Xanax cum isi face efectul?

20-09-2022
stefania_andreea
Nu este medic/terapeut
stefania_andreea
Buna ziua,
Am luat Anxiar o perioada dar parca nu isi mai facea efectul cum isi facea inainte, asa ca am luat xanax intr-o zi de 0.5 jumătate de pastila, nu am simțit nici o schimbare, apoi seara am luat o pastila intreaga, am dormit dar oricum dormeam si fara xanax. La mine problema e dimineața ca ma trezesc foarte devreme neliniștită, anxioasa, si in timpul zilei persista aceste stari. Speram ca Xanax sa isi faca mai bine efectul ca Anxiar pana antidepresivul incepe sa isi faca efectul. Mentionez ca am luat o perioada Cipralex cu Anxiar, apoi am renuntat la Anxiar deoarece Cipralexul isi facea bine efectul, apoi Cipralexul nu a mai funcționat, si am schimbat cu duloxetina, sunt in a doua saptamana de tratament cu duloxetina. Problema cea mai mare este ca la începutul tratamentului cu Cipralex anxiarul acoperea anxietatea pana si-a facut efect cipralex, acum anxiarul nu mai acopera anxietatea pana isi face efect duloxetina. De asta am luat si xanax si nici o schimbare. Trebuie luat xanax in fiecare zi? Mie mi s-a recomandat 0.5 jumătate de pastila seara, dar degeaba daca dimineata ma trezesc neliniștită.
2 comentarii
1
22-09-2022, ora 01:29
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Xanax și Anxiar are efect scurt 3-4 ore, am pățit și eu, acum sunt pe Bromazepam care are efect mult mai lung ptr anxietate și e tot o benzodiapina la fel că xanax și Anxiar.Insa are efect mai lung.Asa mi-a zis doctorul mie, timp de înjumătățire mai lung ceva de genul
Oricum eu as vrea sa scape de benzodiazepine că prea am devenit dependent de ele și o să le iau mai rar O să iau quetiapina doza foarte mică care e un anxiolitic la doze foarte mici.Bine eu mai iau și Fevarin și Rispolept.
Cred că te trezești dimineața cu anxietate și neliniște deoarece efectul xanaxului și anxiarului dispare până dimineața.
Știu că are efect scurt mai ales Anxiarul.
Bromazepam cred că ți-ar fi mai eficient dar nu sunt eu doctor bineinteles.In general benzodiazepinele acționează la nivelul neurotransmițătorii GABA adică îl cresc dar după un timp lung de folosire nu mai au același efect și ești nevoit să mărești doza.Sunt pastile care dau dependenta în adevăratul sens al cuvântului.După ce mărești doza iar o să simți efectul ceva timp iar apoi iarăși nu îl mai simți fiind tentat sau nevoit să o mărești iar deci atenție la benzodiazepine ele se iau maxim 2 luni și atât.Mie doctorul îmi dă mereu că am anxietate ft mare in TOC dar o sa incerc și eu sper sa scap de ele.
Sănătate multa!
1
22-09-2022, ora 08:10
stefania_andreea
Nu este medic/terapeut
stefania_andreea
Si eu iau duloxetina acum, care sper să înceapă sa isi faca efectul, deoarece Cipralexul nu isi mai facea efectul, si l-am luat 6 luni. Nu iau mereu benzodiazepine, sunt zile in care nu iau si ma simt cat de cat bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: