Cum m-am vindecat de atacuri de panica, anxietate
Salut
La mine e un pic diferit. Prima data am avut stari anxioase in 2013 dupa o mustrare din partea sefei la serviciu. Era prima data cand experimentam o stare anxioasa acuta, o temere inexplicabila parca ma apasa in piept. Era in luna februarie, posibil sa fi contribuit si ca nu prea era lumina afara si nu iesea soarele. Apoi odata ce a venit primavara mi-am revenit. In toamna mi-am schimbat serviciul, si starile iar au aparut. M-au tinut vreo cateva luni bune pana am reusit sa plec din locul ala.
Acum de aprox o luna, am inceput un nou servici. Este un servici bun dar este departe de casa, cam la 400 de km. Fac naveta saptamanal. In timpul saptamanii sunt acolo iar in weekend vin acasa. Iar au aparut starile de anxietate. Nu-mi dau seama de ce... probabil frica de necunoscut?
Foarte important, la mine e un pic diferit. Cand vine seara, ma linistesc complet si gandesc limpede. Adorm fara probleme. In schimb cand ma trezesc dimineata, ma loveste ca un tren, imediat apare anxietatea. Nu am pofta de mancare, nu vad nici o iesire, vad totul in negru si tot asa. Odata ce vine seara imi revin.
Chiar nu stiu ce sa fac sa pot iesi din starea asta, pentru ca nu am nici un motiv logic sa ma simt asa...
La mine e un pic diferit. Prima data am avut stari anxioase in 2013 dupa o mustrare din partea sefei la serviciu. Era prima data cand experimentam o stare anxioasa acuta, o temere inexplicabila parca ma apasa in piept. Era in luna februarie, posibil sa fi contribuit si ca nu prea era lumina afara si nu iesea soarele. Apoi odata ce a venit primavara mi-am revenit. In toamna mi-am schimbat serviciul, si starile iar au aparut. M-au tinut vreo cateva luni bune pana am reusit sa plec din locul ala.
Acum de aprox o luna, am inceput un nou servici. Este un servici bun dar este departe de casa, cam la 400 de km. Fac naveta saptamanal. In timpul saptamanii sunt acolo iar in weekend vin acasa. Iar au aparut starile de anxietate. Nu-mi dau seama de ce... probabil frica de necunoscut?
Foarte important, la mine e un pic diferit. Cand vine seara, ma linistesc complet si gandesc limpede. Adorm fara probleme. In schimb cand ma trezesc dimineata, ma loveste ca un tren, imediat apare anxietatea. Nu am pofta de mancare, nu vad nici o iesire, vad totul in negru si tot asa. Odata ce vine seara imi revin.
Chiar nu stiu ce sa fac sa pot iesi din starea asta, pentru ca nu am nici un motiv logic sa ma simt asa...
buna, tot pe acest site la cum -am vindecat de anxietate am postat si eu dar si alte persoane despre terapia la distanta prin telefon si metode pe email, pe care am facut-o cu o doamna terapeut, din bRASOV, Sunt niste tehnici, metode de vindecare definitiva.Imi puteti scrie pe email, la ce e afisat (adaugati yahoo.com)ptr date contact terapeut
Geo83
Buna.
Sunt o cunoscatoare indeaproape a A.P.-urilor. Am depasit perioada groaznica care a durat aproape un an informandu-ma: de ce apar a.p. urile, care este mecanismul fiziologic, ce se intampla in corp etc..
O posibila cauza a anxietatii tale matinale ar fi faptul ca simti ca urmeaza INCA o zi de chin, de hei rup interior.
Constientizeaza, accepta si rezolva situatia care te nelinisteste. Nu neaparat sa schimbi serviciul ci sa gasesti mai multe avantaje ca ai acel serviciu. Rezolvarea vine de multe ori prin simpla intelegere si acceptare.
Buna.
Sunt o cunoscatoare indeaproape a A.P.-urilor. Am depasit perioada groaznica care a durat aproape un an informandu-ma: de ce apar a.p. urile, care este mecanismul fiziologic, ce se intampla in corp etc..
O posibila cauza a anxietatii tale matinale ar fi faptul ca simti ca urmeaza INCA o zi de chin, de hei rup interior.
Constientizeaza, accepta si rezolva situatia care te nelinisteste. Nu neaparat sa schimbi serviciul ci sa gasesti mai multe avantaje ca ai acel serviciu. Rezolvarea vine de multe ori prin simpla intelegere si acceptare.
Buna ziua.
Am revenit aici cu un scurt mesaj pentru cei, care au contribuit la aceasta discutie.
Dupa cum vad discutia era deschisa in 2012. Si banuiesc ca multi dintre voi au reusit sa treaca peste perioada asa incredibil de urata de atunci.
Acum am ajuns in 2018 si intrucat simptomoele anxietatii si mai rau atacurilor de panica nu au revenit sub nici o forma in tot acest timp, putem spune linistit ca am scapat complet de ele.
Scriu aceste randuri pentru cei care au impresia ca acest lucru nu se poate remedia. Da se poate. Si putem.
Va doresc toate cele bune, si in orice caz niciodata nu va lasati batuti. Avem o singura viata (presupun), si nu putem sa ne lasam batuti.
Am revenit aici cu un scurt mesaj pentru cei, care au contribuit la aceasta discutie.
Dupa cum vad discutia era deschisa in 2012. Si banuiesc ca multi dintre voi au reusit sa treaca peste perioada asa incredibil de urata de atunci.
Acum am ajuns in 2018 si intrucat simptomoele anxietatii si mai rau atacurilor de panica nu au revenit sub nici o forma in tot acest timp, putem spune linistit ca am scapat complet de ele.
Scriu aceste randuri pentru cei care au impresia ca acest lucru nu se poate remedia. Da se poate. Si putem.
Va doresc toate cele bune, si in orice caz niciodata nu va lasati batuti. Avem o singura viata (presupun), si nu putem sa ne lasam batuti.
Am citit comentariul doamnei Otilia!banuiesc ca realizati scopul forumului!este acela de a ne impartii experientele si de a incerca sa intelegem ca nu este o drama ceea ce se intampla!chiar nu avem nevoie de persoane ca dvs.care sa spuna:"nu va veti vindeca niciodata"
Chiar nu inteleg scopul comentariului dvs.este o tara libera este democratie ne putem exprima dar daca vedeti ca niste oameni se confrunta cu ceva, de ce ar trebuii sa vina cineva ca dvs si sa il doboare moral psihic sau oricum ar fii??dumnezeule mare!!!Eu una am fost la psiholog si nu avem o problema nu suferim de nimic este doar stresul acumulat.viata agitata si alimentatia!inca ma confrunt cu starile mentionate de multi:frica de a murii, insomnie, senzatie de irealitate, ameteala batai rapide ale inimii, urechi infundate, tremur samd.dar toate astea le creem singuri.ne intensificam senzatiile care le avem datorita fricii si temerilor noastre...dar ma rog...pana la urma cu totii vom depasii perioadele acestea mai greu sau mai usor.
Chiar nu inteleg scopul comentariului dvs.este o tara libera este democratie ne putem exprima dar daca vedeti ca niste oameni se confrunta cu ceva, de ce ar trebuii sa vina cineva ca dvs si sa il doboare moral psihic sau oricum ar fii??dumnezeule mare!!!Eu una am fost la psiholog si nu avem o problema nu suferim de nimic este doar stresul acumulat.viata agitata si alimentatia!inca ma confrunt cu starile mentionate de multi:frica de a murii, insomnie, senzatie de irealitate, ameteala batai rapide ale inimii, urechi infundate, tremur samd.dar toate astea le creem singuri.ne intensificam senzatiile care le avem datorita fricii si temerilor noastre...dar ma rog...pana la urma cu totii vom depasii perioadele acestea mai greu sau mai usor.
Salut, Atalas! Eu am probleme cu anxietatea de aproximativ 3 ani. Am reusit sa imi controlez starile anxioase, insa cateodata simt ca imi pierd controlul. Am senzatia ca sunt ametit (mi se pare ca ma apropii de obiecte daca ma uit atent la ele) si imi apare in fata ochilor un punctulet de culoare albastra sau alba ce dispare rapid. Cateodata cand sunt foarte stresat am senzatia ca nu inhalez suficient aer (sete de aer) si mi se pune "un nod in gat". Te.as ruga daca poti sa imi spui cum se manifestau tulburarile de vedere la tine, deoarece asta ma deranjeaza cel mai rau. (am fost la 2 orl-isti si mi.au spus ca nu am probleme cu vederea) Multumesc mult!
Buna ziua!Am lasat si eu un comentariu mai sus!Am experimentat de 3-4 ani toate starile de la anxietate pana la depresie si atacuri de panica!Degeaba spunem ca nu avem nevoie decat de noi insine ca sa fim fericiti caci daca nu avem parte de aprecierea mai ales a familiei si de iubirea ei, ajungem sa avem aceste stari!Toate evenimentele rele din trecuturile noastre de care am crezut ca am trecut s-au adapostit in mintea noastra si ne macina din cand in cand.Sa nu mai spun de frica, e teribil sa iti fie frica, sa tremuri din nimic, sa ai palpitatii, noduri in gat si sa iti vina sa plangi din senin.Sunt perioade si perioade in care ne simtim oribil apoi ne revenim si debordam de putere apoi iar avem un moment de slabiciune si multi oameni din jurul nostru nu inteleg lucrurile astea, doar ne critica si ne spun ca nu vrem sa mergem la munca nu vrem sa facem nimic cu viitorul nostru insa ei nu stiu ca noua ne este frica de zici ca ne spanzura cineva...Este o problema cu adevarat mare pentru noi cei care suferim de aceasta boala inchipuita de creierul nostru. Trebuie decat sa ni se arate iubire, sa ne fie cei apropiati alaturi si sa ne inteleaga, dar daca nu sunt si nu inteleg ce este de facut? Sau ce este de facut cand nu gasesti nimic bun in jurul tau, pur si simplu nu gasesti speranta si fericire in nimic si nu stii efectiv ce decizii sa iei pentru viata ta?
Salut tuturor!
Vreau sa va spun ca a fost o bucurie cand am descoperit forumul acesta. Am avut episoade de anxietate de vreo 3 luni, cu dureri crancene de cap, presiune pe cap, plansete, palpitatii, transpiratii si mai ales insomnii. am luat cam 8 pastile de Anxiar si Stresclin Neuro. Nu m-am simtit bine de la Anxiar, deloc. Imi da ameteli. M-am lasat in voia curentului. Am avut episoade bune, zile bune cand am aruncat si reteta de Anxiar si mi-am facut planuri mari si viata era superba, si zile urate cu crize de durere de cap, stat in pat si lipsa de odihna. Ce paradox! sa stai in pat si sa nu te poti odihni.
Daca ma puteti ajuta cu vreun sfat, vreo metoda, va rog sa ma ajutati. Daca treceti prin asa ceva si vreti sa vorbim, cred ca ar ajuta. Sotul meu e disperat cu mine.
Cum ati scapat? ce ati luat? Cum ati facut? Imi doresc sa am din nou numai zile bune.
Vreau sa va spun ca a fost o bucurie cand am descoperit forumul acesta. Am avut episoade de anxietate de vreo 3 luni, cu dureri crancene de cap, presiune pe cap, plansete, palpitatii, transpiratii si mai ales insomnii. am luat cam 8 pastile de Anxiar si Stresclin Neuro. Nu m-am simtit bine de la Anxiar, deloc. Imi da ameteli. M-am lasat in voia curentului. Am avut episoade bune, zile bune cand am aruncat si reteta de Anxiar si mi-am facut planuri mari si viata era superba, si zile urate cu crize de durere de cap, stat in pat si lipsa de odihna. Ce paradox! sa stai in pat si sa nu te poti odihni.
Daca ma puteti ajuta cu vreun sfat, vreo metoda, va rog sa ma ajutati. Daca treceti prin asa ceva si vreti sa vorbim, cred ca ar ajuta. Sotul meu e disperat cu mine.
Cum ati scapat? ce ati luat? Cum ati facut? Imi doresc sa am din nou numai zile bune.
Domnisoara Alina Mihaela,
Trebuie instaurat tratamentul cu antidepresiv, nu cu Anxiar. Anxiarul e o benzodiazepina care da dependenta. Mergeti la psihiatru sa va revizuiasca tratamentul.
Trebuie instaurat tratamentul cu antidepresiv, nu cu Anxiar. Anxiarul e o benzodiazepina care da dependenta. Mergeti la psihiatru sa va revizuiasca tratamentul.
Buna seara!!! Nici nu stiu cum sa încep sau sa ma exprim de ceva timp am niște stări foarte urate amețeli stări de voma numai ies afara sau când ies ma cuprinde o frica foarte mare. Acuma un an am fost intr-o mică vacanta am baut mult nu am prea dormit și mi-a venit rau și am picat din picioare. Am fost la medic am făcut analize la sânge Egk toate au fost bune. Ce este ca acuma ma tem sa mai ies afara din casa din cazul sa nu îmi fie rau. De exemplu acum 2 zile am fost la frizer câteva emoții atât tot. Dar astăzi când am mers la magazin am ajuns si când m am întors spre casa ma luat o stare foarte mare de amețeala inima bătea foarte repede m am gândit ca numai ajung acasa ca pic din picioare in sfârșit ajuns acasa am baut putina apa am stat 20 de minute întins in pat și mi am revenit acuma Prinsai o frica sa mai ies și pana la magazin și când ies in curte stau pe scaun si sunt agitat dau din picioare ma gândesc la tot felul de prostii. Precizez ca acum doua saptamani stăteam in pat și dintr-o data simțeam ca nu am aer nod in gât transpirații tensiunea mare asta a durat cam 10-15 minute seara am pățit la fel și am chemat salvarea mi au făcut iarăși control la sânge glanda hepatita plămâni electrocardiograma și nu a ieșit nimic din comun totul Ok. Seara adorm la ora tarziu și greu și dimineata când ma trezesc sunt agitat și respir greu.astept răspunsul dumneavoastră mulțumesc și va doresc o seara frumoasa!!!!
Mai vreau sa spun ca am fost fumător 10 ani de zile am fumat dar acuma numai fumez de 3 luni vârsta 24 de ani 125gk am jucat și fotbal 2 ani de zile. Acuma am prins frica și când stau in picioare parca îmi vine senzație de rau amețeala transpirație.seara ma simt mai linistit numai am așa senzație.
Astea sunt stari cauzate de anumite traume din trecut care v-au marcat!LE-am avut si eu sunt groaznice
Nu sunt de specialitate sau ceva in genul dar spun din experienta mea!Este posibil sa fie niste atacuri de panica.Trebuie sa gandesti mai putin...petrece mult timp cu cei dragi si nu ezita sa le spui problema ta.Concentreaza-te pe respiratie si cand simti ca te ia ameteala si ca te sufoci iesi afara, fa o plimbare...fa lucruri care iti plac...Uitate la ceva amuzant care sa iti acapareze atentia si sa te faca sa uiti oarecum de problema ta...Si daca poti citeste mult, cat poti tu de mult, e foarte important sa iti ocupi timpul, si stai fara griji caci totul are o rezolvare...stiu ca tu ai impresia acum ca nu se mai termina si ca esti sfarsit...dar nu e asa ai sa vezi cu timpul ce bine o sa iti fie!
@ Assu
Combinati tratamentul psihiatric cu psihoterapia. Alta cale nu exista pentru vindecarea Anxietatii si a atacurilor de panica. Asta e o boala tratabila. Nu se depisteaza cu analize, cindoar stand de vorba cu psihoogul, psihiatrul.
Combinati tratamentul psihiatric cu psihoterapia. Alta cale nu exista pentru vindecarea Anxietatii si a atacurilor de panica. Asta e o boala tratabila. Nu se depisteaza cu analize, cindoar stand de vorba cu psihoogul, psihiatrul.
Iuliana iuli@
Chestia este ca acuma când ies afara ma ia o frica și simt ca îmi vine rau amețesc
Chestia este ca acuma când ies afara ma ia o frica și simt ca îmi vine rau amețesc
Utilizator1996
Cred ca mai mult din jumătate din ce ai scris tu am trăit și încă trăiesc eu.. Nici eu nu știu la ce medic sa mai apelez, nu știu ce sa mai fac... Sper sa ne rezolvam problemele într-o zi :(
Cred ca mai mult din jumătate din ce ai scris tu am trăit și încă trăiesc eu.. Nici eu nu știu la ce medic sa mai apelez, nu știu ce sa mai fac... Sper sa ne rezolvam problemele într-o zi :(
Și eu trec prin aceleași stări :amețeală groaznică, dezechilibru, uneori imposibilitatea de a sta în picioare...
@cristinamihaelaradu
vezi ca astea sunt simptome de vertij, iar vertijul se poate trata. nu pe internet si pe forumuri, ci doar cu sfatul medicului. si de la vertij nu moare nimeni, nu e nimic grav, garantez asta :)
acum, legat de atacurile de panica si depresii
parerea mea este urmatoarea: nu cred ca exista om pe planeta asta care sa nu treaca prin asa ceva. si eu, si tu care citesti acum, si altii care au citit si altii care vor citi aceste randuri dar si altii care nu vor citi niciodata.
si ne vom linisti, si tu, si eu, si restul... asa e facut sa fie, asa este viata.
de ce ajungem sa avem astfel de stari. de ce? sunt mai multe raspunsuri.
pentru ca ne maturizam si capatam intelepciune.
pentru ca, la un moment dat in viata gresim, iar dupa o perioada... ne maturizam, capatam intelepciune si ne dam seama ca am gresit, ca am pacatuit. si atunci intervine mustrarea de sine, constiinta, realizezi ce se intampla cu tine,
si atunci apare atacul de panica... si ne macina.
nu, nu sunt bolnav. si nici tu care citesti acum, si nici altii care vor citi peste cateva zile.
constiinta de sine, faptul ca ai realizat ce inseamna viata, prezentul trecutul si viitorul, asta ne macina, dar nu iti dai seama pe moment.
si da, exista tratament. avem nevoie de Doctorul sufletelor pe care il gasesti in cartierul tau, pe strada ta, in satul tau si pe care il primesti la Sfantul Botez.
si de care ai uitat, si de care te-ai indepartat, dar mereu te va re-primi, doar sa mergi la EL. Dumnezeu si Fiul sau IIsus Hristos si cu toti Sfintii si Mucenicii care au patimit tocmai pentru a avea exemple in viata si care sunt mijlocitori catre Creator.
atacul de panica, deci, vine in momentul in care cel mai intunecat colt din fiinta ta si din sufletul tau, constientizeaza anumite lucruri din viata. dar sa nu ti se mai faca frica, este firesc.
ai constientizat si iese la suprafata. dar te poti intoarce la starea de bine, te poti intoarce Acasa unde usa este deschisa si Tatal te va primi.
Vezi pilda "Intoarcerii fiului risipitor", care a constientizat pacatele si pericolele, i s-a facut frica si s-a panicat, si s-a intors acasa, iar Tatal l-a primit cu cele mai bune daruri.
Sfantul Mare Mucenic Mina, mult patimitorul crestinatatii, a indurat multe, a fost torturat, taiat, ars, batut si biciuit... si nu s-a panicat, si nu i-a fost frica, sa luam invatatura de la EL, sa mergem in casa lui si sa cititm despre viata lui.
Intrebati batranii de langa voi, cum sa folositi mirul de la Sfintele slujbe si de la icoanele facatoare de minuni.
Lipiti-va de oameni care merg la biserica, care sunt credinciosi... si veti simti binefacerile. nu imediat, ci treptat.
Dumnezeu si cu fiul sau Iisus Hristos, cu toti Sfintii si Arhanghelii, sa va ajute!
vezi ca astea sunt simptome de vertij, iar vertijul se poate trata. nu pe internet si pe forumuri, ci doar cu sfatul medicului. si de la vertij nu moare nimeni, nu e nimic grav, garantez asta :)
acum, legat de atacurile de panica si depresii
parerea mea este urmatoarea: nu cred ca exista om pe planeta asta care sa nu treaca prin asa ceva. si eu, si tu care citesti acum, si altii care au citit si altii care vor citi aceste randuri dar si altii care nu vor citi niciodata.
si ne vom linisti, si tu, si eu, si restul... asa e facut sa fie, asa este viata.
de ce ajungem sa avem astfel de stari. de ce? sunt mai multe raspunsuri.
pentru ca ne maturizam si capatam intelepciune.
pentru ca, la un moment dat in viata gresim, iar dupa o perioada... ne maturizam, capatam intelepciune si ne dam seama ca am gresit, ca am pacatuit. si atunci intervine mustrarea de sine, constiinta, realizezi ce se intampla cu tine,
si atunci apare atacul de panica... si ne macina.
nu, nu sunt bolnav. si nici tu care citesti acum, si nici altii care vor citi peste cateva zile.
constiinta de sine, faptul ca ai realizat ce inseamna viata, prezentul trecutul si viitorul, asta ne macina, dar nu iti dai seama pe moment.
si da, exista tratament. avem nevoie de Doctorul sufletelor pe care il gasesti in cartierul tau, pe strada ta, in satul tau si pe care il primesti la Sfantul Botez.
si de care ai uitat, si de care te-ai indepartat, dar mereu te va re-primi, doar sa mergi la EL. Dumnezeu si Fiul sau IIsus Hristos si cu toti Sfintii si Mucenicii care au patimit tocmai pentru a avea exemple in viata si care sunt mijlocitori catre Creator.
atacul de panica, deci, vine in momentul in care cel mai intunecat colt din fiinta ta si din sufletul tau, constientizeaza anumite lucruri din viata. dar sa nu ti se mai faca frica, este firesc.
ai constientizat si iese la suprafata. dar te poti intoarce la starea de bine, te poti intoarce Acasa unde usa este deschisa si Tatal te va primi.
Vezi pilda "Intoarcerii fiului risipitor", care a constientizat pacatele si pericolele, i s-a facut frica si s-a panicat, si s-a intors acasa, iar Tatal l-a primit cu cele mai bune daruri.
Sfantul Mare Mucenic Mina, mult patimitorul crestinatatii, a indurat multe, a fost torturat, taiat, ars, batut si biciuit... si nu s-a panicat, si nu i-a fost frica, sa luam invatatura de la EL, sa mergem in casa lui si sa cititm despre viata lui.
Intrebati batranii de langa voi, cum sa folositi mirul de la Sfintele slujbe si de la icoanele facatoare de minuni.
Lipiti-va de oameni care merg la biserica, care sunt credinciosi... si veti simti binefacerile. nu imediat, ci treptat.
Dumnezeu si cu fiul sau Iisus Hristos, cu toti Sfintii si Arhanghelii, sa va ajute!
Daca Domnul ar fi cel ce ar vindeca atacurile de panica, cred ca ar fi tare ocupat si persoana ar avea mult de asteptat…dupa cancer si alte boli mai grele. Credinta poate sa ajute un pic in schimb atacul de panica nu se trateaza nici la biserica, nici pe net sau forumuri…exact cum spui tu despre vertij. Psihoterapia ajuta in mod evident si medicatia specifica la fel.
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 71Anxietatea cum se vindeca?
- 4anxietate.. de unde pot sa cumpar Sedatif PC?
- 20atac de panica - stare anxioasa depresiva (va rog ajutati-ma)
- 18anxietate
- 4Manifestari ciudate: senzatie de nod in gat, durere in piept, atacuri de panica
- 9Depresie sau altceva?
- 7anxietate, frica nejustificata si ameteli
- 12anxietate si atacuri de panica
- 6anxietate si homeopatia
- 5Dureri de stomac si greturi din cauza anxietatii?
- 5Anxietate si atacuri de panica
- 2Impuls nervos dureros
- 1Anxietate si pofta de mancare
- 1Colonul iritabil este in stransa legatura cu depresia, anxietatea?
- 16Anxietate cu derealizare si depersonalizare
- 20Psihiatru bun iasi
- 11Halucinatii sau probleme cu ochii ?
- 0Tahicardie.tulburari de ritm cu tratament darob
- 7Anxietate?
- 9Tulburări de anxietate si atacuri de panica frecvente !
Mai multe informații despre: Anxietatea Atacurile de panica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: