Bebe a luat in greutate prea mult!! help!!

02-06-2015
Lilianaflorina
Nu este medic/terapeut
Lilianaflorina
Buna ziua va rog sa ma ajutati cu o parere am o bebita de aproape 8 luni, am nascut-o cu 3300 si acum la 8 luni are 9 kg jumatate.. toata lumea imi spune ca e prea grasuta si nu stiu de ce a luat atat de mult.. mănâncă dimineata 180 ml lapte la 11 cam 100 ml mar cu o lingurita de brânză la 14 cam 100 ml Pireu de morcov sau legume la ora 17 iaurt si seara la 21 lapte 180 ml si doarme pana dimineata.. nu ii dau biscuiţi nu i am dat niciodata nici cereale..toti imi spun ca nu este bine ca ii dau lapte praf si sa ii dau de vaca dar stiu ca pana la un an nu e indicat.. Si nu pot sa ii pun ceai in laptele praf ca si asa nu mănâncă decat 400-500 ml pe zi si daca ii pun ceai se trezeste noaptea si mai vrea o masa si ajung la acelasi rezultat. nu stiu ce sa zic medicul pediatru spune ca nu e nimuk si ca o sa slăbească cand o sa meargă dar toata lumea Ma streseaza ca nu este bine...nu stiu cum sa fac..cumnata mea la născu t pe al ei cu 4 kg si are la 1 an 10 kg jumatate..
7 comentarii
0
02-06-2015, ora 21:10
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna seara.
Conform relatarii D-voastra, copilul este alimentat corect. Continuati sa administrati formula adecvata varstei, nu diluati laptele cu ceai si nici nu administrati lapte da vaca. Respectati in continuare recomandarile medicului pediatru care urmareste copilul. Toate cele bune!
0
02-06-2015, ora 21:16
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Dupa meniul pe care-l descrieti, ma indoiesc ca ati consultat un medic pediatru:unde este ficatelul, pieptul de pui, pastravul, galbenusul de ou, supa de carne, brocoli?...pentru un copil alimentat de ceva timp(?)artificial.Laptele de vaca este cea mai proasta alegere(este pentru vitel).Laptele formula este tot lapte de vaca, dar adaptat posibilitatilor de utilizare ale puiului de om.Greutatea corporala se raporteaza totdeauna la talia si la varsta copilului, pe baza unor grafice de dezvoltare.Medicul pediatru, pe care ar fi bine sa-l consultati din 3 in 3 luni, va va aprecia just dezvoltarea copilului.Succes!
0
02-06-2015, ora 23:29
Lilianaflorina
Nu este medic/terapeut
Lilianaflorina
Ia-m dat si galbenus de ou si o cate o linguriţa de carnita de pui in pireul de la amiaza.. M-am luat mai mult dupa ce era recomandat pe net in alimentatia bebelusului.. Medicul meu are o mulţime de pacienţi si cand ne ducem nu stăm nici 5 minute..Multumesc pentru răspunsuri!
0
02-06-2015, ora 23:30
Lilianaflorina
Nu este medic/terapeut
Lilianaflorina
Bebita mea are 74 de cm si 9 kg 400..Si pe 12 face 8 luni
0
03-06-2015, ora 08:36
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Este armonios dezvoltata pentru varsta-talie-greutate.Felicitari!
0
03-06-2015, ora 10:18
Lilianaflorina
Nu este medic/terapeut
Lilianaflorina
Multumesc ma agitam fara motiv cel mai bine ar fi sa nu mai ascult parerile celor apropiati..
0
22-09-2022, ora 16:12
BebeIli
Nu este medic/terapeut
BebeIli
Buna ziua. Deranjez și eu cu o problema. Sunt disperata...nu știu ce să fac.
Bebelina mea de 8 luni și 3 săptămâni are 12 kg. Medicul de familie îmi spune mereu că e foarte grasa și să nu îi mai dau să sugă. Noaptea sa nu ii dau deloc și ziua foarte rar. Eu înțeleg că e grasa, dar e alăptată exclusiv la san, la cerere. Nu pot sa nu ii mai dau să sugă. E diversificata de la 6 luni. Mănâncă fructe dimineata și legume la prânz. Mănâncă și carne de pui sau curcan, branzica de casa, iaurt sau gălbenuș de ou. Nu i am dat paste, orez sau cereale...tot din cauza greutatii. Cina rar o apucă, fiindcă doarme devreme.
S a născut cu 3, 100 kg și 47 cm. Acum are 70cm.
Medicul de familie îmi spunea inca de la 2 luni sa ii răresc laptele..înțeleg că a luat mult în greutate, dar nu pot nici sa o las sa urle de foame. Ajutați mă cu un sfat, va rog.
Noi că părinți suntem înalți și destul de voinici. Când eram bebe și eu eram grasuna, dar nu chiar așa ca ea.
Va mulțumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul