Colon iritabil ?
Buna seara ! Nu am istoric in boli digestive cu o mica exceptie. Incepand cu vara trecuta am avut niste simptome ciudate la modul ca ma balonam din orice fel de mancare, aveam crampe in diferite zone ale abdomenului si perioade ori de constipatie ori de diaree cu trecere destul de brusca de la una la alta. Asta se intampla in iunie-iulie..am fost la doctor care m-a palpat si mi-a facut ecografie abdominala spunandu-mi ca nu am nimic si ca toate organele arata f bine si m-a diagnosticat cu colon iritabil dandu-mi espumisan si debridat. Dupa o perioada simptomele au disparut.Au mai aparut la un moment dat pt cateva zile, disparand din nou. Ideea e ca am observat ca fara lapte si cu o alimentatie echilibrata se reduceau. De aproximativ o saptamana au aparut din nou dupa o masa mai copioasa si persista de atunci. Simptomele sunt urmatoarele : balonare dar nu f puternica si crampe (nu le-as putea spune dureri pt ca vin si pleaca in mai putin de 5-10 min, dar se repeta de cateva ori pe zi). Crampele nu sunt localizate, cel mai mult sunt sub coaste atat in dreapta cat si in stanga, dar si in centru si pe lateral, cateodata chiar si in partea inferioara a abdomenului ( ca si cum ar fi dureri de ovare). Se manifesta sub forma de intepaturi, crampe, cateodata si ca niste pulsatii). Credeti ca ar trebui sa fac analize suplimentare sau poate sa fie efectiv colon iritabil avand in vedere ca durerile nu evolueaza ? Sa mai fac o ecografie abdominala ? Multumesc
4 comentarii
Mentionez ca nu am alte simptome. am avut o perioada indelungata de anxietate incepand din primavara, dar de care nu am scapat nici acum complet. Totusi, as vrea o parere obiectiva, eliminand partea cu anxietatea pentru ca raman mereu cu indoiala ca ar putea sa fie o problema reala si nu somatizare.
Consider ca problema nu trebuie neglijata.
Va recomand sa va adresati unui medic gastro-enterolog care va va spune ce aveti de facut.
dr Petre Muresan
Va recomand sa va adresati unui medic gastro-enterolog care va va spune ce aveti de facut.
dr Petre Muresan
Va multumesc pt raspuns ! Totusi, aveti vreo banuiala ? Este specific unei afectiuni sau nu corespunde la nimic ?
Poate sa fie vorba despre o disbioza intestinala
dr Petre Muresan
dr Petre Muresan
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Balonare 1 saptamana.
- 7hernie hiatala la stomac mica-medie cu boala de reflux
- 6De vreo 5-6 zile am probleme cu stomacul
- 8stari de rau dupa operatia de fiere
- 4Scadere in greutate, pofta exagerata de mancare, balonare
- 5balonare.. multe alimente imi produc disconfort si flatulenta
- 11constipatie si balonare
- 1Balonare, infectie urinara
- 2Balonare aproape zinlica
- 3balonare gaze la stomac
- 2Probleme colon