Tulburări de anxietate si atacuri de panica frecvente ! | Forumul Medical ROmedic

Tulburări de anxietate si atacuri de panica frecvente !

20-12-2021
Raulszk
Nu este medic/terapeut
Raulszk
Bună tutor ! Revin din nou cu un mesaj aici.
Ma numesc Raul și am 25 de ani! Din luna lui august 2021 ma confrunt cu atacuri de panica și anxietate, qm făcut multe analize, am consultat 2 medici psihiatri între timp. În luna octombrie am avut tratament cu cipralex, într-adevăr durerile din piept in perioada aceea au dispărut, tratamentul l.am avut doar o luna de zile.. Iar acum au apărut stările din nou, am ajuns din nou la urgente și mi s-a acordat seralift de doua zile încoace! Ieri in data de 19 12 2021 m.am trezit din somn dimineața și aveam pulsul 52 55 și 50. Este normal sa fie pulsul asa ? Când ies afara și fac mișcare își revine pulsul la normal 70 de batai pe minut, bineînțeles ca m.am speriat și au apărut durerile după cap în ambele părți la tâmple! În qceasta perioada am avut toate stările posibile, nu știu ce sa mai fac, în data de 17 12 2021 am făcut analize la urgente din nou toate bune, ekg bun, Ct-uri am făcut 3 din august pana acum și au ieșit valori perfect normale! Ce as putea face sa depășesc mai ușor aceasta perioada ? Au fost moment în luna lui Noiembrie când ma apucat de băut doar ca să uit de acele stări și într-adevăr când eram amețit nu mai simțeam nimic, dar când ma trazeam începeau din nou acele stări! Si încă ceva ce mai am de adăugat, am multe vise ciudate noapte, multe coșmaruri! Mulțumesc din suflet pentru orice sfat din partea tuturor ! Și multa sănătate și putere tuturor care se lupta cu anxietate si atacuri de panica !
9 comentarii
1
20-12-2021, ora 06:37
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna.
Tratamentul pentru anxietate se face pe o perioada de minim 6 luni. Nu trebuia intrerupt. Acum trebuie sa asteptati iar 2-4 saptamani sa isi faca tratamentul efectul. Dar nu mai intrerupeti. Tineti legatura lunar cu medicul care va da o noua reteta. Dupa 6 luni, un an, daca medicul va vede bine, va reduce schema treptat pana la eliminarea completa.
1
20-12-2021, ora 07:49
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
In primul rand, nu stiu din ce motiv ai întrerupt tratamentul, pt ca nu cred sa existe vreun psihiatru care sa iti spuna ca il vei lua doar o luna. Apoi, tu consumi alcool si iei psihiatrice, ori asta e total interzis si total neeficient pt a scapa de anxietate. Ba chiar agravezi situatia, dupa cum singur ai vazut/simtit. Fara sa faci si psihoterapie, in paralel cu tratamentul psihiatric si fara sa renunti la alcool, ori alte substante, lupta ta cu anxietatea nu va avea nicio sansa de reusita. Si tocmai pt ca nu trebuie sa fie o lupta, ci o acceptare, ori asta se invata in psihoterapie.
0
20-12-2021, ora 08:06
Raulszk
Nu este medic/terapeut
Raulszk
Mulțumesc din suflet ! Nu ma simțeam bine de la tratament și de aceea m-a pus sa îl întrerup!
1
20-12-2021, ora 08:14
Nu e posibil ca un psihiatru sa va spuna sa il intrerupeti. Poate ca vi l-a schimbat, asta e altceva. Adica sigur nu v-a spus sa nu mai luati nimic, dupa care sa luati Serlift, ci mai degraba a fost o neintelegee, sau dvs ati intrerupt tratamentul.
1
20-12-2021, ora 08:18
Daca nu ati intrerupt dvs tratamentul si asa v-a spus psihiatrul, desi ma indoiesc, atunci schimbati psihiatrul. Si neaparat mergeti si la un psihoterapeut, de preferat de orientare cognitiv-comportamentala (dar nu numai), bine ar fi sa fie si psiholog clinician, altfel va invartiti in jurul cozii si nu rezolvati nimic.
1
20-12-2021, ora 16:49
Psiholog Anghel Lucia Alexandra
Psihologie, Ploiesti
Psiholog Anghel Lucia Alexandra
Este de investigat ce anume a aparut in luna august de vi s-au declanșat aceste stari. Ce ati simtit, vazut, mirosit, gândit, trait, etc? E bine ca ati eliminat cauzele organice prin controalele amanuntite pe care le-ati facut. Pare ca nu este ceva in neregula in organism, ci ceva din propria istorie de viata si ceea ce a fost trăit in august au adus aceste atacuri de panica. Va recomand sa urmați terapie in care sa discutați cele scrise mai sus, in cadrul terapeutic, si sa discutați totodata despre acele vise care vin sub forma cosmarurilor si care pot vorbi despre problematica inconstienta cu care va confruntați. Ele spun ceva si puteti sa le gasiti intelesul in functie si de asocierile pe care dvs le faceti asupra lor. Cele bune!
1
21-01-2022, ora 17:33
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Primul lucru ce ai putea sa il faci e sa incetezi sa consumi alcool ca pasament emotional. Uite pe scurt de ce. Alcoolul e un bun anxiolitic, adica reduce clar anxietatea si panica insa o face cu un pret prea m, are
In cazul consumului de alcool efectul de reducere a anxietăţii se obţine ca urmare a diminuării concentraţiei unui aminoacid cu rol excitator la nivel cerebral (glutamatul) combinată cu creşterea concentraţiei unui neurotransmiţător cu rol calmant la nivel cerebral (GABA- acidul gamaaminobutiric). Pe moment, efectele de relaxare sunt clar vizibile. Însă problema e că ziua următoare creierul încearcă să combată reducerea nivelului glutamatului şi chiar supracompensează pierderile. Atunci, ca urmare a faptului că nivelul GABA nu mai e crescut artificial (prin întreruperea consumului) persoana se simte şi mai neliniştită decât la început.
Instabilitatea emoţională dupa consum e mai amplă, creşte riscul unor conflicte, creşte riscul unor accidente sau incidente ce scad stima de sine si poate creste chiar riscul unui atac de panica.
O abordare mult mai utila e sa incerci sesiunile de psihoterapie, ce te sprijina sa te raportezi altfel la simptomele ce le simti, la senzatiile tale.
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
0
25-01-2022, ora 09:26
Raulszk
Nu este medic/terapeut
Raulszk
Mulțumesc din suflet Domnul Rareș! De mai bine de 3 săptămâni am venit în Germania ! Aici muncesc continuu aproape! Iar de când am început munca nu am mai avut acele stări! Aici noaptea dorm c-am 7-8 ore și ma simt și mult mai odihnit !Am redus și consumul de alcool sper sa pot depăși de tot aceasta perioada...
1
27-01-2022, ora 18:35
Therapy Sessions by Psihoterapeut Zsolt Orban
Identitate neconfirmată
Therapy Sessions by Psihoterapeut Zsolt Orban
Buna seara. Psihoterapia, in special psihoterapia cognitiv comportamentala este extrem de importantă. Chiar dacă sunteți plecat, puteți găsi pe cineva cu care sa faceți ședințe online. Mult succes!

Zsolt Orban
Psihoterapeut Therapy Sessions
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul