietate
- 1019 ani si atac de panica
- 1Viroza sau alt ceva?
- 1Raspunsuri la atacuri de panica, anxietate, depresie!
- 15Mi-e rau, noaptea in somn. Mi-a fost si ziua dar noaptea ma sperie.
- 34Agresivitate pe fondul depresiei?
- 2Tulburare anxioasa si atacuri de panica
- 31Anxietatea revine
- 3Recidiva atacuri de panica, efecte adverse posibile la acelasi medicament din prima faza?
- 19Calmare atac de panica
- 2Copilul meu face atacuri de panica
Mai multe informații despre: Atacurile de panica Depresia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: