Depresie si anxietate | Forumul Medical ROmedic

Depresie si anxietate

25-08-2018
Alina.Ali
Nu este medic/terapeut
Alina.Ali
Buna ziua.
Vreau sa va impartasesc si eu experienta mea.Cosmarul meu a incept acum 2 ani cand am inceput sa fac atacuri de panica.La inceput faceam 1 atac de panica la cateva zile, apoi faceam zilnic cate 3-4 pe zi..Am inceput sa sufar si de agorafobie si starea mea se agrava pe zi ce trece...ma simteam f rau, imi era frica sa mai ies din casa pentru ca aveam stari de lesin, mereu imi era frica ca o sa lesin, ca o sa innebunesc, ca o sa pierd contactul cu realitatea...am indurat aceste stari care se agravau pe zi ce trece si devenea si mai intense, cam 6 luni cand m am trezit intr o dimineata cu o stare groaznica de frica si o stare ciudata in care mi se parea totul straniu in jurul meu, ciudat, ca intr un vis.atunci m am speriat extrem de tare crezand ca voi innebuni si am mers la psihiatru...mi a pus diagnostic de episod depresiv major si mi a dat cipralex si xanax...acest tratamen a avut efect doar partial, in sensul ca am scapat de atacurile de panica, dar a ramas derealizarea.si o depresie usoar..dupa 6 luni de tratament, mi se parea ca nu mai are niciun efect tratamentul si din pacate, l am intrerupt singura fara acordul medicului...dupa 1 luna, a aparut o depresie severa cu ganduri obsesive, mi era frica ca o sa ma sinucid, tristete apasatoare, ganduri ca viata nu are sens, si imi dadeau o anxietate si o frica enorma...m am intors la psihiatru si mi a dat serlift si eglonyl...le am luat de data asta corect, cum a zis medicul, timp de 9 luni.In ianuarie am terminat tratamentul si nu am mai luat nimic de atunci.Problema e ca si de data asta tot partial m a ajutat tratamentul...in sensul ca eram pe linia de plutire cand il luam..adica nu mai erau asa intense starile, dar erau..Cel mai mult ma deranjeaza starea de derealizare care cred eu, imi da si starea de depresie...Am impresia ca nu o sa imi mai revin niciodata.Atacuri de panica nu am mai facut dar am ramas cu o depresie urata, apasatoare care s a accentuat de cand nu mai iau tratament..ganduri obsesive ca viata nu are rost si s a accentuat si derealizarea...Cum poate un tratament sa te ajute partial, adica pe aracurile de panica sa ajute si in depresie si derealizare nu?Doctora la care am fost mi a zis ca la unele peroane tratamentul da rezultate doar partial, ca in cazul meu...adica sa inteleg ca orice as lua, nu ma va ajuta?Sunt disperata si nu stiu daca sa mai incerc alta schema de tratament, pt ca vad ca doar ma tine pe linia de plutire, cand il iau dar nici vorba sa ma simt bine...Oare o sa mai fiu vreodata ca inainte?
14 comentarii
1
25-08-2018, ora 15:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Incercati alt tratament pina gasiti unul care vi se potriveste. Sunt peste 20 de antidepresive.
Intrati pe Grupul Depersonalizare si derealizare de pe Facebook, daca doriti.
Sunt mai rare persoanele care nu raspund la tratament. Trebuie avut rabdare.
Sanatate multa!
0
25-08-2018, ora 15:35
Alina.Ali
Nu este medic/terapeut
Alina.Ali
Va multumesc pentru raspuns.De multe ori am citit comentariile dumneavoastra si m au incurajat, mai ales ca ati trecut prin aceste experiente ca si noi...O sa merg din nou la doctor sa incerc alta schema de tratament.Am inteles ca si dvs ati incercat mai multe antidepresive pana l ati nimerit pe cel care vi se potriveste.O zi frumoasa.
1
25-08-2018, ora 16:54
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Am incercat 6 antidepresive timp de mai multi ani, pentru ca medicii nu mi-au zis ca trebuie sa incerc pina il gasesc pe cel care mi se potriveste. Nu stiam si ma lasam de tratament. Nu credeam ca mai exista ceva pentru mine.
O zi frumoasa si dv. si mult succes!
1
25-08-2018, ora 17:42
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Solutia este o combinatie intre tratamentul medicamentos, care va ajuta sa tineti sub control simptomele si sa pastrati un anume nivel de functionalitate si psihoterapia, care sa va ajute sa intelegeti sursa starilor pe care le aveti.
Mai este o perspectiva: de multe ori mediul este cel care intretine tulburarea. De aceea este important sa priviti situatia mai larg si sa vedeti care sunt elementele care o pot alimenta.
1
26-08-2018, ora 13:54
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Medicația ajută pe moment, dar pentru rezultate de lungă durată e nevoie să combinați medicația cu psihoterapia, ca să învățați să interpretați rațional ce vi se întâmplă, să gestionați situațiile nou apărute, să câștigați competențe pentru a depăși obstacolele care se ivesc.
De asemenea e nevoie ca pe lângă factorii care au declanșat tulburarea să fie depistați și menținuți sub control și cei care o mențin.
Suportul familiei contează foarte mult, pentru că familia poate fi un sprijin important pentru cel aflat în suferință. Atunci când familia primește informații despre tulburarea respectivă și cu ce poate sprijini persoana în cauză am constatat că vindecarea se produce mai rapid. Dacă psihicul e bun se grăbește vindecarea, iar unde poate găsi o persoană mai mult sprijin emoțional dacă nu în familie...
1
28-08-2018, ora 00:58
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Parerea mea este ca medicatia ajuta cel mai mult in cazul tulburărilor de personalitate, care nu sunt boli pentru a fi vindecare. În schimb, în bolile psihice exista vindecare, ce se produce in urma recuperării psihologice. Ai nevoie de un psihoterapeut care sa ti schimbe gândirea nesănătoasă ce iti tulbura mintea si te face sa răspunzi defectuos mediului. În tulburările de personalitate spre exemplu, nu prea ai ce face. Persoană in cauza trebuie tratată medicamentos fiindca maladaptivitatea ii este imprimată în personalitate.
0
28-09-2018, ora 14:51
Camelia Blajan
Nu este medic/terapeut
Camelia Blajan
Buna ziua!!eu din 2003 am inceput cu o depresie foarte mare, si mi se schimba tratamentul la cateva luni pentru ca nu imi era bine.Am fost in pensie de boala si de cateva luni mi sa taiat pensia de 640 lei..in urma verificarii la Institutul de expertiza Bucuresti.Spunandu.mi ca e o Deficienta usoara...iar eu de 15 ani inghit medicamente non stop pentru ca nu mai pot fara medicatie
0
28-09-2018, ora 15:03
Camelia Blajan
Nu este medic/terapeut
Camelia Blajan
Diagnosticul este.Sindrom depresiv recurent sever.Nu ca nu as vrea sa lucrez.dar nu ma simt in stare.desii iau tratament sunt fara chef de viata..trista.si cu stari pe care doar eu le simt in pielea mea.Mi.a scazut cheful de viata si de a mai merge inainte.Fara medicamente nu pot..sunt dependenta de ele.Ce vina am eu ca nu ma mai simt in stare sa ma bucur de viata?
0
28-09-2018, ora 15:08
Camelia Blajan
Nu este medic/terapeut
Camelia Blajan
Eu abia ma descurc sa.mi cumpar medicatia acum, si sa supravietuiesc deoarece doar sotu lucreaza.Nu imi permit sa mai merg la Psihoterapeut..din ce sa.l platesc?iar dupa 15 ani de medicatie psihica nu mai exista vindecare
0
28-09-2018, ora 23:13
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca sunteti din Bucuresti, puteti participa gratuit la Grupul de suport pentru depresivi si bipolari, al Asociatiei Equilibrium. Cautati pe net datele de contact.
0
29-09-2018, ora 11:03
Camelia Blajan
Nu este medic/terapeut
Camelia Blajan
Nu sunt din Bucuresti.Din Jud Hunedoara
0
29-09-2018, ora 14:32
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Completati pe net formularul de la Asociatia Equilibrium, veti fi contactata si vi se va da accesul la Grupul de suport se pe Facebook, daca doriti.
0
06-01-2019, ora 17:27
Utilizator1996
Nu este medic/terapeut
Utilizator1996
Buna seara! Sufar de anxietate generalizata din spusele psihologului. Sa incep cu inceputul.timp de 2 ani am fost intr un stres continuu, in fiecare zi din cauza prietenului meu. In luna iulie a murit bunicul meu(bolnav de cancer care nu a fost depistat la timp). Dupa înmormântare am inceput sa ma simt rau.imi venea sa vomit, diaree si ma durea burta in partea dreapta jos(dar nu foarte tare). Am fost la urgente...analiza de sange.ekg.ecografie abdominala.toate bune. Am plecat acasa in aceeasi stare de rau.am facut control ginecologic cu ecografie, totul bine, dar aceleasi dureri de burta si imi venea sa vomit si diaree. Am mers la un chirurg dupa 2 săptămâni sa ma consulte crezand ca am apendicită. M a consultat si mi a zis ca am colica abdominala si m a internat ptr tratament. Iar analize de sange bune.ekg bun. Cat am stat in spital intr o seara m a durut putin mai tare in partea dreapta si a doua zi m a operat de apendicita. Dupa operatie aveam aceleasi simtome.imi venea sa vomit.ma durea ba in stanga abdomenului, ba in dreapta, ba mai sus, ba mai jos, ba constipatie. Dupa o luna am facut o ecografie abdominala la privat si totul era in limite normal.doctorul spunandu mi ca am colon iritabil si timp de o luna jumătate am luat tratament dar fara rezultate. Nu am activitate.stau toata ziua in casa si cand ma doare ceva caut pe internet sa vad ce inseamna si imi asociez simptomele cu boli grave.am hotarat sa merg la psiholog. Dupa prima sedinta m am simtit mai linistita...dar cu timpul ma simt ca inainte. Ma gandesc in fiecare zi ca ce am de ma doare ba in stanga, ba in dreapta, ba spatele. Ma gandesc mereu ca sufar de o boala grava cum ar fi cancer. Nu prea am pofta de mancare.ba sunt constipata.ba am diaree. Nu stiu ce sa mai fac.
0
06-01-2019, ora 17:28
Utilizator1996
Nu este medic/terapeut
Utilizator1996
De craciun am fost la munte cu sora mea si nu am avut nimic.nu dureri.nu ganduri...nimic. cand am ajuns acasa au început sa apara simptomele.cateodata imi vine sa vomit.diaree.constipatie.trag aer greu uneori cand am ganduri urate, ca un oftat.ragait dupa masa sau dupa ce fumez, chiar si dimineata cand ma trezec.
Va rog sa ma ajutati.nu stiu ce sa mai cred
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • ExerciÈ›iul fizic, o opÈ›iune viabilă pentru ameliorarea depresiei È™i anxietății la tineri
  • Terapia prin umor poate reduce simptomele depresiei È™i anxietății
  • ComparaÈ›ie între efectele sportului È™i efectele antidepresivelor în ameliorarea depresiei È™i anxietății
  •