sanse implant dupa 10 ani de la extractie
Buna ziua,
As dori sa stiu cum estimati (teoretic) posibilitatea efectuarii a doua implanturi, extractiile avand loc in urma cu 10 ani.
Este vorba despre molarii de 6 ani, care au fost extrasi.
Lipsa dintilor nu a fost protezata si mi s-a explicat ca, la in interval de timp atat de indelungat dupa extractie se paote produce resorbtia osului si este posibil ca osul sa se fi suibtiat prea tare si sa nu se mai poata introduce implanturi...
Cum se evalueaza grosimea osului si daca aceasta permite sau nu implantul inainte de efectuarea operatiei? Se face radiografie panoramica, computer tomograf? Si cum se procedeaza in cazul in care ceilalti dinti au migrat (cativa milimetri, dar cred ca si aceia s-ar putea sa conteze)?
In afara de punti si implanturi exista si alte solutii de ultima ora pentru inlocuirea dintilor lipsa? auzisem ceva despre cercetari cu implantare de celule-stem...in incercarea de a produce muguri pentru noi dinti...
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
As dori sa stiu cum estimati (teoretic) posibilitatea efectuarii a doua implanturi, extractiile avand loc in urma cu 10 ani.
Este vorba despre molarii de 6 ani, care au fost extrasi.
Lipsa dintilor nu a fost protezata si mi s-a explicat ca, la in interval de timp atat de indelungat dupa extractie se paote produce resorbtia osului si este posibil ca osul sa se fi suibtiat prea tare si sa nu se mai poata introduce implanturi...
Cum se evalueaza grosimea osului si daca aceasta permite sau nu implantul inainte de efectuarea operatiei? Se face radiografie panoramica, computer tomograf? Si cum se procedeaza in cazul in care ceilalti dinti au migrat (cativa milimetri, dar cred ca si aceia s-ar putea sa conteze)?
In afara de punti si implanturi exista si alte solutii de ultima ora pentru inlocuirea dintilor lipsa? auzisem ceva despre cercetari cu implantare de celule-stem...in incercarea de a produce muguri pentru noi dinti...
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
3 comentarii
Buna ziua! Teoretic...se pot pune implanturi. Insa, asa cum ati spus, totul este sa fie si os in care sa se introduca implantul. Evaluarea masei osoase se face la un consult, iar certitudinea o va da computerul tomograf. Migrarea dintilor vecini se rezolva, asa cum ar fi ideal, inainte de a se pune implantul, cu ajutorul aparatelor ortodontice.
Imi permiteti sa va adresez un mesaj privat referitor la situatia mea concreta? Cred ca este in acest moment neinteresata continuarea discutiei dpdv al interesului celorlalti de pe forum...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 49implant dentar - cost?
- 3implant dentar
- 12Implant - inlocuire + alte intrebari
- 1se poate face un implant?
- 3implanturile dentare afecteaza ficatul ?
- 2implant dentar?
- 1implanturi dentare multiple
- 5care este timpul de refacere dupa esuarea unui implant dentar?
- 4cum poti alege cel mai bun implant?
- 1aslo cantitativ 639 si implantul dentar
- 1probleme cu dinti
- 1implant dentar, gingia vindecata dar era deschisa se vedea osul
- 1Dinte fals
- 1Nedumerire coroana implant dentar
- 3implant şi lucrare
- 5Durere după montarea bontului de vindecare
- 94 implanturi dentare
- 2Implant dentar la 0.5 mm de nervul alveolar inferior
Mai multe informații despre: implantul dentar
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: