Depresie si anxietate
Buna ma numesc Campan Ovidiu am 49 ani si am avut criza de epilepsie la 13 ani care mi a sters increderea in sine , acum la 49 ani m am trezit cu multa invidie, anxietate si neputinta de a realiza visurile mele, vreau si eu sa fac bani multi sa calatoresc dar increderea in mine este micuta de tot, traiesc cu 1400 lei pe luna si sunt depresiv ca nu am realizari uneori am ganduri negre, cum ar fii ca viata fara realizari nu are rost, vreau sa ma fac bine sa numai am depresie si sa reusesc sa realizez tot ce vreau, mentionez ca nu pot face efort din cauza epilepsiei si sufar si de blocaj amotional si ceva oboseala psihica, ce sa fac sa scap de acestea?
13 comentarii
Buna. Tratament pentru depresie de la psihiatru faceti?
Mergeți la o evaluare psihologică la un psiholog clinician cu experiență pentru a avea un diagnostic sigur și a depista cauzele care întrețin tulburarea, iar dacă într-adevăr aveți depresie sau o tulburare anxios-depresivă vă poate îndruma și la un psihiatru pentru medicație(în funcție de nivelul depresiei) sau puteți face psihoterapie pentru a vă echilibra emoțional și a vă ajuta să depășiți situația de moment
care e diferenta intre a oferi droguri unui boschetar si a-i sugera lui @ovy sa ia antidepresive ?
poate ma ajutati sa inteleg cum ati constatat ca are depresie clinica ca sa primeasca sfaturi pt astfel de tratament.
eu tot ce am vazut e o persoana obisnuita ca oricare alta, care are frustrari din cauza neajunsurilor. pai daca mergem dupa logica voatra ar trebui sa medicam intreaga populatie.
rugamintea mea e sa cautati sa fiti oameni si sa nu faceti recomandari diferentiate. exact de asta cei bolnavi nu pot sa se recupereze, si sa se integreze, pt ca sunt etichetati din secunda doi.
nu exista nicio diferenta intre un frustrat fara boli mintale si un frustrat cu epilepsie.
daca as fi fost moderator v-as fi dat bann demult, la multi dintre voi. ghinionul celor ca @ovi e ca nu sunt
calitatea sfaturilor este indoielnica.
poate ma ajutati sa inteleg cum ati constatat ca are depresie clinica ca sa primeasca sfaturi pt astfel de tratament.
eu tot ce am vazut e o persoana obisnuita ca oricare alta, care are frustrari din cauza neajunsurilor. pai daca mergem dupa logica voatra ar trebui sa medicam intreaga populatie.
rugamintea mea e sa cautati sa fiti oameni si sa nu faceti recomandari diferentiate. exact de asta cei bolnavi nu pot sa se recupereze, si sa se integreze, pt ca sunt etichetati din secunda doi.
nu exista nicio diferenta intre un frustrat fara boli mintale si un frustrat cu epilepsie.
daca as fi fost moderator v-as fi dat bann demult, la multi dintre voi. ghinionul celor ca @ovi e ca nu sunt
calitatea sfaturilor este indoielnica.
Salut Ovidiu, te inteleg perfect prin ce treci si eu am trecut acum 42 de ani (la 26 de ani) prin asa ceva. Nu am inteles daca ai facut toate controalele si investigatiile la nerurochirurgie unde poate sa-ti puna un diagnostic f f exact. Nu stiu ce au facut parintii tai cind a debutata boala, intrucit la virste fragede se trateaza. Iti dau exemplul surorii mele care nu era la scoala cind a debutat boala , a mers la medicul din sat si a tratat-o cam in 2-3 ani cu encefabol si altele pe care nu le mai retin. A mers la scoala normal si acum e bine dar e si la 58 de ani. Am zis ca te inteleg intrucit eu la 26 de ani am avut o criza ori mai multe, gen epileptica ( diagosticul Criza de Grand Mall) si in final prin investigatiile facute a depistat o tumoare pe creier, de aceia te intreb daca ai facut toate investigatiile.
Iau tratament cu depakine de 500 de mult timp, frustrarile le am ca mi a fost afectata increderea in sine si am si un blocaj mintal ce nu ma lasa sa evoluez cum vreau, sufer si de cea ce se chiama lipsa motivatiei adica pofta de viata cam stearsa, as vrea sa fac ceva sau incept sa fac ceva si ma simt fara chef, de aci si depresia cred nu stiu exact ce sa fac sa imi creasca increderea in sine simt si cred ca asa as scapa si de depresie si de transpiratie abundenta, ca sa raspund doamnei prima care a scris, nu iau tratament pt depresie ca nu am totdeauna asa mai rar doar cand simt ca sunt neputincios in ceva .
Vreau sa va mai zic ceva, simt si cred ca daca mi as putea controla emotiile fara sa mai am frustrari asi fii fericit cum vreau, astept sfaturi de la barbatii sau experti cum sa controlez emotiile negative si altele in relationare.
Tratamentul cu Depakine este pentru epilepsie.
Mergeti la psihiatru si cereti tratament si pentru depresie.
Veti fi surprins cum cu o pastila de antidepresiv pe zi veti incepe sa va simtiti ca orice om normal.
Mergeti la psihiatru si cereti tratament si pentru depresie.
Veti fi surprins cum cu o pastila de antidepresiv pe zi veti incepe sa va simtiti ca orice om normal.
sfatul meu e sa gasesti o activitate care iti face placere. e foarte important sa faci ceva care te face sa te simti implinit. de la o astfel de activitate motivatia sa tragi de pe o zi pe alta va fi alta. gaseste o tinta, si ocheste sprea ea. indiferent de tinta.doar tinteste. pe parcurs s-ar putea sa iti dai seama ca vrei sa iti schimbi directia. important e sa ai scopuri in viata. altfel, se ajunge in situatia in care esti tu si in care am fost si eu. o activitate care te face sa inveti lucruri noi, care te face sa iei decizii, care te pune sa gandesti putin.
exista persoane care isi trag motivatia din lucrurile practice. altii din lucruri teoretice. trebuie sa testezi si sa vezi ce iti place tie mai mult. sa mesteresti (lucruri practice), sa studiezi matematica sau ceva teoretic...fiecare dintre noi gaseste placeri din lucruri diferite.
poate iti place sa repari biciclete. indiferent de cat de mici sunt activitatile pt altii, pt tine ar putea fi ca si o comoara
stari ca ale tale am avut si eu desi eram deja pe antidepresive. medicamentele astea sunt bune pt persoanele care au depresii ce nu pot fi rezolvate prin alte mijloace. depressii grave. gasindu-mi o activitate care sa ma motiveze, am construit o baza pt a ma dezvolta pe plan personal si profesional.
eu am fost pe 1000 depakine... deci mai nasol. eram efectiv captivul medicamentelor. inlantuit. astea sunt bune, au rolul lor. dar antidepresivele pt situatia descrisa de tine sunt overkill. situatia ta se poate rezolva fara ele. ar fi ca si cum te-ai ascunde mai mult de viata reala in loc sa incerci sa o traiesti.
recuperarea sau ameliorareea starilor tale se pot face numai cu consecventa. adica cu pasi marunti si siguri. chiar daca se va intampla sa te dea ceva inapoi din ceea ce tu iti propui, daca faci ceva ce iti place vei gasi motivatie intrinseca sa iti continui drumul.
ca o nota finala. fiecare are drumul lui in viata. va trebui sa te impaci cu gandul ca nu vei putea fi cireasa de pe tort si ca cel mult poti tinti pt a avea o viata de persoana obisnuita cu scopuri modeste in viata.
exista persoane care isi trag motivatia din lucrurile practice. altii din lucruri teoretice. trebuie sa testezi si sa vezi ce iti place tie mai mult. sa mesteresti (lucruri practice), sa studiezi matematica sau ceva teoretic...fiecare dintre noi gaseste placeri din lucruri diferite.
poate iti place sa repari biciclete. indiferent de cat de mici sunt activitatile pt altii, pt tine ar putea fi ca si o comoara
stari ca ale tale am avut si eu desi eram deja pe antidepresive. medicamentele astea sunt bune pt persoanele care au depresii ce nu pot fi rezolvate prin alte mijloace. depressii grave. gasindu-mi o activitate care sa ma motiveze, am construit o baza pt a ma dezvolta pe plan personal si profesional.
eu am fost pe 1000 depakine... deci mai nasol. eram efectiv captivul medicamentelor. inlantuit. astea sunt bune, au rolul lor. dar antidepresivele pt situatia descrisa de tine sunt overkill. situatia ta se poate rezolva fara ele. ar fi ca si cum te-ai ascunde mai mult de viata reala in loc sa incerci sa o traiesti.
recuperarea sau ameliorareea starilor tale se pot face numai cu consecventa. adica cu pasi marunti si siguri. chiar daca se va intampla sa te dea ceva inapoi din ceea ce tu iti propui, daca faci ceva ce iti place vei gasi motivatie intrinseca sa iti continui drumul.
ca o nota finala. fiecare are drumul lui in viata. va trebui sa te impaci cu gandul ca nu vei putea fi cireasa de pe tort si ca cel mult poti tinti pt a avea o viata de persoana obisnuita cu scopuri modeste in viata.
Te inteleg la mine este si oboseala psihica si blocaj mintal vin din cauza ca vreau sa fac ecva si costa bani ex 300 500 euro si eu am venit abea de 1500 ron plus intretinere casa si apartament banii se duc si habar nu am de unde sa fac si altii, este un workshop masculinitate pe 25 oct dar nu am inca 400 euro pt el si aici vine oboseala psihica si depresie simt neputinta de a face bani stau la tara cu mama mai mult la oras nu pot lucra cu pensie de boala adica ajutor social ca mi l taie si salariu e mic 1700 2300 cu ce mai raman pt toate gandurile mele? Asta ma omora ca nu stiu cum sa imi rezolv ce am pe suflet si la 13 ani am avut epilepsie care mi a sters increderea in sine, plus un tata ce tot striga la mine dar s a dus , acum mi a ramas mama si neputinta de care am scris crezi ca un doctor ceva ma poate ajuta sa imi rezolv ce am pe suflet?
recomandarea mea este sa lasi workshopurile - unde platesti sute de dolari, fie si doar zeci de dolari. sau euro (neimportant).
cum ziceam mai sus, nu tinti sa fi cireasa de pe tort. trebuie sa lucrezi la partea asta. nu tintii prea sus ca pe urma caderea e dureroasa. o sa cazi nu numai cu moralul, ci o sa ramai si fara bani si poate cu datorii
cauta sa tintesti pt surse de venit unde poti face munca fizica. asta trebuie sa fie pasul nr1. in perioada asta poti observ cum interactionezi cu oamenii. cum faci fata diferitelor situatii sociale si cum te adaptezi lor. o persoana cu epilepsie si cu lipsa unei copilarii va percepe interactiunile sociale diferit de altii.
daca reusesti sa te adaptezi mediului social, si crezi ca te duce capul sa te angajezi undeva unde se cere asta, atunci poti incepe sa cheltui din banii in stanga si dreapta pe cursuri de formare. ca apoi sa te si angajezi pe domeniul respectiv
un lucru de care va trebui sa tii cont e ca angajatorii care cxauta persoane unde se cere creier, vor prioritiza tinerii.
si deci s-ar putea sa fi nevoit sa devii solo/ pe cont propriu... sa faci bani lucrand de acasa
iar aici alt avertisment, daca o iei pe directia asta. se dau multe tepe cu multe cursuri sa lucrezi de acasa, care promit multe si care de fapt sunt 0.
daca vrei sa inveti independent sa lucrezi, imi scrii cand o venii tim[pul pt asta si te ghidez ce si cum sa inveti.
cum ziceam mai sus, nu tinti sa fi cireasa de pe tort. trebuie sa lucrezi la partea asta. nu tintii prea sus ca pe urma caderea e dureroasa. o sa cazi nu numai cu moralul, ci o sa ramai si fara bani si poate cu datorii
cauta sa tintesti pt surse de venit unde poti face munca fizica. asta trebuie sa fie pasul nr1. in perioada asta poti observ cum interactionezi cu oamenii. cum faci fata diferitelor situatii sociale si cum te adaptezi lor. o persoana cu epilepsie si cu lipsa unei copilarii va percepe interactiunile sociale diferit de altii.
daca reusesti sa te adaptezi mediului social, si crezi ca te duce capul sa te angajezi undeva unde se cere asta, atunci poti incepe sa cheltui din banii in stanga si dreapta pe cursuri de formare. ca apoi sa te si angajezi pe domeniul respectiv
un lucru de care va trebui sa tii cont e ca angajatorii care cxauta persoane unde se cere creier, vor prioritiza tinerii.
si deci s-ar putea sa fi nevoit sa devii solo/ pe cont propriu... sa faci bani lucrand de acasa
iar aici alt avertisment, daca o iei pe directia asta. se dau multe tepe cu multe cursuri sa lucrezi de acasa, care promit multe si care de fapt sunt 0.
daca vrei sa inveti independent sa lucrezi, imi scrii cand o venii tim[pul pt asta si te ghidez ce si cum sa inveti.
salutare man eu am frustrari nu ca orice om ci de la creier, am avut criza de epilepsie cum am spus care mi a sters cam 90/100 din increderea in mine, am incercat sa ma angajez dar daca am pensie de boala nu ma angajeaza ca au astia niste legi de kkt in parlament, si am ceva oboseala psihica care vine din depresie si blocaj mintal fireste fara voia mea nu am cerut eu asta, nu stiu ce sa fac sa creasca increderea in mine sa scap de frustrari. De multe ori m am gandit la chestii ilegale doar bani sa iasa , ma gandesc ca din cauza ca am fost prea religios m a facut asa bleg fara motivatie si ca uneori religia nu ajuta asa mult ca banii, eu am cazut in depresie ca imi facusem sperante ca voi avea bani sa calatoresc cu un curs insa mama m a tot amanat c si a bagat tepe negative si altele si uite asa am aavut depresie, ca m am luat dupa ea
o chestiune interesanta de care vorbea dr cezar pe facebook, e ca tindem sa intram in depresie cand ne setam asteptari prea mari, iar ca urmare sa nu reusim sa atingem obiectivul propus. ce tu ai nevoie s-ar putea sa fie experienta de viata. poate ca obiectivul tau este neconform cu ce poti realiza.
din experienta mea personala niciodata nu am reusit sa ating un obiectiv doar facand un curs. experienta mea personala mi-a aratat ca pt a ajunge la obiectivul propus trebuie sa trec prin numeroase alte obiective. iar pt ele e nevoie sa ma inarmez cu perseverenta
din experienta mea personala niciodata nu am reusit sa ating un obiectiv doar facand un curs. experienta mea personala mi-a aratat ca pt a ajunge la obiectivul propus trebuie sa trec prin numeroase alte obiective. iar pt ele e nevoie sa ma inarmez cu perseverenta
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6sarcina si epilepsia...mai pot avea un copil?
- 2matusa mea are epilepsie si ia pastile, dar fara rezultat...
- 2epilepsie?
- 1camin-spital sau centru de ingrijire permanenta pt un bolnav de epilepsie
- 2epilepsie
- 2Un copil cu convulsii febrile poate fii diagnosticat cu epilepsie?
- 1interpretare rezultat EEG
- 5Depresie cu anxietate
- 2Epilespsie -permis auto
- 1Psihoterapeut in bucuresti
- 24Ce as putea lua pentru depresie/anxietate?
- 3Tulburare anxios depresiva
- 9Migrena cu aura sau epilepsie?
- 3Depresie ! Anxietate !
- 7Efectele anxietatii, depresiei si stresului asupra pielii
- 6Depresie anxioasa fara raspuns la tratament
- 41Cum mergeti mai departe?
- 0Cum se manifestă depresia agitată ?
- 12Păreri pro sau contra-quetiapina în depresie și anxietate
- 1Epilepsie focala temporala stanga farmacorezistenta
Mai multe informații despre: Epilepsia depresie si anxietate
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: