Ce fel de anticonceptionale sa folosesc?
Am 20 de ani si miam inceput viata sexuala in urma cu 2 ani.De atunci eu si prietenul meu am folosit mereu prezervativul dar acum mam hotarat sa incep sa folosesc anticonceptionale dar ar fi o problema : nu stiu care ar fi mai potrivite ca am auzit k sunt multe tipuri? nu as vrea sa apelez la un medic ginecolog, mai ales ca nu am fost niciodata pana acum deoarece sunt o fire foarte inchisa si imi este rusine sa merg la o consultatie.Puteti sami recomandati un anumit anticonceptional pt care sa nu necesite sa merg la ginecolog?
4 comentarii
Probabil că anticoncepţionalele orale nu reprezintă cea mai bună opţiune pentru dv. Ar fi preferabil să folosiţi mijloace de barieră sau contracepţia naturală. Adresaţi-vă medicului de familie.
Este necesara experienta in contraceptia naturala! Exista metoda calendarului, metoda mucusului cervical si este absolut necesar ca ciclul menstrual sa fie regulat pentru a nu da gres cu aceste metode!!!
Iti recomand un consult ginecologic inainte de a lua orice anticonceptional dupa ureche!!! Aceste pilule au efcte adverse demne de luat in seama, dintre care efectul procoagulant!!! (predispune la formarea cheagurilor de sange si aparitia accidentelor trombembolice)! Nu e de gluma!
Iti recomand un consult ginecologic inainte de a lua orice anticonceptional dupa ureche!!! Aceste pilule au efcte adverse demne de luat in seama, dintre care efectul procoagulant!!! (predispune la formarea cheagurilor de sange si aparitia accidentelor trombembolice)! Nu e de gluma!
Revin: poate ca ti s-a mai spus, dar toate femeile din lumea asta merg la ginecolog! Examenul clinic nu este dureros, este cel mult neplacut! Exista si medici ginecologi femei; este o varianta pentru a te simti mai in largul tau!
Fara un consult nu puteti lua anticonceptionale, iar de cand v-ati inceput viata sexuala este chiar indicat sa mergeti la ginecolog regulat pentru ca vor apare probleme si este bine sa le rezolvati din timp.
Toate cele bune.
Toate cele bune.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8pilule ocazionale
- 8Urgent va rog!Sunt operata
- 3ejacularea la o mare distanta de tine = sarcina?
- 5yasmine - am nevoie de un sfat
- 4semne de intrebare ???ast un rasp pls
- 6novynette si amoxicilina
- 6insarcinata chiar daca folosesc anticonceptionale?
- 3As dori din tot sufletul sa imi raspunda un medic!!!
- 8boli endocrine?
- 3este adevarat?
- 6dupa cat timp isi face efect milligest?
- 42Din greseala am luat 2 pastilute de Karisa
- 13contact sexual neprotejat?
- 7luna aceasta am luat pentru prima data anticonceptionale
- 7Prima pilula dupa pauza
- 16am luat anticonceptionale fara sa fiu in perioada mentruala
- 1Protectia AC in caz de voma
- 1Am uitat sa iau Mercilon dupa pauza de 7 zile
- 1pot sa am contact sexual neprotejat chiar si la ultima pastiluta contraceptiva?
- 2Urgent! Pauza mai mare de 7 zile intre blistere. Ce trebuie sa fac?
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: