caderea implanturilor dentare
As dori si eu sa stiu ce se poate face in cazul acesta, dupa nici 2 luni de la inserarea implanturilor, 2 la numar, acestea au inceput sa se miste, unul a cazut iar dupa alte trei luni si celalalt. Care este solutia? Se pot repune implanturi, se pot refolosi implanturile cazute? v-a costa la fel de mult?
5 comentarii
Salut!
Nu se pot refolosi implanturile, in functie de mai multi factori e posibil sa se puna alte implanturi, si da, tot atat o sa coste(daca le pui in alt cabinet)
Nu se pot refolosi implanturile, in functie de mai multi factori e posibil sa se puna alte implanturi, si da, tot atat o sa coste(daca le pui in alt cabinet)
Ne-ai face un mare bine noua, celorlalti care ne gandim sa apelam la asa ceva, daca ne-ai spune si unde ti s-a intamplat asta.. Imi pare rau ca ai atata ghinion..
Va rog sa-mi dati un sfat referitor la un implant pt un dinte frontal. Intr-un mesaj privat daca se poate un stomatolog (implantolog) bun in rm valcea. Mi-a fost extrasa radacina si acum trebuie sa recurg la un implant deoarece asta este recomandat chiar daca este mai scump. Sunt putin panicata de faptul ca in acest moment nu am acest dinte frontal, jobul pe care il am presupune un aspect fizic placut. Am nevoie de sfaturi...va rog daca se poate... multumesc anticipat !
Cauzele esecului unui implant dentar sunt multiple, dar se din pacate se discuta prea putin despre asta, se prezenta doar beneficiile. Factorii cel mai des incriminati atunci cand implantul este un esec sunt calitatea inferioara a implanturilor, alegerea eronata a tipului de implant pentru cazul clinic respectiv, aplicarea precoce a lucrarii protetice, starea generala sau locala de sanatate a pacientului contraindica aplicarea implantelor.
Succesul unui implant dentar presupune:
1. Biocompatibilitatea materialului din care este fabricat implantul;
2. Design macro-/microscopic al implantului cu respectarea principiilor biologice si mecanice;
3. Existenta implantului in cadrul unui mediu fiziologic (neinfectat) si morfologic (calitatea osoasa);
4. Tehnica chirurgicala adecvata;
5. Nealterarea etapelor de vindecare gingivo-mucoasa;
6. Alegerea unei solutii protetice particularizate.
Succesul unui implant dentar presupune:
1. Biocompatibilitatea materialului din care este fabricat implantul;
2. Design macro-/microscopic al implantului cu respectarea principiilor biologice si mecanice;
3. Existenta implantului in cadrul unui mediu fiziologic (neinfectat) si morfologic (calitatea osoasa);
4. Tehnica chirurgicala adecvata;
5. Nealterarea etapelor de vindecare gingivo-mucoasa;
6. Alegerea unei solutii protetice particularizate.
Dupa indepartarea unui implant se evalueaza situatia local. Daca osul restant ofera un volum satisfacator, se poate reimplanta dupa 2-3 luni. Daca nu, este recomandata augmentarea osoasa.Metoda de augmentare difera in functie de cati pereti ososi au ramas dupa indepartarea implantului.Daca este vorba de un defect cu 3- 4 pereti ( ca in alveola postextractionala) se augmenteaza cu os granular ( uman, bovin, TCP). Daca defectul este mai mare va fi nevoie de augmentare cu bloc osos. In primul caz reimplantarea va avea loc dupa 4 luni, in al doilea caz, dupa 6 luni.
Implantul cazut nu poate fi refolosit iar in ceea ce priveste costurile, va trebui sa discutati cu medicul chirurg.
SUCCES !
Implantul cazut nu poate fi refolosit iar in ceea ce priveste costurile, va trebui sa discutati cu medicul chirurg.
SUCCES !
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0implant dentar
- 33Implant pe teren nepregatit?
- 4Lucrare dentara sau nu?
- 3care este numarul minim de implanturi dentare?
- 12Pot sa imi pun implant dentar?
- 7riscuri la implanturi
- 3Implant dentar - resturi extractie premolar
- 1implanturi dentare multiple
- 1Implant dentar - sfaturi, informatii
- 2hematom dupa implant dentar
- 2Implant dentar migrat in sinus
- 1implant dentar, gingia vindecata dar era deschisa se vedea osul
- 2lipsa canin
- 3tipuri de implante
- 2Implant Inno
- 3Canin cazut