Cat timp pot fi luate anticonceptionalele?
Buna ziua! Am 34 de ani si iau anticonceptionale de la 20 de ani cu mici pauze. Din 1999 iau anticonceptionale fara pauza. Pana in 2003 am luat mycroginon iar de atunci logest (la recomandarea medicului endocrinolog). Ma simt bine nu am nicio problema dpv ginecologic. Mentionez ca sufar de hipertiroidism si atacuri de panica (anxietate). Intrebarea este: Cat timp pot lua anticonceptionale fara intrerupere??? Va multumesc.
6 comentarii
Până la 40 de ani dacă nu fumaţi şi examinările semestriale sunt O.K.
Fumez cam 20-30 de tigari pe zi. In acest caz care ar fi durata maxima de utilizare neintrerupta a anticonceptionalelor??
maximum 35 de ani pentru contraceptivele cu estrogeni. Nu stiu daca logestul are si progesteron si estrogeni. Daca da atunci este mai bine sa mergeti din nou la endocrinolog, el este cel mai in masura avand in vedere si hipertiroidisnmul. Si sper ca i-ati mentionat ca fumati 20-30 tigari pezi.
Daca logestul este doar cu progesteron atunci nu este nici o problema puteti lua pana la menopauza. Atat timp cat sunteti fertila. Sau puteti folosi alte metode daca aveti retineri : steriletul, prezervative si calendar. Dar eu zic sa va consultati inainte cu endocrinologul. Sanatate.
Daca logestul este doar cu progesteron atunci nu este nici o problema puteti lua pana la menopauza. Atat timp cat sunteti fertila. Sau puteti folosi alte metode daca aveti retineri : steriletul, prezervative si calendar. Dar eu zic sa va consultati inainte cu endocrinologul. Sanatate.
Va scriu compozitia logestului din prospect: 0.075mg gestoden, 0.02mg etinilestradiol si excipienti: lactoza, monohidrat, amidon de porumb, polividona 25.000 (K25), stereat de magneziu, zahar (K90), polietilen glicol 6000, carbonat de calciu, talc, ceara montanglicol. Oricum va multumesc pentru lamuriri si intentionez sa merg cat mai curand la Parhon.
Chiar este necesar consultul la endocrinolog pentru ca ar fi utila schimbarea cu un anticonceptional doar cu progestativ. Va rog doar sa specificati si endocrinologului ca fumati si cat si varsta.
In rest sanatate.
In rest sanatate.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2iau anticonceptionale... ce sanse sunt sa raman insarcinata?
- 11pastila problema!!!
- 3sunt ingrijorata... intr-o seara am piedut o pastila dar in aceea seara am luat-o pe urmatoarea
- 6dereglare menstruatie. de ce imi intarzie asa de mult?
- 6Intrebari despre anticonceptionale: sunt avortive?
- 4contraceptia - cat de sigura este?
- 4sunt virgina si as vrea s imi incep viata sexuala
- 5in cele 7 zile de pauza daca ai contacte sexuale poti ramane insarcinata?
- 3am uitat pilula.. e nevoie de contraceptie suplimentara?
- 8melleva 35 de 21 zile
- 4Din cauza anticonceptionalelor?
- 4in momentul de fata putem face sex fara protectie suplimentara fara nici o problema?
- 10Postinor! Pastila iadului.
- 33Nelamuriri Artizia
- 3yasime luate gresit pana in ciclu
- 5Administrarea corecta a anticonceptionalelor.
- 5am vomitat pastila, nu am mai luat alta.. e posibil sa fiu insarcinata?
- 2contraceptive Melleva 35
- 1Logest - a doua folie
- 3Am inceput gresit tableta de anticonceptionale
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor logestul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: