Ce se poate intampla? sunt riscuri de a ramane insarcinata?
Buna ziua! Am si eu o nelamurire... Folosesc anticonceptionalele Karissa de luna asta, doar ca prima zi de menstruatie a fost duminica iar eu am luat pastila de sambata si abia azi mi-am dat seama insa eu am avut contacte sexuale neprotejate si vreau sa stiu ce riscuri sunt de a ramane insarcinata. Si sa imi explice si mie cineva cum ii cu pauza aia de 7 zile! Astept raspuns! Va multumesc!
5 comentarii
Buna. Fiind in prima luna trebuia sa incepi din prima zi a menstruatiei..iei cele 21 de pastilute, apoi faci pauza 7 zile, timp in care iti apare menstruatia.Ce-a de-a 2-a folie o vei incepe in ziua a 8-a...adica exact in aceeasi zi in care ai inceput prima folie.
Concret, daca in prima luna menstruatia iti vine intr-o zi de sambata, tu incepi pastilele sambata...le vei termina intr-o zi de vineri, iar prima pilula din folia 2 o vei lua sambata.
Daca tu le-ai inceput de sambata, adica pana sa-ti vina menstruatia, trebuie sa te protejezi suplimentar 7 zile. Daca le luai din prima zi de menstruatie, erai protejata.
Concret, daca in prima luna menstruatia iti vine intr-o zi de sambata, tu incepi pastilele sambata...le vei termina intr-o zi de vineri, iar prima pilula din folia 2 o vei lua sambata.
Daca tu le-ai inceput de sambata, adica pana sa-ti vina menstruatia, trebuie sa te protejezi suplimentar 7 zile. Daca le luai din prima zi de menstruatie, erai protejata.
Eu am inceput sa i-au pastilele din prima zi de menstruatie doar ca am incurcat pastila de duminica cu cea de sambata. si mi-am dat seama pt ca am vazut ca azi trebuia sa i-au pastila de sambata dar eu inca sunt la cea de vineri!
Nu este nici o problema, pilulele au aceesi compozitie, marcarea lor pe zile este doar ca sa va ajute sa nu uitati sa le luati ori, dimpotriva, sa luati de doua ori intr-o zi. Singurul avantaj al respectarii marcarii este ca, in cazul in care nu mai stiti daca intr-o zi ati luat ori nu pilula, va uitati pe folie si va dati seama imediat. E o chestie pentru uituce.
Deci sunt protejata!?!?!? Mi-ati luat o piatra de pe inima! Va multumesc!
In cazul asta da, am inteles eu gresit chestia cu sambata, mii de scuze.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6am luat o alta pastila decat ceea ce trebuia
- 5de ce imi intarzia menstruatia atat de mult?
- 5menstruatie inainte de terminarea pilulelor
- 15Yasmine - cand sa le iau?
- 4am nevoie de un rasp va rog
- 5Sensibilitatea sanilor de cand am inceput sa iau anticonceptionale
- 5organe genitale inflamate
- 5sunt insarcinata?
- 0greseala administrare diane 35
- 4novinette sau diane 35?
- 5Menstruatie de 2 ori pe luna!
- 6risc sa raman insarcinata?
- 7Antionceptionale Logest si sarcina
- 3anticonceptionalele karissa
- 4Anticonceptionale fara pauza
- 13 pastile de yasmin intr-o zi
- 2anticonceptionale apoi copil
- 11Mi-e frica! Sa fac sau nu pauza la Karissa?
- 0Anticonceptionale
- 1Pt prima data anticonceptionale
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor karissa
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: