Rivotril - De când îau tritico au apărut atacurile de panica

19-12-2022
DRS 9210
Nu este medic/terapeut
DRS 9210
Buna seara, am făcut tratament cu rivotril 10 ani cu 0.5 mg și ultimii doi cu 1mg seara și cipralex 10 mg dimineață. Acum 50 de zile am hotărât să reduc doza de rivotril pentru că nu mă mai ajuta. 30 de zile am luat 0.75 mg in loc de 1 mg fara efecte adverse, după care am redus la 0.5 mg rivotril și pe lângă el am luat la sfatul medicului psihiatru 15 mg mirzaten 10 zile.Le luam la 21 și dormeam de la 2 -3 dimineață până la 7 cu 2 treziri in acest interval. La sfatul medicului am oprit mirzaten ul pentru că mi amorțea partea stângă a corpului si mi a spus sa iau tritico. Așa am făcut.0.5 mg rivotril și 1/3 tritico timp de 4 zile iar ultima seara am mărit doza de tritico la 2/3. De când îau tritico au apărut atacurile de panica, cel mai cumpit a fost astăzi( am zis că mor). Am sunăt Dr și mi a spus sa iau 0.5 mg rivotril, după care mi am revenit cam 4 ore după care a început stare de teama, moleșeală, puls crescut, etc. Întrebare: credeți că m am grăbit să reduc rivotrilul? Trebuia să iau 0, 75 mg mai mult timp sau este de la tritico. Vreau un sfat dacă puteți...astăzi m am speriat rău și mie teama sa nu mai urmeze și alte atacuri. Va multumesc
23 comentarii
1
19-12-2022, ora 18:37
Anonim077
Nu este medic/terapeut
Anonim077
Cred că nu trebuie să renunți la Rivotril. Dar mai bine întrebi medicul poate găsește înlocuitor la Rivotril.
1
19-12-2022, ora 18:46
DRS 9210
Nu este medic/terapeut
DRS 9210
Pai îl iau de 12 ani, e cam mult.
1
19-12-2022, ora 18:49
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna. Este bine ca ati redus Rivotrilul. Atacurile de panica sunt efectele adverse din prima luna de la instaurarea Trtticoului. E posibil sa mai apara. Sunt normale. Dar se vor retrage dupa prima luna de tratament. Daca v-ar functiona Trittico pe somn, fara sa fie nevoie de introducerea unui somnifer, ar fi ideal. Mai aveti putina rabdare cu el.
1
19-12-2022, ora 20:03
DRS 9210
Nu este medic/terapeut
DRS 9210
Exista ceva pt somn care să meargă cu rivotrilul? Poate o să dorm și nu mai iau trittico. Aveam ușoare atacuri de panica când călătoream cu avionul, dar asta de astazi a fost ceva de nedescris...și acum imi e frica.
1
19-12-2022, ora 20:47
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pentru somn se mai poate da neuroleptic in doza mica. Gen Olanzapina, Seroquel.
2
19-12-2022, ora 21:13
DRS 9210
Nu este medic/terapeut
DRS 9210
Când am început tratamentul in urma cu ceva ani inițial am primit 10 mg cipralex dim, 1/2 anxiar prânz și 1 anxiar seara. In 3 luni nu știu dacă am dormit 2 ore pe noapte maxim 10 zile adunate. Mi s a recomandat seroquel dar am făcut o reacție alergica urâtă și mi l a scos și mi a dat rivotril cu care mi a fost foarte bine. Eu vreau sa scap de rivotril pentru că nu am voie sa conduc că risc dosar penal...condusul este singura bucurie din viața mea, dar din păcate nu am voie...așa că mă chinui pt a scăpa de rivotril.
2
20-12-2022, ora 05:41
DRS 9210
Nu este medic/terapeut
DRS 9210
Revin și întreb dacă cineva a renunțat la rivotril, cum a făcut o? Voiam să știu dacă renunț odată la 2 luni la cate 0.25 mg de rivotril ce se întâmplă în momentul în care am ajuns la doza minima și trebuie să nu mai iau? Exista ceva suplimente care să mă ajute sa dorm și să reglez pulsul( asta e problema cea mai neplăcută când reduci doza...creste pulsul) Eu până să reduc avem tensiune 9 cu 6 și puls 65, iar acum am 13 cu 8 și puls 95. Cu somnul e greu am dormit de la 1 la 3.
1
20-12-2022, ora 08:26
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Puteti sa incercati sa renuntati la Rivotril, dar asta nu inseamna ca insomnia s-a vindecat. Rugati dr. sa il inlocuiti cu Olanzapina. Somniferele sunt si ele benzodiazepine.
Pulsul marit poate fi de la Trttico in prima luna de tratament. Eu as merge mai departe cu Trittico. As rezista o luna si doar daca nu ar merge Trittico pe insomnie as lua neuroleptic (Olanzapina).
Trebuie saaveti rabdare si cu Trittico tot 2-4 saptamani, sa isi faca efectul pe somn.
Ajutati-va cu Melatonina in prima luna, sa puteti dormi.
1
20-12-2022, ora 12:16
DRS 9210
Nu este medic/terapeut
DRS 9210
Mi a răspuns Dr și m a chemat astăzi la cabinet. Sper sa găsească ceva mai puțin agresiv.
1
15-01-2023, ora 21:15
murariuu
Nu este medic/terapeut
murariuu
Cum dumnezeu nu ai intrat in toleranta in 12 ani
1
16-01-2023, ora 11:00
DRS 9210
Nu este medic/terapeut
DRS 9210
Nu am intrat, ba chiar in 2.5 luni am redus de la 1 mg la 0.5 și am avut doar o zi cu un atac de panica încât am zis că mor. Acum sunt bine și o sa incerc sa renunț lunar la 10, % din cantitate până o să scap. Sper să reușesc, deși e foarte greu. Am văzut multe materiale pe You tube și majoritatea pers spuneau că cel mai greu este când începi să scazi din 0.5.
1
19-01-2023, ora 14:25
murariuu
Nu este medic/terapeut
murariuu
Nu va dat depresie Rivotrilul?
Si eu incerc sa scap de el dar cu diazepam tot asa ca dumneavostra cu 10%
Pai daca dormiti de la 1 la 3 clar ca nu isi mai face efectul.deci toleranta
3
19-01-2023, ora 15:50
DRS 9210
Nu este medic/terapeut
DRS 9210
Așa este, nu iși mai face efectul, dar eu nu mai vreau să l iau. Acum am zile când dorm 6 ore și zile când dorm 3, - 4 ore sau deloc. Eu nu am alte probleme in afara de insomnie, pentru asta mi a și fost dat. Daca ești sofer sa nu te urci la volan că dacă te oprește Poliția și îti face drug test îți iese la test ptr că e benzo și riști închisoare de la 1 la 5 ani și reținerea permisului pe loc până la soluționarea dosarului penal. Vezi că nici un medic nu ți spune asta. Oricum se scăpa greu. Până la 0.5 e mai ușor, sub 0.5 incepe iadul. Am citit pe You tube că cineva care lua 5 mg pe zi a scăpat de el în 60 de luni. Doctorii se pricep să ți de-a medicamentul, dar nu sa te și scape de el. Crede mă...pe mine au făcut experiențe și deaceea am hotărât să mă descurc singur.
1
19-01-2023, ora 16:16
murariuu
Nu este medic/terapeut
murariuu
Si pe mine la greu cu multe antidepresive 60 de luni e mult.
Sper ca nu probleme mari..Cipralex mai lu-ati?
Stiti ca ad cu sevrajul de benzo nu prea merge ca si de la el se face...
1
28-01-2023, ora 20:30
murariuu
Nu este medic/terapeut
murariuu
Rivotrilul nu iese la drug test
1
28-01-2023, ora 22:45
DRS 9210
Nu este medic/terapeut
DRS 9210
Eu știu că ies toate benzodiazepinele, chiar am văzut la televizor că au prins o pe o fata care e prezentatoare la o emisiune tv și luase cu 2 zile in urma și tot ia ieșit. Necazul e că drug testul da erori de până la 10 % și atunci poliția te duce la IML pt probe de urina și sânge.și crede mă acolo iese. Îți suspenda permisul și pentru eroarea aparatului și stai fara permis până vin rezultatele de la IM L, ceea ce poate dura intre 8 și 15 luni. Daca ești curat in urma rezultatelor îi dai in judecată, daca nu dosar penal de la 1 la 5 ani și dacă transporti persoane de la 2 la 7 ani. Așa că...mare grija
0
08-02-2023, ora 11:12
murariuu
Nu este medic/terapeut
murariuu
Ma oprit politia azi nu mi-a facut nici un drug test.
0
09-02-2023, ora 03:45
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Sa zic ceva general, ca multi fac o mare greseala.
Daca lor nu le-a mers ceva sau nimic, generalizeaza si zic ca trat nu ajuta, total fals ! Depinde de persoana, daca la mine nu merge cutare, merge la altul, daca mie nu-mi merge nimic, la altii merg multe si poate chiar din prima.
Aia cu "trat nu is bune, medicii sunt nenorociti", este falsa.
Cand sunt probleme repede la medic ca problema sa nu se agraveze si sa devina greu de tratat sau netratabila (cum e la mine).
Medicul decide ce se face, are 11 ani de carte plus ani de experienta unii.

Am fost acuzat de cineva undeva ca trimit oamenii la medic. Pai doar nu i-oi trimite la aprozarist. Daca unii au ghinion si sunt rezistenti la trat este altceva, nu e valabil si la ceilalti neaparat.

DRS Pai este de la Trittico daca a aparut de cand iei, probabil face cum fac unele antidepresive ca in primele 3 saptamani poate urca anxietatea si depresia sau una din ele, si dupa aia sa fie bine.
Scrie si in prospect la destule antidepresive asta.

Rivotrilul a combatut efectul la Trittico si ti-a luat anxietatea data de Trittico.
Nu cred ca ai redus prea repede Rivotrilul, dar asta se poate afla.
Scoti trittico si vezi cum stai.
Daca fara Trittico nu ai nimic, atunci nu e de la Rivotril, deci e f simplu de verificat.

30 zile e destul sa iei 0, 75 in loc de 1. Ai scos Cipralexul ?! Mizarten 15 mg se dadea doar ptr somn. Mie mi-a zis un medic de aici ca ptr somn se da 15 mg Mizarten, dar poate ti-a dat ptr altceva, nu stiu.

Deci suspectez Trittico.

Insa ce zic eu este o parere, medicul are ultimul cuvant, discuti cu el toate astea.

Ina077, trebuia sa opreasca Rivotrilul ca nu mai ajuta, a dezvoltat toleranta, ca sa o ajute trebuia sa mareasca doza, chestie care nu se face, ca e pericol daca ajungi sa tot urci dozele.
Eu am avut niste efecte groaznice la reducerea Rivotrilului, am luat 2 ani 2 mg/zi dat de medic.
Am redus la 1, 75, apoi la 1, 5, apoi la 1, a fost fatal. Inceput reductie Martie 2009 finalizat sept 2011 si tot rau imi cam era.
Dar nu generalizez, depinde de om ! Altii reduc si nu au nimic.
0
09-02-2023, ora 09:23
DRS 9210
Nu este medic/terapeut
DRS 9210
Buna ziua. Eu am scos mirzatenul și trittico la recomandarea medicului psihiatru, iar despre rivotril eu am numai cuvinte de lauda, cred că e mai bun decât toate antidepresivele la un loc, mai ales că are timp de acțiune mai îndelungat. Eu vreau să renunț pt că este benzodiazepina și nu am voie sa conduc.
0
09-02-2023, ora 13:27
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu ai zis ce ai mai precis, anxietate ? Sau si anxietate si depresie ?
Renunta la el daca oricum nu isi mai face efectul, daca nu isi mai face nu conteaza ca, conduci sau nu.
0
09-02-2023, ora 14:10
DRS 9210
Nu este medic/terapeut
DRS 9210
Mi a fost dat pt insomnie. Referitor la condus, daca te oprește Poliția și îti face drug test, îți iese in saliva și te duce la IML și îți ia probe de sânge și urina și acolo iese și mai bine și te alegi cu dosar penal și posibil închisoare de la 1 la 5 ani( chiar daca ai rețetă de la medic, asta e valabil pt toate benzodiazepinele)
0
09-02-2023, ora 14:18
DRS 9210
Nu este medic/terapeut
DRS 9210
Tu ai dreptate că nu mă mai influențează, așa mi a spus și medicul, dar pe polițist nu l interesează. Nu vezi câți oameni nevinovați rămân fără permis din cauza acestui aparat care da rezultate fals pozitive la greu. Unuia de la Baia Mare ia ieșit la un test că a luat 7 substanțe interzise și la analizele de la IML a ieșit negativ la toate. Necazul e că ți suspenda dreptul de a conduce până la finalizarea dosarului. Deci chiar daca nu ai luat nimic interzis și aparatul spune că ai luat ramai pieton și ți se face dosar penal. Eu deaceea nu conduc, mi e frica sa nu o pățesc.
0
07-10-2023, ora 19:01
Chariten
Nu este medic/terapeut
Chariten
spuneti-mi cipralexul si tritico ies la Drugtest? dar in testele de urina sau sange!? Cat timp este necesar pentru a fi eliminate din organism!?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul