Manifestari ciudate: senzatie de nod in gat, durere in piept, atacuri de panica
Buna ziua,
De aproximativ 3 sapt prezint simptome ciudate pe care le-am atribui cand caldurii cand stresului. Am o stare proasta, senzatie de nod in gat, daca ma enervez uneori ma doare in piept, dar nu mereu, apatie generala, atacuri de panica. Azi am avut senzatia ca imi amortesc obrajii, si lucrul asta m-a tinut toata ziua. Nu am putut sa mananc si sunt balonata. Alta data mi-au amortit palmele. Am dificultati sa ma concentrez si uneori dificultati in vorbire.
Acum cateva zile am avut toata ziua un nod in gat( la baza gatului) si senzatia ca si cum sub marul lui Adam este o zona umflata.,. A doua zi a cedat, nu l-am mai simtit. Am facut si un puseu de tensiune, 153/99 dar o singura data, apoi a revenit la normal, 10-11 cat am eu.Pulsul in schimb sta constant 90-100. Chiar si cand ma trezesc este 85-87 desi tensiunea este cam 103/65.
Ce ar putea fi? Am facut un set de analize la medicul de familie, si astept rezultatul dar daca a mai intalnit cineva asa ceva va rog sa ma ajutati. Doctorita mea crede pana sa vina rezultatele ca este vorba de niste "minerale " varza respectiv calciu si magneziu cu care am mai avut probleme. Dar numai atat sa explice tot? Mai ales ca am facut cum a zis ea si am luat in fiecare zi magneziu si am baut apa, dar nu cedeaza. Iar amortiul obrajilor, ma termina.
Va multumesc, si multa sanatate.
De aproximativ 3 sapt prezint simptome ciudate pe care le-am atribui cand caldurii cand stresului. Am o stare proasta, senzatie de nod in gat, daca ma enervez uneori ma doare in piept, dar nu mereu, apatie generala, atacuri de panica. Azi am avut senzatia ca imi amortesc obrajii, si lucrul asta m-a tinut toata ziua. Nu am putut sa mananc si sunt balonata. Alta data mi-au amortit palmele. Am dificultati sa ma concentrez si uneori dificultati in vorbire.
Acum cateva zile am avut toata ziua un nod in gat( la baza gatului) si senzatia ca si cum sub marul lui Adam este o zona umflata.,. A doua zi a cedat, nu l-am mai simtit. Am facut si un puseu de tensiune, 153/99 dar o singura data, apoi a revenit la normal, 10-11 cat am eu.Pulsul in schimb sta constant 90-100. Chiar si cand ma trezesc este 85-87 desi tensiunea este cam 103/65.
Ce ar putea fi? Am facut un set de analize la medicul de familie, si astept rezultatul dar daca a mai intalnit cineva asa ceva va rog sa ma ajutati. Doctorita mea crede pana sa vina rezultatele ca este vorba de niste "minerale " varza respectiv calciu si magneziu cu care am mai avut probleme. Dar numai atat sa explice tot? Mai ales ca am facut cum a zis ea si am luat in fiecare zi magneziu si am baut apa, dar nu cedeaza. Iar amortiul obrajilor, ma termina.
Va multumesc, si multa sanatate.
4 comentarii
Cred ca ai probleme cu tiroida, ca ai simptome asemanatoare. Ar trebui sa consulti un endocrinolog si sa-ti faci analizele: TSH si Ft4, ca sa constate daca ai hipo- sau hipertiroida.
0
14-08-2008, ora 00:00
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Cred ca ai probleme cu tiroida care iti deregleaza si metabolismul calciului si este posibil sa ai tetanie sau spasmofilie datorita carora sa simti acel nod in gat care de fapt poate fi un spasm si amortelile frecvente ale mainilor si a obrajilor. Fa-ti Triiodotironina libera, Tiroxina libera si TSH + calciu ionic si magneziu.
Insa observ ca este vb si despre o tahicardie, cred ca medicul de familie ar fi trebuit sa iti dea niste PANANGIN, pt ca ai pulsul mult mai mare de 70-80 (numarul normal de batai ale inimii pe minut)...oricum, mai bine tahicardie decat bradicardie!!!
Numai bine!!!
Insa observ ca este vb si despre o tahicardie, cred ca medicul de familie ar fi trebuit sa iti dea niste PANANGIN, pt ca ai pulsul mult mai mare de 70-80 (numarul normal de batai ale inimii pe minut)...oricum, mai bine tahicardie decat bradicardie!!!
Numai bine!!!
Buna Juliana,
ceea ce descrii tu aici sunt simptome tipice spasmofiliei / tetaniei, stiu ca si eu am. Dupa cum probabil stii boala este generata de lipsa de Ca si Mg. Jeanny scrie ca ai putea avea probleme cu tiroida. Se poate dar nu neaparat. Din cate stiu o afectiune a paratidoidelor poate duce la scaderea de Ca si Mg din organism, dar cauzele pot fii si altele, multe altele, printre care stresul, alimentatia, predizpozitia organismului tau etc
ceea ce descrii tu aici sunt simptome tipice spasmofiliei / tetaniei, stiu ca si eu am. Dupa cum probabil stii boala este generata de lipsa de Ca si Mg. Jeanny scrie ca ai putea avea probleme cu tiroida. Se poate dar nu neaparat. Din cate stiu o afectiune a paratidoidelor poate duce la scaderea de Ca si Mg din organism, dar cauzele pot fii si altele, multe altele, printre care stresul, alimentatia, predizpozitia organismului tau etc
Salut, Juli. Scuze ca nu m-ai gasit "acasa". Ai peste 7 luni de cand suferi. Imi pare rau ca nu am fost prompt. Daca iti mai pot fi de folos cu ceva la ora asta, -
Nu a fost vina mea ca am lipsit. Acum voi fi, iti promit.
Nu a fost vina mea ca am lipsit. Acum voi fi, iti promit.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 26este fobie?
- 2Umflatura in piept si durere
- 8e ceva grav...cum scap de stresul asta!!!ori e altceva!
- 11nevroza provocata de stres sau ce?
- 6Atac de panica?
- 5durere in piept constanta, cand depund efort
- 12apasare in piept
- 16jena la inghitit - in spatele omusorului
- 4Senzatie de strangere sau apasare in piept
- 2Nod in gat!
- 1Efecte PREDNISON
- 2Nod in gat, flegma si infectie in ureche
- 1Credeti ca ar trebui sa reincep sedintele cu psihologul sau sa incerc sa ma linistesc singur?
- 255Ganduri de care nu pot sa scap. Ce am? Mai e cineva ca mine?
- 4Probleme cu respiratie
- 1Nod in gat
- 1Calmante si sedative
- 1Durere in partea stanga a pieptului
- 5Anxietate si tulburare de panica
- 2Durere în piept inexplicabila
Mai multe informații despre: Atacurile de panica Senzatia de nod in gat Durerea in piept stresul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Tulburarea acută de stres
- Tulburarea post-traumatică de stres
- Atacurile de panica
- Gastrita indusa de stres
- Durerea precordiala
- Senzatia de nod in gat (Globul Hystericus)
- Stresul - „boala” secolului
- Durere în piept
- Durere toracică (în piept) în partea dreaptă
- Înțepături în piept
- Durerea pleuro-pulmonară - caracteristici, diagnostic diferențial și tratament
- Durerea în capul pieptului
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: