Colon iritabil ?

18-11-2016
Iulia1105
Nu este medic/terapeut
Iulia1105
Buna seara ! Nu am istoric in boli digestive cu o mica exceptie. Incepand cu vara trecuta am avut niste simptome ciudate la modul ca ma balonam din orice fel de mancare, aveam crampe in diferite zone ale abdomenului si perioade ori de constipatie ori de diaree cu trecere destul de brusca de la una la alta. Asta se intampla in iunie-iulie..am fost la doctor care m-a palpat si mi-a facut ecografie abdominala spunandu-mi ca nu am nimic si ca toate organele arata f bine si m-a diagnosticat cu colon iritabil dandu-mi espumisan si debridat. Dupa o perioada simptomele au disparut.Au mai aparut la un moment dat pt cateva zile, disparand din nou. Ideea e ca am observat ca fara lapte si cu o alimentatie echilibrata se reduceau. De aproximativ o saptamana au aparut din nou dupa o masa mai copioasa si persista de atunci. Simptomele sunt urmatoarele : balonare dar nu f puternica si crampe (nu le-as putea spune dureri pt ca vin si pleaca in mai putin de 5-10 min, dar se repeta de cateva ori pe zi). Crampele nu sunt localizate, cel mai mult sunt sub coaste atat in dreapta cat si in stanga, dar si in centru si pe lateral, cateodata chiar si in partea inferioara a abdomenului ( ca si cum ar fi dureri de ovare). Se manifesta sub forma de intepaturi, crampe, cateodata si ca niste pulsatii). Credeti ca ar trebui sa fac analize suplimentare sau poate sa fie efectiv colon iritabil avand in vedere ca durerile nu evolueaza ? Sa mai fac o ecografie abdominala ? Multumesc
4 comentarii
0
18-11-2016, ora 21:15
Iulia1105
Nu este medic/terapeut
Iulia1105
Mentionez ca nu am alte simptome. am avut o perioada indelungata de anxietate incepand din primavara, dar de care nu am scapat nici acum complet. Totusi, as vrea o parere obiectiva, eliminand partea cu anxietatea pentru ca raman mereu cu indoiala ca ar putea sa fie o problema reala si nu somatizare.
0
18-11-2016, ora 22:56
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Consider ca problema nu trebuie neglijata.
Va recomand sa va adresati unui medic gastro-enterolog care va va spune ce aveti de facut.
dr Petre Muresan
0
18-11-2016, ora 23:24
Iulia1105
Nu este medic/terapeut
Iulia1105
Va multumesc pt raspuns ! Totusi, aveti vreo banuiala ? Este specific unei afectiuni sau nu corespunde la nimic ?
0
19-11-2016, ora 11:38
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Poate sa fie vorba despre o disbioza intestinala
dr Petre Muresan
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • E normal să mă balonez atât de tare indiferent ce și cât mănânc?
  • Balonare imediat după masă - cauze și tratament
  • Topul alimentelor care provoacă balonare
  • Balonarea: alimente de evitat și ce să adaugi în dieta ta
  • Noi metode de a preveni balonarea în cazul dietelor bogate în fibre
  • Balonări supărătoare? Lista alimentelor indicate și contraindicate
  • Ce poate ascunde balonarea - afecțiuni cu balonare frecventă
  •