Cum sa ma comport fara sa o supar pe mama:?
am 19 ani. locuiesc doar cu mama. uneori nu stiu ce sa fac, cum sa ma comport ca sa nu o supar pe mama. ma inteleg bine cu ea, dar ca orice "copil" mai gresesc. cred ca sunt destul de mare si am pretentii sa stau si eu pana mai tarziu in oras, nu indraznesc te teama ca ma cert cu ea. sincer nu pot discuta deschis cu ea. am incercat de cateva ori si de fiecare data am terminat prin a plange. ea interpreteaza totul altfel si o ia ca si cum o iau in ras. am o sora mai mare care ii facea mult mai multe probleme, dar acum mereu imi reproseaza ca ea era altfel. oricat as incerca sa ii fac pe plac, sa nu o supar, ea mereu gaseste ceva care tulbura relatia nostra. cum sa fac sa fie altfel? totusi, am 19 ani si vreau sa inteleaga ca nu mai sunt chiar un copil.
7 comentarii
frecventa problema... la fel si la mine. da-mi un add pe mess daca vrei sa vbesti cu cineva care te poate intelege :) -
Cercetati de ce anume se teme mama dv. Pare a se teme de ceva, vedeti ce e in spatele "tinerii din scurt":
-poate ca se teme, deoarece vede la televizor diverse crime, violuri, droguri etc. In acest caz, gasiti o metoda de a asigura acesta teama. De exemplu, spuneti-i ca ii veti telefona din ora in ora.
-poate ca se teme sa nu fiti sedusa si abandonata. In acest caz, gasiti alta metoda de a asigura aceasta teama. De exemplu, daca aveti un prieten, cereti-i prietenului sa va ia si sa va aduca acasa inapoi. Daca nu aveti un prieten, si o prietena, preferabil una in care mama are incredere, e la fel de buna.
-poate ca se teme ca sa nu fie amenintate rezultatele scolare. In acest caz, mergeti pe partea pozitiva a lucrurilor: ati avut rezultate apreciabile pana acum, e normal sa va relaxati.
-poate ca se teme, deoarece vede la televizor diverse crime, violuri, droguri etc. In acest caz, gasiti o metoda de a asigura acesta teama. De exemplu, spuneti-i ca ii veti telefona din ora in ora.
-poate ca se teme sa nu fiti sedusa si abandonata. In acest caz, gasiti alta metoda de a asigura aceasta teama. De exemplu, daca aveti un prieten, cereti-i prietenului sa va ia si sa va aduca acasa inapoi. Daca nu aveti un prieten, si o prietena, preferabil una in care mama are incredere, e la fel de buna.
-poate ca se teme ca sa nu fie amenintate rezultatele scolare. In acest caz, mergeti pe partea pozitiva a lucrurilor: ati avut rezultate apreciabile pana acum, e normal sa va relaxati.
Anonimas.suporta!Oricat ai fii de mare, pt ea, vei fi mereu copilul ei.E mama.E normal sa-si faca griji.Poate din cauza problemelor cu sora ta exagereaza putin...Cand vei avea copiii tai vei vedea ca si tu iti vei face griji.Incearca sa aduci prietenii/ele in casa, sa ajunga sa le cunoasca si sa aiba incredere in voi.Cand iesi in orash, incearca sa-i adi amanunte cat mai exacte despre unde si cu cine mergi.Stiu ca pare ca te controleaza dar sant sigura ca nici ei nu-i e ushor...O sa depasiti perioada si totul va fi bn.Pupici!
dl M.D., consider ca are suficienta incredere in mine, incat sa-si dea seama ca nu mia sunt chiar o adolescenta care sa fie "prostita" atat de usor. oricum de vorbit cu ea nu prea se poate. am prieten de 2 ani de zile, il cunoaste, este de acord cat de cat cu el, ma lasa sa ies cu el, dar nu pot sta pana tarziu sau nu pot iesi cat de des as vrea eu. cat despre scoala, am avut rezultate bune pana acum. urmeaza o noua etapa si stiu ca ma voi descurca si la facultate. nu stiu de ce isi face griji.
intradevar cu sora mea a avut probleme. acum ea este maritata, are copil la randul ei, dar mama tot isi aminteste prin cate a trecut din cauza ei. si totusi am impresia ca uneori o considera mai buna decat mine. ei nu-i placea sa invete, in schimb era foarte harnica. adica intelegeti ce vreau eu sa spun.:) asta este o alta cauza care face sa ma cert cu mama. sincer, oricat as incerca sa fac cum zice ea, nu reusesc s-o multumesc...
intradevar cu sora mea a avut probleme. acum ea este maritata, are copil la randul ei, dar mama tot isi aminteste prin cate a trecut din cauza ei. si totusi am impresia ca uneori o considera mai buna decat mine. ei nu-i placea sa invete, in schimb era foarte harnica. adica intelegeti ce vreau eu sa spun.:) asta este o alta cauza care face sa ma cert cu mama. sincer, oricat as incerca sa fac cum zice ea, nu reusesc s-o multumesc...
a nu se intelege gresit, nu ma cert mereu cu ea. adica, sunt zile cand ma inteleg super cu ea (ca aseara de exemplu:D) insa atunci cand gresesc ceva imi reproseaza toate greselile pe care le fac. nu stiu uneori daca gersesc chiar atat de tare...
aproape toti parintii sunt asa... si nici nu se vor schimba. poti doar sa-i ' pacalesti' ;))
Nu stiu daca exista vreo rezolvare pt parintii astia obsesivi.Sunt in aceeasi situatie, poate chiar mai grava!Am 24 de ani sunt plecata din tara si de fiecare daca cand merg acasa adica odata pe an 2 saptamani, nu pot sa merg nici unde pana nu ii spun lu mama cu cine si unde si cand ma intorc. Sfatul meu pacaleala!!!!hihihh
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3probleme cu mama
- 3tata este doar lenes sau e bolnav? va rog sa ma indrumati
- 8Relatia tensionata dintre parinti si copii
- 8intre parinti si iubit
- 7relatia mea - pentru mama este o problema
- 15Mama nu este de acord cu el
- 7Nu ma pot intelege cu parintii mei
- 5Nu ma mai inteleg cu parintii mei..
- 2Ce tulburare are tatăl meu?
- 2Cum sa fac sa ma inteleg cu tatăl meu?
- 11Ajutați-ma sa-mi găsesc un loc al meu unde sa stau
- 5Buna Grup! Am trăit și trăiesc un calvar, de viană sunt părinții mei
- 7Tata toxic, nu stiu ce sa ma fac cu el
- 15Cearta cu parinti
- 1Tulburare de comportament oare !?
- 1Nu stiu ce sa fac cu relatia mea!
- 6Divort dupa 25 de ani
- 1Cum să procedez ?
Mai multe informații despre: relatia cu parintii