Toate analizele sunt bune, dar totusi continui sa ma simt rau

17-06-2023
AndreeaD122
Nu este medic/terapeut
AndreeaD122
De ceva timp ma confrunt cu probleme digestive, mai exact greata constanta, balonare, senzatie de satietate sau prea plin chiar daca nu mananc mai nimic si dureri in epigastru care uneori iradiaza in hipocondru, la toate acestea adaugandu-se lipsa poftei de mancare, o usoara senzatie de ameteala si oboseala. M-am mai confruntat si in trecut cu astfel de probleme, iar atunci mi s-a spus ca am boala de reflux si am urmat o perioada de timp tratament pentru aceasta, intr-adevar, simptomele s-au remis dar acum au reaparut si nu mai pot scapa de ele, in special de acea greata constanta.
Toate analizele de sange sunt in parametrii normali, in urma endoscopiei mi s-a spus ca am o usoara hernie hiatala, dar care nu ar trebui sa imi faca mari probleme, analizele pentru H. Pylori sunt negative, anticorpii pentru intoleranta la gluten sunt ok, ecografic totul este normal, doar colecistul este cudat. Am facut pana si analizele pentru tiroida autoimuna, rezultatele fiind aceleași: totul este normal, singura modificare observata in toate analizele de pana acum fiind un deficit de vitamina D.
Am urmat tratament cu diferiti inhibitori de pompa de protoni si motilium si totusi nu am observat decat o ameliorare temporara a acestor simptome, deoarece dupa perioade variabile de timp ele reapar.
Am fost la trei gastroenterologi si toti mi-au dat acelasi raspuns sec: totul e cauzat de stres si oboseala. Nu stiu ce investigatii sau ce as putea sa mai fac, pentru ca am ajuns in punctul in care aceste simptome imi afecteaza activitatea zilnica si as ave nevoie de un sfat in legatura cu ce as putea face mai departe pentru a putea gasi cumva o solutie.
1 comentarii
0
18-06-2023, ora 01:53
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Greata, ameteala, oboseala pot fi somatizari de anxietate. Faceti orientativ un test de anxietate online daca la gastro nu v-au gasit nimic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apare greața în sarcină?
  • Topul alimentelor ce produc gaze (balonare)
  • E normal să mă balonez atât de tare indiferent ce și cât mănânc?
  • Balonare imediat după masă - cauze și tratament
  • Topul alimentelor care provoacă balonare
  • Senzația de greață după masă - afecțiuni posibile
  • Balonarea: alimente de evitat și ce să adaugi în dieta ta
  • Noi metode de a preveni balonarea în cazul dietelor bogate în fibre
  • Balonări supărătoare? Lista alimentelor indicate și contraindicate
  •