antidepresive care NU INGRASA??

04-08-2013
ada25
Nu este medic/terapeut
ada25
Am si eu o mare problema.Fac tratament antidepresiv de 6 ani, dar nu m-am vindecat de depresie si il continui.Problema mea este ca in acesti ani am luat 36 de kilograme in plus.De la 50 de kilograme cat era greutatea mea stabila inainte de a ma imbolnavi, am ajuns sa am 86 de kg. Am facut tratament cu Seroxat cea mai mare periada din tratament, apoi cu Efectin si acum cu Anafranil. Toate m-au ingrasat.M-am saturat sa fiu grasa.Pentru o femeie e frustrant, ii adanceste depresia.Oare nu exista niste antidepresive mai bune?. Imi puteti recomanda niste antidepresive care nu ingrasa, va rog? Si inca o intrebare:depresia se mai poate vindeca?
Va multumesc mult pentru raspuns.
9 comentarii
0
04-08-2013, ora 23:59
Mircea1986
Nu este medic/terapeut
Mircea1986
Ada, este simplu, incearca sa mananci mai putin si des, eventual sport, miscare...degeaba schimbi AD-urile daca dieta este la fel, nu cred ca te-au ingrasat pastilele, doar efectul lor(a disparut depresia) a aparut o stare mai ok, si ai mancat...daca nu este asa, ai mancat f putin si faci si miscare exista o problema, dar din proprie experienta iti zic ca dieta/sala/sportu te ajuta, eu am slabit pe AD, si le-am schimbat si eu foarte des in ultima perioada.unele dau intr-adevar pofta de mancare...dar te poti controla singura:)
0
05-08-2013, ora 02:05
ada25
Nu este medic/terapeut
ada25
Mircea,
Nu as vrea sa tin toata viata dieta ca si cand as avea diabet din cauza unor medicamente, sa ma privez de multe subtante folositoare corpului. De felul meu sunt f slaba. Toata viata am avut 50 de kg, si de cand am facut depresia, iata-ma la 86 de kg.Se spune ca s-au facut mari progrese in medicina, ca s-au inventat medicamente performante in psihiatrie. Din pacate, eu nu am observat asta pe pielea mea. Nici macar de depresie nu m-au vindecat. Cand nu le mai iau, simptomele revin.
0
05-08-2013, ora 11:33
blajan_andrei
Nu este medic/terapeut
blajan_andrei
Faci tratament doar cu pastile sau si psihoterapie ?
0
05-08-2013, ora 16:18
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ ada25

Trimiteti-mi pe privat adresa dv. de e-mail sa va expediez niste scheme de dieta pe care mi le-a trimis o persoana tot cu depresie care s-a ingrasat.
0
05-08-2013, ora 16:49
Mircea1986
Nu este medic/terapeut
Mircea1986
Hmm, nu cred ca medicamentele in sine vindeca, doar tin controlul asupra simptomelor, depinde de fiecare, de mediu, fam, prieteni, activitati, in unele cazuri(si al meu) nu s-a putut remite boala doar cu medicamente, este necesar un mediu ok, sport, dieta, plimbari, socializare...acum nu crede ca nu mananc dulce sau mai stiu ce prostii, mananc...dar pe alta parte fac si un efort fizic destul de sustinut, degeaba spui ca nu vrei sa tii toata viata regim, boala asta te schimba automat, trebuie sa vezi altfel lucrurile, cu atitudinea asta.uite ca n-au mers Ad-urile la tine, nici la mine nu au fost un succes, dar m-au ajutat f putin, cat sa incep sa functionez ok, apoi am luat-o singur cu tot ce mi-a stat in putinta...m-am documentat, nu este usor, era super ok sa luam o pastila sau doua si sa ne vindecam, diabetul este altceva, in psihiatrie deocamdata e bezna, sunt doar teorii, nimic nu a fost demonstrat concret, se presupun multe chestii...dar crede-ma ca dp multe discutii cu doctorii.am ajuns la concluzia ca este o loterie de multe ori si cu medicamentele astea...unele te fac bine pe o parte, dai de altele si tot asa...dar este adevarat ca in cazuri de depresie majora si anxietate generalizata sa se inceapa un tratament medicamentos macar 6 luni pana pacientul isi poate controla emotiile, si este ok...
0
05-08-2013, ora 19:58
aaa24
Nu este medic/terapeut
aaa24
te ingrasi pentru ca mananci mult si nu faci sport. nu pastilele in sine te ingrasa, ci faptul ca de cand ai inceput sa le iei probabil te-ai simtit mai bine si ai inceput sa ai mai multa pofta de mancare. poti sa le schimbi, dar ar fi aceeasi poveste. trebuie sa inveti sa controlezi ce si cat mananci, sa nu faci excese si mai ales sa faci sport. miscarea face toata diferenta!
0
05-08-2013, ora 22:57
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Daca depresia este asociata cu sindrom de deficit de atentie poti sa ceri medicului sa-ti prescrie psihostimulante precum Concerta sau Adderall, in locul AD-ului ! Astea sigur nu ingrasa !
0
09-08-2013, ora 05:10
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Bună ziua,
Depresia ce nu poate fi trată doar de medicaţie trebuie compensată prin psihoterapie. Consultaţi şi un medic endocrinolog sau chiar un nutriţionist, uneori depresia se asociază cu dereglări hormonale.
Numai bine
0
09-08-2013, ora 18:38
Mircea1986
Nu este medic/terapeut
Mircea1986
@stevens

Concerta se gaseste la noi, dar Adderal din cate stiu nu, sau se gaseste si la noi?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Menopauza si tulburarile psihice
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Biblioterapia - pot cărțile să vindece depresia?
  • Depresia la vârstnici
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  •