sunt diabetica, recomandati-mi un contraceptiv
Buna ziua,
Sunt diabetica non isulino dependenta, fara afectare vasculara, am 32 de ani si as dori sa-mi dati un sfat.Din ceea ce am citit pana acum, majoritatea contraceptivelor orale sunt contraindicate in diabet. V-as ruga sa-mi recomandati un contraceptiv care sa nu interfereze cu problemele pe care le am deja.
Va multumesc
Sunt diabetica non isulino dependenta, fara afectare vasculara, am 32 de ani si as dori sa-mi dati un sfat.Din ceea ce am citit pana acum, majoritatea contraceptivelor orale sunt contraindicate in diabet. V-as ruga sa-mi recomandati un contraceptiv care sa nu interfereze cu problemele pe care le am deja.
Va multumesc
4 comentarii
Numai contraceptia clasica cu prezervativ este cea mai recomandata, eventual cele locale. restul, toate, fiind cu o componenta hormonala, au aceeasi interdictie. Sanatate!
din cate stiu eu exista un tip de ac numit Exluton. acesta nu contine estrogeni si teoretic poate fi adm la femei diabetice. eu doar va spun ca acesta exista, insa nu sunt medic sa vi l pot recomanda si chiar daca as fi, analizele trebuie facute inclusiv control ginecologic. deci mergeti la medic si intrebat de acest tip de ac. sper ca v am ajutat.
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Exluton sunt contraceptive destinate femeilor care alapteaza si in cele mai multe cazuri produc amenoree.
probabil ca asa este. depinde de fiecare organism.sunt femei care au amenoree desi nu au folosit ac niciodata. acest ac nu contine hormonul estrogen care dauneaza f mult in caz de diabet, motiv pt care ar putea fi administrat desi exista ceasta afectiune. de asemenea si femeilor care alapteaza tocmai pt a nu face rau bebelusului.eu asta am invatat despre el, reactii adverse sunt la toate ac, asta e sigur, indiferent daca suntem sanatoase sau avem prb.multa sanatate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 36Anticonceptionale Logest si sexul
- 2Am 38 de ani, sunt inca recomandate anticonceptionalele?
- 4yasmine si fumatul
- 6Iau anticonceptionale.. exista pericolul sa raman insarcinata
- 4Logest... sugestii
- 3de cateva ori am uitat sa le iau, am luat ziua urmatoare doua
- 4prima pastila dupa pauza
- 3glicemia mare, hemoglobina gl. buna, sarcoidoza-diabet ?
- 4gastrita, diabet si durere de picioare
- 5Risc de sarcina?
- 5anticonceptionale de la ginecolog sau la un planning familial?
- 0oare este diabet?
- 3Anticonceptionale din a 9-a zi de ciclu?
- 61Ce se intampla daca am uitat pastila?
- 5am vomitat pastila, nu am mai luat alta.. e posibil sa fiu insarcinata?
- 2contraceptive Melleva 35
- 1insarcinata chiar daca iau anticonceptionale?
- 6Nelamuriri in privinta contraceptivului Contracept-M
- 8Simptome ciudate
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor diabetul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Diabet insipid
- Diabetul gestational
- Diabetul zaharat
- Cetoacidoza diabetica
- Picior diabetic
- Retinopatia diabetica
- Fenomenul Somogyi
- Ulcerele diabetice (mal perforant plantar)
- Boala buloasa a diabetului
- Diabetul in sarcina
- Sfaturi pentru persoanele cu diabet
- Regim diabet
- Indulcitorii artificiali - o alternativa sigura pentru zahar?
- Diabet zaharat
- Noile clasificări ale diabetului zaharat 2018 (5 tipuri)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: