Depresia si Masturbarea

14-02-2020
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Buna seara !
Nu mai sint intr-o relatie cam de mult timp, iar cum un om normal trebuie sa aiba o viata sexuala, n-am avut de ales decat sa ma masturbez. In afara de asta eu mai am pe cap o blelea de depresie si am observat in ultimul timp ca mi se activeaza de cele mai multe ori dupa ce ma masturbez. V-a ruga daca stiti cumva daca este vreo legatura intre cele doua. M-ar interesa ce se intampla la nivel chimic in creier in timpul orgasmului, ce substante se secreta si mecanismele prin care pot produce depresie. Nu am probleme de vinovatie sau chestii d-astea, eu am impresia ca e o reactie chimica. Pentru ca daca nu o fac, ma simt perfect. Daca era sa am ganduri, ma lua depresia si cand nu ma masturbam. Dar ar mai fi interesant de aflat si de ce cand faci sex normal nu te ia depresia, ci doar cand te masturbezi...
Si nu in ultimul rand vreau sa va mai intreb daca vi s-a intamplat si voua vreodata asta ?
34 comentarii 12 Înainte ›
1
15-02-2020, ora 23:58
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca iti face ceva rau, e bine sa renunti.
Sunt multi baieti care au scris pe forum ca au facut depresie sau anxietate de la masturbare.
Sanatate multa!
4
16-02-2020, ora 12:59
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Masturbarea practic nu produce depresie, modul tău de de gândire poate duce la depresie. Asocierea dintre masturbare și rușine sau vinovăție poate duce la sentimente de anxietate, iar de-a lungul timpului, acest lucru poate duce la depresie.
Orice depresie sau anxietate resimțită după masturbare este cel mai probabil rezultatul tradițiilor culturale sau religioase care le-ați absorbit în timpul vieții.
V-ar ajuta niște ședințe la un psiholog cu competențe pe psihosexologie.
1
16-02-2020, ora 13:48
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Va multumesc pentru raspuns !
Dar sa stiti ca nu simt deloc rusine sau vinovatie. Sint un om inteligent, cu o minte deschisa si nu sint deloc religios... Am trecut de faza in care oamenii credeau ca sexul se face doar pentru procreare.
2
16-02-2020, ora 15:37
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Când vei ajunge în cabinet și ți se va face evaluare vei afla adevăratele cauze care îți declanșează depresia, pentru că toți avem impresia că lucrurile stau într-un anume fel pentru că așa le percepem noi, dar de multe ori modul de percepție ne joacă feste. De-abia după evaluare și monitorizarea reacțiilor noastre pe o anumită perioadă realizăm care e adevărata cauză.
2
17-02-2020, ora 11:55
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Masturbarea nu induce depresie insa poate uneori sa intretina o stare depresiva, prin faptul ca e o solutie facila de evitare a trairilor emotionale negative. Atunci cand persoana nu e intr-o relatie si e trista ca urmare a acestui fapt, masturbarea poate intretine un cerc vicios, prin intretinerea evitarii interactiunilor emotionale ce s-ar putea solda cu un esec.
Ca urmare iti sugerez Ionica sa apelezi la cateva sesiuni de psihoterapie pentru a vedea ce anume ai putea sa faci.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
1
17-02-2020, ora 20:49
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Daca masturbarea (excesiva, in sesiuni lungi de edging si pe termen lung) nu are efecte negative asupra organismului la nivel organic (cauzand sau amplificand depresia, anxietatea, tulburarile de somn, de concentrare, oboseala cronica etc.), atunci de ce exista comunitatea noFap?! Poate ca medicina ar trebui sa studieze mai serios efectele masturbarii (asociata cu consumul de pornografie), fiindca nu e pe atat de inofensiva si benefica pe cat se crede. Masura face diferenta, ca in cazul oricarui viciu.
1
18-02-2020, ora 00:51
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Am uitat sa mentionez, nu o fac foarte des. Ci o data la 2-3 zile in medie, uneori si la 4-5 zile. Cam cum se recomanda sa faci si sex normal.
Si eu cred ca s-ar putea totusi sa se intample ceva diferit la masturbare fata de sexul normal. Mai imi zicea cineva ca la sexul normal, datorita mangaierilor, sarutarilor si interactiunii emotionale dintre cei doi, se mai secreta si oxitocina in corp. Iar la masturbare nu, ceea ce poate crea un dezechilibru. O explicatie care mi se pare destul de plauzibila...
3
19-02-2020, ora 13:09
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna ziua,

Pentru a vorbi despre depresie este necesar ca aceasta să întrunească anumite criterii pentru o anumita perioada de timp. Mai bine spus, ceea ce simțiți dupa orgasm nu este o depresie propriu-zisa, ci o tristețe, o stare de nostalgie. In psihologie si psihiatrie poartă denumirea de disforie postcoitala sau tristețe postcoitala. O explicație ar consta in existenta unui sentiment de pierdere a rezistenței datorită epuizării fizice și a pierderii fluidului seminal. Conținutul în organism al hormonului prolactin crește imediat după orgasm. Acest lucru afectează în mod direct starea emoțională și fizică a persoanei. De asemenea, o influenta au factorii genetici și factorii biologici. O persoană care suferă de disforie postcoitală simte senzații neobișnuite după orgasm. În loc de euforia obișnuită și relaxare se simte anxietate, melancolie, iritabilitate. Imediat după coitus, pacientul are uneori dureri de cap ce se caracterizează prin cefalgie și, în unele cazuri, durează de la cateva minute până la câteva ore.
O altă explicație este data de psihiatrul american Richard Friedman ce a investigat care sunt posibilele explicații pentru tristețea post-coitală. A vrut să arate că fenomenul este, în unele cazuri, rezultatul unei reacții din amigdală - partea creierului care se ocupă de teamă și anxietate. În timpul sexului, amigdala scade nivelurile de frică și anxietate. Iar după sex, funcțiile amigdalei revin la nivelele normale, și așa se explică tristețea post-coitală.
Informați-vă mai mult despre acest fenomen, nu trebuie să vă îngrijorați, el se manifesta preponderent la barbati. Daca simptomele devin coplesitoare si va afectează funcționalitatea sexuală, apelați la psihiatru si urmați sedinte de consiliere psihologică.
1
02-03-2020, ora 20:15
Sergiuleanul
Nu este medic/terapeut
Sergiuleanul
Doar oamenii utilizeaza actul sexual de placere. Restul animalelor (daaaa suntem animale ca ne place sau nu) il fac in scop de reproducere. Dupa orgasm masculul are o stare de liniste, de somnolenta, de lipsa de energie...de aceea dupa ce iti faci laba te simti lipsit de energie.
2
25-03-2020, ora 18:39
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Iti trebuie antidepresive care sa te scape de dependența de masturbare
1
29-03-2020, ora 21:08
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
@Chițimuș Cristina
Am citit despre disforia postcoitala si nu prea ma regasesc in descriere. Se spune ca e vorba de traume, abuzuri sexuale, pe care orgasmul le elibereaza... Unii plang dupa ce fac sex... Eu nu am nimic de genul asta. Si in plus eu sint ok imediat dupa. La mine, depresia apare a doua zi si tine o zi, doua... Si nu e o simpla tristete, e depresie in toata regula. Din aia care iti paralizeaza creierul si iti sterge orice urma de motivatie de a mai face ceva. Nici sa mai mananc nu mai pot. Am si eu traumele mele, dar in ultimul timp am studiat mult dezvoltare personala si mai mi-am intarit psihicul si sint chiar impacat cu ele. Am constientizat multe chestii si am depasit stadiul de victima. Chiar nu stau sa mai ma plang pentru ce mi s-a intamplat. Am o groaza de treaba si de chestii de care sa ma ocup... Eu sint ca depresia asta a mea se declanseaza doar din motive chimice, nu psihice. E ceva, o dereglare in corp, care prin orgasm declanseaza depresia asta...
1
06-04-2020, ora 14:46
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Dupa cum am mai spus Ionica, nu o declanseaza ci doar o intretine si o poate accentua. Depresia ta poate avea o cauza chimica, poate fi ca urmare a unui deficit de neurotransmitatori...si poate ca tu o intretii prin faptul ca incerci sa te remontezi prin masturbare. Cred ca in primul rand ar fi nevoie sa fie abordata terapeutic (prin medicatie si psihoterapie) depresia si nu masturbarea.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
1
26-04-2020, ora 22:46
cristina0321
Nu este medic/terapeut
cristina0321
Masturbarea duce la simptome de anxietate sau depresie din cauza singurătății și a prostului obicei de a te autosatisface, fără să ti dai voie să fi sau sa te comporți cu o partenera asa cum simti. Cu siguranta ca agravează o depresie, o hrănește. E ca un tratament prost care are efect doar pe moment dar nu te vindeca de tine si de propriile nevoi.
1
26-04-2020, ora 22:46
cristina0321
Nu este medic/terapeut
cristina0321
Imi poti scrie daca vrei in privat
1
29-10-2022, ora 18:53
kosmygsm
Nu este medic/terapeut
kosmygsm
duhul curviei , sa lasam deoparte imbatatul cu apa rece
1
23-08-2023, ora 10:24
Hipnoterapeut
Identitate neconfirmată
Hipnoterapeut
Da, dragostea fara partener eestte o forma de maannifestare a unei neevoi, esste o llupta psihollogica iinterioara din care tu eesti cel innfrantt pt ca ai ggasit aceasta vaarianta surogat de a satisface o nnevoie care nuu eeste ddoar o nnevoie sexuala, este maii mult dee atat. Hipnoterappeut, pot sa te ajut fara pretentii
1
23-08-2023, ora 10:27
Hipnoterapeut
Identitate neconfirmată
Hipnoterapeut
Sex ul estte perceput dde pppsihic ca o victorie pe cand masturbarea ca o infrangere de aicci rusine, viiinovatie
1
23-08-2023, ora 12:19
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Aveti dreptate in legatura cu victoria si infrangerea, dar va rog sa ma credeti ca nu simt nici o rusine, vinovatie sau alte remuscari ! O fac cu toata iubirea fata de mine. Sint un om intelectual, care a studiat multe, si nu mai traiesc in grota pe care au creat-o religiile.

Postarea initiala a fost facuta in urma cu 3 ani. Intre timp mai mi-am dat seama si eu ca masturbarea nu e chiar ca sexul normal. Ii lipsesc unele elemente. S-a intamplat o data sa strang o femeie in brate, fara sa ajungem sa facem sex si m-am simtit ca in paradis ! Era chiar mai bine decat sexul. Pentru ca la atingerea dintre barbat si femeie se secreta hormoni special, oxitocina. Cand te masturbezi, se secreta doar dopamina. Si asa se ajunge la un dezechilibru.
1
25-08-2023, ora 18:12
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu are nici o treaba masturbarea cu depresie, e de la depresia, aia face ca dupa masturbare sa nu te simti bine. Nu o mai face pana cand nu rezolvi cu depresia.
Se secreta in creier dopamina si endorfine, si probabil afluxul de astea in cantitate mai mare, duce apoi la o scadere a lor din cauza ca nu merge bine treaba pe acolo de la depresie.

Adica si asa nu ai prea buna cantitatea de dopamina pe acolo, forteaza sa urce, si apoi e mai putina ca inainte.

Pai ai facut sex cu cineva cu depresie si nu ai avut depresie mai tare dupa ?

Mie nu mi s-a intamplat asa ceva. Din contra, imi facea bine. Daca nu-ti apare la relatie sexuala, inseamna ca ai tu niste prejudecati acolo cu masturbarea dar nu le constientizezi.
1
25-08-2023, ora 22:31
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Costy,

Masturbarea nu este ceva normal, natural... Organele sexuale au fost facute sa fie folosite inpreuna cu un partener. E si normal sa apara efecte secundare daca nu le folosesti asa cum le-a lasat natura. Probabil ca asta e un mecanism de aparare al vietii. Adica, daca nu esti in stare sa iti gasesti partener(a) inseamna ca e ceva in neregula cu tine si nu trebuie sa dai genele mai departe. E selectie naturala. Si d-aia a fost facut ca sa te simti rau daca o faci singur, sa nu se perpetueze ADN-ul prost.

Da, cred ca se produce o rezistenta la dopamina, asa cum se produce si rezistenta la insulina. Corpul e inundat cu dopamina iar receptorii se adapteaza devenind mai insensibili. Si pe urma cand scade, intri in depresie...

E usor sa zici "Nu o mai face". Daca ar fi fost doar dupa vointa noastra, nu mai existau dependenti de alcool, tigari, droguri... Si mai ales de unul singur, fara ajutor de specialitate. Exista clinici de dezintoxicare de alcool, de droguri... Dar de masturbare n-am auzit. Pe noi ne lasa sa murim cu zile... De fapt, nici nu stiu ce ajutor ai putea sa primesti aici. Poate un partener...

Te asigur ca nu e vorba de nici o prejudecata sexuala. Sint complet vindecat pe partea sexuala.
2
26-08-2023, ora 23:37
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu e nici un normal sa te simti aiurea cu masturbarea, multi se masturbeaza inclusiv femei si nu au nimic. Lasa-le naiba de gene si natura, nu are nici o treaba cu natural sau nenatural.

Te simti tu nasol, nu si altii care-s sanatosi. Chiar masturbarea este si o fantezie in sine ptr unii chiar daca are omu partener.
Corpu tau nu stie ca te masturbei sau faci cu cineva, e ceva mecanic, se stimuleaza centrii nervosi de pe penis si asa apare excitatia si apoi orgasmul.

Iar la femei apare excitatie si daca se freaca pe clitoris, care nu are nici o treaba cu vaginul, sau are si in vagin daca are acolo un penis care prin frecare sa ii stimuleze centrii nervosi de acolo. Iar daca baga unul f bine facut ca si jucarie sexuala, o sa aiba orgasm.
Sigur ca e mai misto cu un partener, dar merge si asa si nu are nimic.

Am zis sa nu faci pana nu rezolvi depresia, ca sa nu mai fi nasol dupa masturbare, dar daca nu poti sa nu faci aia e, nici eu nu pot sa nu fac cand ma ia pofta, doar ca mie nu imi face rau deloc.
Daca depresia ta e rezolvata, iti zic eu ca nu mai ai nimic dupa masturbari.
Nu esti tratat corespunzator.

Ca daca era normal sa te simti nasol dupa, toti care se masturbau si nu aveau parteneri, se simteau nasol.

Asa este, ai dreptate cu rezistenta la dopamina, ca ai probleme, tocmai. Ca in mod normal nu apare rezistenta, afluxul de dopamina e de scurta durata adica cand incepe placerea sa urce si pana se termina, si nu apare rezistenta. Cu partener afluxul de dopamina e mai mare, si deci ar trebui sa fie mai rau dupa aia. Daca le facea rau masturbarea, sexul cu cineva le facea si mai rau, ca ar trebui ca rezistenta sa apara mai rapid si mai intensa dat fiind ca si afluxul de dopamina e mai mare. Deci cine e reglat nu are rau nici la partener nici la masturbare.

Ca si la insulina daca ai avea un varf de insulina de 10-15 secunde cu glucoza mai multa, nu s-ar intampla nimic, ca apoi rezistenta aia minuscula dispare, se redeschid receptorii ca, consuma glucoza aia.

Pai aveam o vecina aici mai mica ca mine cu 11 ani care nu vroia sa se incurce cu orice tampit doar ptr un sex, si se masturba de lua foc de 1-2 ori pe zi, si nu avea nici pe dracu.

Masturbarea ajuta sa fim mai selectivi si femei si barbati, nu sa acceptam orice fel de partener doar ptr un sex.
1
27-08-2023, ora 02:25
ThunderBay
Nu este medic/terapeut
ThunderBay
Masturbarea o face atat cel insurat cat si cel neinsurat, sigur cu dominanta celui neinsurat.Se masturbeaza la greu si femeile maritate, daramite cele necasatorite.Pentru ca dupa n ani de casnicie, sotii nu mai au atractia sexuala de la inceput, aproape ca dispare total dupa 10-20 de ani.O fac ca trebuie...
Argumentele lui Costy sunt foarte bune, zic eu.

Toata chestia e ca atunci cand faci sex cu un/o partenera te simti invingator iar atunci cand te masturbezi, te simti invins, cum bine spunea cineva de pe forum.
0
28-08-2023, ora 12:00
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Metafora asta cu invingator si invins uneori poate doar accentua sentimentele de vinovatie.
Dupa cum am afirmat conteaza de fapt mai mult care sunt motivele pentru care se intampla asta.
Daca se intampla pentru a ‘trata’ o depresie existenta, cu siguranta nu e o idee buna.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
0
28-08-2023, ora 20:41
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
ThunderBay, de ce sa te simti invins daca te masturbezi ? Chiar am intrebat-o pe una (care e lesbi) care o facea des si a zis "de ce dracu sa ma simt invinsa daca ma masturbez ?", mi-am intrebat si prietenul, la fel a zis.
Nu stiu de unde le scoti si tu.

Ca faci cu cineva sau nu, o faci si e placut. De multe ori nu vrei sa te incurci cu cineva doar ptr un orgasm de 15 secunde sau de multe ori chiar 10 secunde, preferi sa te incurci cu cineva cu care ai mai multe in comun decat un sex amarat. Si atunci chiar esti invingator sau invingatoare ! Ca nu atarni la cineva doar ptr atat, si ala cine stie cum sa se poarte, si asa mai departe.
Devi mai selectiv/selectiva, si e mult mai bine.

Iar cand nu ai cu cine aia e, nu e o problema, inseamna ca nu ai gasit pe cine trebuie daca vroiai sa ai partener.

Poti sa stai linistit sau linistita pana ce dai de cine trebuie, nu sa fim lesinati dupa un partener doar sa fie acolo.
0
29-08-2023, ora 17:37
ThunderBay
Nu este medic/terapeut
ThunderBay
Costy,

Eu nu sunt adeptul acestei ziceri, doar ca asa SPUNE LUMEA.

Lumea, populatia, asa crede !!! Ea, mai ales barbatii.

Crede-ma, eu sunt pro masturbare, in niste limite, normal, tocmai pe argumentele aduse de tine, care sunt extrem de pragmatice, si spuse pe un limbaj relaxant.
0
30-08-2023, ora 14:23
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Asa zice lumea, ai dreptate. Barbatii sunt mai fraieri aia care zic asa, ptr ca nu stiu de ce femeile is mai destepte, ele nu considera ca-s invinse daca fac, chiar daca nu vor un partener sau nu le duce fizicul sa aiba unul.
S-ar putea sa fie pe dos uneori, sa constate ca o relatie nu e mare lucru dupa perioada de indragosteala, si sa se considere invinsa cand s-a bagata obligatii.

Unii si unele vad dincolo de perioada aia minunata.
Sigur ca e mai bine sa faci sex cu cineva, dar unii nu se complica din cauza riscului sa o ia emotionalul razna si sa intre in ce nu vroia sa intre.
De ex una vede unu frumusel foc, nu vrea sa-l ia de barbat ca stie ca e nenorocit ca a vazut ce face in jur cu altele. Daca face sex cu el e posib sa se indrag de el si sa intre la belele.

Iar aia si alea care nu pot avea un partener ca nu ii duce fizicul in primul rand (ca asta e proba eliminatorie, ca doar ptr sex nu prea conteaza restul), aia e, viata merge inainte si asa, nu esti invins sau invingator. Ca nu sta viata intr-un orgasm de 10-15 secunde. Normal ca nu convine, dar aia e.

Invingator esti cand castigi o partida de sah, cand iei o olimpiada, cand castigi un razboi, adica ceva serios. Si invins esti cand pierzi. Adica chestii ample care au efect mai lung de 15 secunde.
Satisfactiile sunt mult mai mari dar si cand esti invins suferi mai tare uneori.
0
30-08-2023, ora 19:14
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Lucrurile sint atat de simple si voi le complicati inutil...
Nu se compara masturbarea in cuplu cu masturbarea in singuratate. In cuplu, poti sa te masturbezi cat vrei, ca nu te afecteaza cu nimic, pentru ca ai interactiune umana, imbratisari, sarutari, mangaieri... care genereaza oxitocina si echilibreaza hormonii. Depresia nu vine din cauza ca te masturbezi sau nu, ci din lipsa interactiunii umane.
0
30-08-2023, ora 20:15
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu ma refeream la masturbarea intre parteneri ci chiar la masturbarea de unu singur chiar fara ca celalalt sa stie. Poate fi o fantezie in sine asta.
In cazul in care zici tu ai dreptate, dar aia era clar, nici nu trebuia sa mai specific.

Evident ca de preferat e sa faci cu cineva de toate, ca efectul nu este asa misto ca, cu cineva, singur merge dar nu asa ca lumea. Dar in nici un caz nu te ia depresia dupa masturbare.
El zice ca e okey daca nu o face !

Depresia vine in primul rand pe baza genetica slaba, si apoi mediul o agraveaza sau declanseaza, nu uita ca aia de la Auschwitz in ce chinuri traiau si destui nu aveau nici o depresie, altfel nu mai apucau 1945.
Aia care au dat in depresie, s-au sinucis sau altele de genul.

De aia de ex 3 insi pot reactiona diferit la acelasi factor de mediu. Unu se sinucide daca il paraseste parteneru, altul zice "mda, sufar dar aia e, gasesc altul", altul zice "aaaa da-l dracu, nu ma merita daca m-a parasit desi eu sunt okey, asa cum l-am iubit pe asta si mi-a placut, gasesc altu care sa-mi placa la fel si sa iubesc, deci nu-mi fac asa probleme".

Ca poti avea interactiune umana, prieteni, munca, etc dar sa nu ai partener, si nu e asa problema, deci depinde si de om, de valorile lui, nu poti generaliza.
0
30-08-2023, ora 20:39
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
O data ce ai partener poti sa te masturbezi cum vrei tu, si singur pe furis, ca nu mai conteaza. Daca ai imbratisarile lui si iubirea lui vei trai ca in paradis. Depresia se anuleaza.

Faptul ca nu poti tu sa intelegi de ce se intampla asta, nu inseamna ca nu ma ia depresia dupa masturbare. In 80% din cazuri, dupa ce ma masturbez ma ia depresia. Daca nu ma masturbez, nu se intampla nimic. Si va mai repet a mia oara, nu am nici o mustrare de constiinta, se intampla pur si simplu la nivel chimic.
0
06-09-2023, ora 20:59
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu neaparat se anuleaza depresia, ca daca e mai tare, cucu, nici sex nu iti vine sa mai faci, si nici nu te mai intereseaza imbratisarile lui, dar nu e cazul la tine insa.
Depresia nu e normal sa apara, nu conteaza ca ai sau nu ai acele imbratisari. Ca esti asa putin suparat ca era mai bine cu cineva, e alta.
Pai daca toti si toate care se masturbeaza ca nu au partener, ar avea depresii dupa, ce am face ?

Nu ai mustrari la nivel constient, dar poti avea la nivel subconstient, si atunci e clar de ce se intampla asta, rezolvarea este la psiholog.

Daca nu are treaba cu mecanismul asta, inseamna ca ai cumva o depresie mascata care iese la suprafata dupa masturbare din nu stim ce motive chimice. Nimeni nu o sa-ti poata spune mecanismul. Important este cum rezolvam.
Si atunci se poate incerca un trat ptr depresie, sa vedem, dupa orgasm mai ai depresie ?!

Mecanismul care-l banui eu este ca atunci cand se secreta multa dopamina la orgasm, dupa aia ramane creierul cu deficit si ai depresie pana-si reface cantitatea de dopamina, deci ai un deficit de dopamina cumva, si/sau serotonina, care se rezolva cu tratament, iar dupa un timp se scoate trat si poti ramane bine fara sa mai iei, medicul decide cat timp iei.
Insa nimeni nu poate sa-ti zica cum s-a ajuns la acest deficit.

Dar de cand esti asa ? De mereu ? De mic cand te masturbai aveai depresie ? Sau cand ai inceput sa ai asa ceva ? Inainte sa ai partenera prima data cum era dupa ce te masturbai ?
Ca e f importanta chestia asta.
Adaugă un comentariu / răspuns
34 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Depresia la vârstnici
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  • Conform unui studiu, tulburarea afectivă sezonieră este un mit
  •