antidepresive care NU INGRASA??
![ada25](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Am si eu o mare problema.Fac tratament antidepresiv de 6 ani, dar nu m-am vindecat de depresie si il continui.Problema mea este ca in acesti ani am luat 36 de kilograme in plus.De la 50 de kilograme cat era greutatea mea stabila inainte de a ma imbolnavi, am ajuns sa am 86 de kg. Am facut tratament cu Seroxat cea mai mare periada din tratament, apoi cu Efectin si acum cu Anafranil. Toate m-au ingrasat.M-am saturat sa fiu grasa.Pentru o femeie e frustrant, ii adanceste depresia.Oare nu exista niste antidepresive mai bune?. Imi puteti recomanda niste antidepresive care nu ingrasa, va rog? Si inca o intrebare:depresia se mai poate vindeca?
Va multumesc mult pentru raspuns.
Va multumesc mult pentru raspuns.
9 comentarii
![Mircea1986](/arata_img.php?img=cont_94462.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Ada, este simplu, incearca sa mananci mai putin si des, eventual sport, miscare...degeaba schimbi AD-urile daca dieta este la fel, nu cred ca te-au ingrasat pastilele, doar efectul lor(a disparut depresia) a aparut o stare mai ok, si ai mancat...daca nu este asa, ai mancat f putin si faci si miscare exista o problema, dar din proprie experienta iti zic ca dieta/sala/sportu te ajuta, eu am slabit pe AD, si le-am schimbat si eu foarte des in ultima perioada.unele dau intr-adevar pofta de mancare...dar te poti controla singura:)
![ada25](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Mircea,
Nu as vrea sa tin toata viata dieta ca si cand as avea diabet din cauza unor medicamente, sa ma privez de multe subtante folositoare corpului. De felul meu sunt f slaba. Toata viata am avut 50 de kg, si de cand am facut depresia, iata-ma la 86 de kg.Se spune ca s-au facut mari progrese in medicina, ca s-au inventat medicamente performante in psihiatrie. Din pacate, eu nu am observat asta pe pielea mea. Nici macar de depresie nu m-au vindecat. Cand nu le mai iau, simptomele revin.
Nu as vrea sa tin toata viata dieta ca si cand as avea diabet din cauza unor medicamente, sa ma privez de multe subtante folositoare corpului. De felul meu sunt f slaba. Toata viata am avut 50 de kg, si de cand am facut depresia, iata-ma la 86 de kg.Se spune ca s-au facut mari progrese in medicina, ca s-au inventat medicamente performante in psihiatrie. Din pacate, eu nu am observat asta pe pielea mea. Nici macar de depresie nu m-au vindecat. Cand nu le mai iau, simptomele revin.
![blajan_andrei](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Faci tratament doar cu pastile sau si psihoterapie ?
![clara_p](/arata_img.php?img=cont_10875.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
@ ada25
Trimiteti-mi pe privat adresa dv. de e-mail sa va expediez niste scheme de dieta pe care mi le-a trimis o persoana tot cu depresie care s-a ingrasat.
Trimiteti-mi pe privat adresa dv. de e-mail sa va expediez niste scheme de dieta pe care mi le-a trimis o persoana tot cu depresie care s-a ingrasat.
![Mircea1986](/arata_img.php?img=cont_94462.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Hmm, nu cred ca medicamentele in sine vindeca, doar tin controlul asupra simptomelor, depinde de fiecare, de mediu, fam, prieteni, activitati, in unele cazuri(si al meu) nu s-a putut remite boala doar cu medicamente, este necesar un mediu ok, sport, dieta, plimbari, socializare...acum nu crede ca nu mananc dulce sau mai stiu ce prostii, mananc...dar pe alta parte fac si un efort fizic destul de sustinut, degeaba spui ca nu vrei sa tii toata viata regim, boala asta te schimba automat, trebuie sa vezi altfel lucrurile, cu atitudinea asta.uite ca n-au mers Ad-urile la tine, nici la mine nu au fost un succes, dar m-au ajutat f putin, cat sa incep sa functionez ok, apoi am luat-o singur cu tot ce mi-a stat in putinta...m-am documentat, nu este usor, era super ok sa luam o pastila sau doua si sa ne vindecam, diabetul este altceva, in psihiatrie deocamdata e bezna, sunt doar teorii, nimic nu a fost demonstrat concret, se presupun multe chestii...dar crede-ma ca dp multe discutii cu doctorii.am ajuns la concluzia ca este o loterie de multe ori si cu medicamentele astea...unele te fac bine pe o parte, dai de altele si tot asa...dar este adevarat ca in cazuri de depresie majora si anxietate generalizata sa se inceapa un tratament medicamentos macar 6 luni pana pacientul isi poate controla emotiile, si este ok...
![aaa24](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
te ingrasi pentru ca mananci mult si nu faci sport. nu pastilele in sine te ingrasa, ci faptul ca de cand ai inceput sa le iei probabil te-ai simtit mai bine si ai inceput sa ai mai multa pofta de mancare. poti sa le schimbi, dar ar fi aceeasi poveste. trebuie sa inveti sa controlezi ce si cat mananci, sa nu faci excese si mai ales sa faci sport. miscarea face toata diferenta!
![stevens](/arata_img.php?img=cont_19363.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Daca depresia este asociata cu sindrom de deficit de atentie poti sa ceri medicului sa-ti prescrie psihostimulante precum Concerta sau Adderall, in locul AD-ului ! Astea sigur nu ingrasa !
![Psiholog Cristian Andrei Nica](/arata_img.php?img=cont_134279.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Bună ziua,
Depresia ce nu poate fi trată doar de medicaţie trebuie compensată prin psihoterapie. Consultaţi şi un medic endocrinolog sau chiar un nutriţionist, uneori depresia se asociază cu dereglări hormonale.
Numai bine
Depresia ce nu poate fi trată doar de medicaţie trebuie compensată prin psihoterapie. Consultaţi şi un medic endocrinolog sau chiar un nutriţionist, uneori depresia se asociază cu dereglări hormonale.
Numai bine
@stevens
Concerta se gaseste la noi, dar Adderal din cate stiu nu, sau se gaseste si la noi?
Concerta se gaseste la noi, dar Adderal din cate stiu nu, sau se gaseste si la noi?
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4pot lua aniticonceptionale si fara a ma duce la ginecolog?
- 3ejacularea la o mare distanta de tine = sarcina?
- 8pe ce baza se prescriu anticonceptionalele??
- 5intrerupere de anticonceptionale
- 14efectul Mercilon
- 6Cam de circa 11 luni ma aflu in Suedia si ma simt groaznic
- 13depresie sau stres?
- 4Depresie-Pridia?!
- 6Apa sărăcită în deuteriu alungă cancerul, psoriazisul, depresia şi...
- 1Trebuie sa inving anxietatea, depresia si fobia
- 21gestionarea timpului inactivitatii
- 2Anticonceptionale luate mai devreme
- 7Astenia de primavara imi cauzeaza un rau puternic!
- 3bromazepam sau anxiar?Care e mai bun?S inca o intrebare
- 2tratament depresie
- 6Este vorba de o depresie ? Va rog frumos sa imi raspundeti
- 7Intrebare despre romparkin
- 5Depresie, somnambulism, amnezie temporara/disociativa
- 1Pareri doresc - xanax, mirzaten, convulex, sunt depedenta?
- 1Depresie-viza medicala
Mai multe informații despre: Depresia Administrarea contraceptivelor medicamente psihiatrice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: