ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Cum o conving pe psihiatră să îmi dea benzodiazepine?

25-02-2024
Amenhotep4
Nu este medic/terapeut
Amenhotep4
În acest moment iau medicamente pentru anxietate, dar am o bănuială că nu mi-a trecut complet și aș vrea să verific asta luând benzodiazepine. I-am spus psihiatrei că am impresia că a mai rămas ceva din boală și i-am cerut ceva care să acționeze imediat, dar nu a zis nimic de benzodiazepine. Ce ar trebui să fac? Să le menționez clar data viitoare când merg?
4 comentarii
1
25-02-2024, ora 22:39
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Benzodiazepinele se iau o luna, atunci cand se initiaza tratamentul. Nu se iau pe termen lung ca dau dependenta. Nu inteleg exact de ce iti trebuie. Explica-i doamnei dr. de ce crezi tu ca iti trebuie asa ceva.
Tratamentul pentru anxietate/depresie se face minim 6 luni si chiar mai mult.
0
26-02-2024, ora 17:49
Amenhotep4
Nu este medic/terapeut
Amenhotep4
Am impresia că nu mă mai pot bucura ca înainte și că grijile față de viitor tot mai rulează în fundal și consider că dacă iau benzodiazepine și nu observ nicio diferență, atunci înseamnă că sunt mari șanse să fi scăpat de tot de anxietate datorită tratamentului. Dacă iau benzodiazepine și observ că mă simt mai bine decât în mod normal, înseamnă că trebuie modificată schema de tratament pentru a mă ajuta să scap complet de anxietatea pe care o simt când nu iau benzodiazepine.
0
27-02-2024, ora 09:26
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ai nevoie pe lângă medicamente și de psihoterapie, ca să câștigi competente în a gestiona situațiile apărute și ați schimba modul de gândire și de percepție asupra acestora. Medicamentele nu- ți schimbă modul de gândire și o situație neprevazută îți provoacă anxietate. Medicul este cel care hotărăște ce medicamente sa iei dar e nevoie sa- i comunici și tu cum te simți și ce reacție au acestea.
0
29-02-2024, ora 20:33
Amenhotep4
Nu este medic/terapeut
Amenhotep4
Mulțumesc pentru răspuns. Da, fac și psihoterapie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul