Nedumerire coroana implant dentar

Buna ziua,
Anul trecut am inceput un tratament pentru realizarea unor implanturi (3 la numar, in partea dreapta jos - premolarii si un molar). A fost necesara o operatie de aditie de os iar acum sunt in etapa finala - urmeaza cimentarea coroanei.
Dupa prima proba a coroanei am observat ca pe partea dinspre interiorul gurii la unul dintre dintii parte ce sunt parte din coroana (al doilea premolar) baza nu se fixeaza exact in gingie si iese putin inafara ei (~1mm). Cand mananc acest lucru nu pare sa ma deranjeze insa daca ating cu limba zona respectiva agata/zgarie putin.
Am discutat cu doctorul legat de asta si mi-a spus ca acest lucru se datoreaza grosimii bontului - ca a fost folosit un bont calcinat si ca grosimea era necesara pentru o rezistenta mai buna in timp. Mi-a spus ca nu se mai pot face ajustari pe coroana - daca ar fi sa mai pileasca din ea ar distruge stratul de ceramica. De asemenea mi-a spus ca avantajul la faptul ca baza dintelui iese putin in exterior este ca ajuta la o curatare mai buna la lucrarii.
Nu am consultat alti dentisti legat de acest aspect insa nu sunt foarte convins ca ceea ce mi-a explicat dentistul este OK si ca intr-adevar grosimea actuala a bontului era necesara.
Ce parere aveti?
Nota: Am optat pentru implanturi Alpha Nobel bio si coroana metalo ceramica.
Multumesc,
Petru
Anul trecut am inceput un tratament pentru realizarea unor implanturi (3 la numar, in partea dreapta jos - premolarii si un molar). A fost necesara o operatie de aditie de os iar acum sunt in etapa finala - urmeaza cimentarea coroanei.
Dupa prima proba a coroanei am observat ca pe partea dinspre interiorul gurii la unul dintre dintii parte ce sunt parte din coroana (al doilea premolar) baza nu se fixeaza exact in gingie si iese putin inafara ei (~1mm). Cand mananc acest lucru nu pare sa ma deranjeze insa daca ating cu limba zona respectiva agata/zgarie putin.
Am discutat cu doctorul legat de asta si mi-a spus ca acest lucru se datoreaza grosimii bontului - ca a fost folosit un bont calcinat si ca grosimea era necesara pentru o rezistenta mai buna in timp. Mi-a spus ca nu se mai pot face ajustari pe coroana - daca ar fi sa mai pileasca din ea ar distruge stratul de ceramica. De asemenea mi-a spus ca avantajul la faptul ca baza dintelui iese putin in exterior este ca ajuta la o curatare mai buna la lucrarii.
Nu am consultat alti dentisti legat de acest aspect insa nu sunt foarte convins ca ceea ce mi-a explicat dentistul este OK si ca intr-adevar grosimea actuala a bontului era necesara.
Ce parere aveti?
Nota: Am optat pentru implanturi Alpha Nobel bio si coroana metalo ceramica.
Multumesc,
Petru
1 comentarii

Buna ziua. Pentru a va putea raspunde la intrebarea dvs trebuie lamurit exact tipul de bont protetic folosit. Este un bont protetic calcinabil si lucrarea dentara se fixeaza cu material provizoriu pe aceasta ? sau este un bont calcinabil care face corp comun cu lucrarea dentara si aceasta se fixeaza prin insurubare odata cu bontul ?
Multumesc.
Dr.Vacaru Marius
Multumesc.
Dr.Vacaru Marius

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3implantul dentar in cazul cancerului de colon
- 5trebuie implant neaparat ?
- 3implant dentar
- 6costul implantului include si bontul de vindecare? umilitor
- 4Implant+coroana
- 1am dureri dupa 2 luni de la implanturile dentare
- 5cat de estetic va fi implantul dentar dupa reconstructia de creasta?
- 2As vrea sa imi fac implant dentar
- 1Dinte fals
- 7Implantul dentar se misca.
- 4Respingerea implanturilor dentare
- 1Umflarea gingiei la o saptamana dupa scoaterea implantului dentar
- 22Osteomalacie
- 1Retragere os
- 3Durere dupa aditia de os sintetic
- 3Lucrare sau implant?
- 3Implant dentar
- 94 implanturi dentare
- 4Implant la aproape 20 de ani