Vad ca nimeni nu pune acesta intrebare - anxietate si depresie
Daca un episod depresiv major dureaza intre 6-8 luni de ce sant oameni care i-au medicamente ani de zile, respectiv toata viata?
La mine se pare ca anxietatea este problema principala si imi creeaza depresie...este mai usor sau mai greu de combatut decat depresia?
La mine se pare ca anxietatea este problema principala si imi creeaza depresie...este mai usor sau mai greu de combatut decat depresia?
4 comentarii
Pentru ca expresia "episod depresiv major" defineste de fapt o exacerbare (agravare) a tulburarii depresive. Iar persoanele in cauza iau tratament pentru tulburarea de baza, nu doar pt episod.
Pe de alta parte, treaba cu tratamentul este discutabilă, avand in vedere ca nu da rezultate intotdeauna.
Pe de alta parte, treaba cu tratamentul este discutabilă, avand in vedere ca nu da rezultate intotdeauna.
Nici psioterapia nu da intodeauna rezultate...pe scurt sant oameni care sau vindecat de tot de aceste boli?
Da, sunt oameni care s-au vindecat de episoadele depresive. După cum v-a spus si colegul meu, episodul este o exacerbare a tulburarii existente, care poate fi reactiva. De aceea tratamentul pe o perioadă îndelungată. Cu toate acestea, majoritatea celor care iau medicatie ani de zile sau toată viața, n-au fost niciodată la un psiholog, pentru a trata cauza, centrandu-se pe simptom. Important este si sa nu mai existe factori de menținere a stării depresive, in viata pacientului, sa aiba ancore, suport social, familial.
Buna dimineata, ma bucur sa aud ca sant oameni care s-au vindecat in totalitate, din pacate preturile practicate 100-150 de ron sant exagerate pentru 99% la suta din populatie de accea oameni nu merg la psiholog si in multe cazuri si serviciile lasa de dorit.
Eu personal am fost 3 luni de zile la un, , psiholog de top, , la mine in oras o sedinta pe saptamana eu sufar de anxietate care imi provoaca si depresie.
Nu ma ajutat cu absolut nimica primul atac de panica l-am avut in somn dupa ce m-am lasat de fumat (acum fumez din nou) anxietatea imi vine din subconstient nici pana in ziua de azi nu stiu motivul.
Acuma i-au zoloft am ajuns de la 2 ore de somn seara la 8 si ma costat cat o sedinta la psiholog.
Eu personal am fost 3 luni de zile la un, , psiholog de top, , la mine in oras o sedinta pe saptamana eu sufar de anxietate care imi provoaca si depresie.
Nu ma ajutat cu absolut nimica primul atac de panica l-am avut in somn dupa ce m-am lasat de fumat (acum fumez din nou) anxietatea imi vine din subconstient nici pana in ziua de azi nu stiu motivul.
Acuma i-au zoloft am ajuns de la 2 ore de somn seara la 8 si ma costat cat o sedinta la psiholog.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9Anxietate depresie
- 5depresie, anxietate.
- 1Depresie+anxietate+fobie sociala+timiditate dusa la extrem
- 6Atacuri de panica anxietate depresie
- 5Depresie și anxietate-tratamente clasice și naturiste
- 1Naturiste/ceaiuri pentru anxietate si depresie?
- 7Depresie sau anxietate?Sau ambele combinate?Afecteaza sanatatea?
- 4Depresie severa situatie disperata!
- 33Depresie sau altceva?
- 14Depresie si anxietate
- 6Am nevoie de ajutor!! senzatie de buimaceala care nu ma lasa toata ziua
- 7Tratament depresie anxioasa cu derealizare
- 6Depresie dar nu vreau sa iau medicamente deocamdată
- 12Remedii pt depresie si anxietate
- 1Tratament depresie anxioasa
- 7Depresie și anxietate
- 4Anxietate/atacuri de panica/depresie
- 7Buna ziua care ma poate ajuta cu o mica intrebare..despre anxietate depresie
- 0Cum se manifestă depresia agitată ?