Cresterea in masa corporala

28-05-2019
phatomorion
Nu este medic/terapeut
phatomorion
Buna ziua, de multi ani ma confrunt cu o problema pe care nu o pot rezolva.Pe la varsta de 9 ani am inceput a creste brusc in inaltime, astfel la 14 ani aveam aproape 1, 80 m.Problema este ca am crescut brusc si din aceasta cauza nu am reusit sa ma ingras.Medicii imi spuneau ca nu este nici-o problema si ca e normal ca sa fiu slab daca cresc atat de repede, si mi-au spus ca odata ce ma voi opri din crescut ma voi ingrasa.Am acum 17 ani, au trecut 3 ani de cand nu ma mai inalt, am 1, 81m dar am doar 59kg, si asa e de mult timp.Sunt foarte slab si oricat as manca nu ma pot ingrasa, am fost si la medici dar nimeni nu a zis ca ar fi ceva anormal, am dat si analize, totul bine.Am incercat si suplimente alimentare, nici un efect.Pratic si sport de 3 ani(karate).Infatisarea mea ma afecteaza doar pe plan psihologic foarte mult pentru ca imi este greu sa port haine scurte in care mi se vede corpul si ajutorul psihologului nu ma ajuta de loc pentru ca nu imi place imaginea de sine.Ce as putea face ca sa cersc masa?
1 comentarii
1
29-05-2019, ora 08:21
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
În primul rând să nu mai fii obsedat de acest lucru, pentru că îți creezi un stres care are efect contrar. În loc să te gândești că ești slab, gândește-te că sunt destui oameni care fac eforturi enorme să slăbească. Pentru un bărbat e bine să fie înalt, pentru că greutatea se atinge cu timpul. Dacă analizele ți-au ieșit bine, înseamnă că n-ai probleme medicale și asta ar trebui să te bucure.
Spui că psihologul nu te ajută. Poate e cazul să-l schimbi, sunt mai multe școli de terapie, nu orice metodă ți se potrivește.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Servirea meselor după o anumită oră seara - mai mult decât un mit!
  • Fructul întreg vs. sucul natural din fructe pentru o greutate sănătoasă
  • Administrarea glucocorticoizilor și creșterea în greutate (Studiu)
  • Perturbarea ritmurilor circadiene joacă un rol cheie în creșterea în greutate
  • Studiu a constatat diferențe în modificarea greutății între diferitele antidepresive după inițierea tratamentului
  •