E nevoie de aparat dentar ?
Buna ziua !
Am o masea in partea dreapta sus care a crescut foarte putin si de 2-3 ani nu mai creste deloc (am aproape 19 ani). Mai am si 2 dinti in fata care sunt putin deplasati, dar nu foarte mult. Am fost la un ortodont care mi-a spus ca am nevoie de aparat dentar si ca sunt sanse ca maseaua sa creasca sau nu. Daca nu creste a zis ceva de o interventie chirurgicala.
Ideea este ca eu am buza de sus peste cea de jos. As vrea sa stiu daca va reveni la normal dupa scoaterea aparatului dentar. Ma gandesc ca daca se vor indrepta cei doi dinti din fata si se modifica "calcatura" (cred ca asa se zice), se va "retrage" si buza de sus.
Radiografie: https://i.imgur.com/jSDWegi.jpg
Radiografia este de vreo 3-4 ani, dar nu s-a mai schimbat nimic de atunci.
Pareri ?
Am o masea in partea dreapta sus care a crescut foarte putin si de 2-3 ani nu mai creste deloc (am aproape 19 ani). Mai am si 2 dinti in fata care sunt putin deplasati, dar nu foarte mult. Am fost la un ortodont care mi-a spus ca am nevoie de aparat dentar si ca sunt sanse ca maseaua sa creasca sau nu. Daca nu creste a zis ceva de o interventie chirurgicala.
Ideea este ca eu am buza de sus peste cea de jos. As vrea sa stiu daca va reveni la normal dupa scoaterea aparatului dentar. Ma gandesc ca daca se vor indrepta cei doi dinti din fata si se modifica "calcatura" (cred ca asa se zice), se va "retrage" si buza de sus.
Radiografie: https://i.imgur.com/jSDWegi.jpg
Radiografia este de vreo 3-4 ani, dar nu s-a mai schimbat nimic de atunci.
Pareri ?
1 comentarii
Buna seara,
Daca medicul ortodont a spus ca e nevoie de aparat dentar atunci e bine sa ii ascultati sfatul.
Daca medicul ortodont a spus ca e nevoie de aparat dentar atunci e bine sa ii ascultati sfatul.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Urgent ortodont
- 2Protruzia dintilor superiori se poate trata?
- 4Extractia premolarilor in vederea tratamentului ortodontic schimba forma fetei in rau?
- 3Lamurire
- 0Aparat dentar - asimetrie dupa extractie
- 2Aparat ortodontic
- 2Aparat dentar daca nu am toti dintii/ extractii si implant intr-o sedinta
- 8Dintii migrează în timpul tratamentului?
- 2Aparat dentar de noapte
- 3Aparat dentar pentru un singur dinte
- 2Muscatura adanca
- 1Nu imi permit sa termin tratamentul!
- 6Disjunctor activare
- 1Problema in tratamentul final ortodontie
- 1Ajutati-ma - aparat dentar si operatie ordonto-chirurgicala
- 1Modificare fizionomie grava extragere premolari si aparat dentar
- 2Aparat dentar și implanturi
- 1Dinții revin in forma de dinainte de aparatul dentar
- 3Parodontoza si aparat ortodontic
Mai multe informații despre: Tratamentul ortodontic Aparatele dentare ortodontice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: