Anticonceptionale fara pauza
Buna! la inceputul lunii august vreau sa merg in concediu si exact atunci mi se termina folia de anticonceptionale si as vrea sa va intreb daca iau in continuare una dupa alta fara pauza de 7 zile ce se intampla...si daca trebuie sa termin folia inceputa sau pot sa o intrerup dupa ce ma intorc va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. Va multumesc.
4 comentarii
eu am facut de cateva ori chestia asta, tot asa ca mergeam in vacanta sau ca aveam un examen etc. nu stiu exact cat de recomandat e dpdv medical insa. daca unesti foliile, sarind peste pauza nu iti mai vine. o sa-ti vina menstruatia in momentul in care intrerupi a 2 a folie sau cand o termini.
Si cum ar trebui sa procedez sa intrerup folia dupa ce ma intorc sau sa o termin... afecteaza intr-un fel protectia daca o intrerup?
Protectia nu este influentata de intrerupere, daca ea nu depaseste 7 zile.
Deci, cel mai potrivit este sa intrerupeti cand veniti de la mare. Dupa 7 zile incepeti folie noua. Restul de pilule ramase neconsumate din folia intrerupta pastrati-le, vor fi utile pentru vreo ocazie viitoare.
Toate consideratiile de mai sus sunt valabile pentru anticonceptionale obisnuite, monofazice. Daca folositi, cumva, multifazice e un pic mai complicat.
Deci, cel mai potrivit este sa intrerupeti cand veniti de la mare. Dupa 7 zile incepeti folie noua. Restul de pilule ramase neconsumate din folia intrerupta pastrati-le, vor fi utile pentru vreo ocazie viitoare.
Toate consideratiile de mai sus sunt valabile pentru anticonceptionale obisnuite, monofazice. Daca folositi, cumva, multifazice e un pic mai complicat.
Multumesc frumos pentru raspuns asa voi face dupa ce ma intorc intrerup folia respectiva.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8pilule ocazionale
- 8contraceptivul adecvat persoanelor cu acnee
- 3nu stiu ce mi s-a intamplat.Va rog dati-mi un sfat cat mai curand posibil!
- 14marvelon poate fi o cauza a reducerii dorintei sexuale?
- 10efecte postinor 2
- 4contraceptia - cat de sigura este?
- 3Anticonceptionale Logest-10 kilograme in plus ?!?!
- 3karissa - cum se iau?
- 9postinor 2 cum functioneaza?
- 8Contraceptivele Yaz si efectele adverse
- 10Postinor! Pastila iadului.
- 9Prescrierea anticonceptionalelor
- 12Nu stiu daca sunt gravida, sau paranoica !
- 6Iau Diane 35.. cu ce alte anticonceptionale sa le inlocuiesc?
- 9antidepresive care NU INGRASA??
- 2Karissa, am procedat corect?
- 1Pot lua anticonceptionalele inainte de menstruatie?
- 1Anticonceptionale
- 0Întrebare pastile Qlaira
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: