Blocaj mental și lingvistic
Salutare!
M-am gândit să scriu aici pentru că poate este cineva care s-a mai confruntat cu aceste probleme. Simt că nu pot explica nimănui apropiat și că nici nu ar putea să mă ajute.
De aproximativ 2 ani simt că nu mă mai pot concentra suficient, nu mai pot reține informațiile pe care doresc să le acumulez sau citesc, nu îmi mai găsesc cuvintele cu ușurintă și simt că nici nu le pot exprima cu o anumită logică sau cursivitate. Am 23 de ani și până acum 2 ani nu am întâmpinat probleme de genul, am reușit mereu să îmi duc sarcinile până la sfârșit cu brio, am învățat foarte bine și am reușit mereu să mă concentrez și focusez pe ceea ce am de făcut. Acum însă, am impresia că sunt absentă la discuții, îmi simt efectiv creierul că nu face față anumitor provocări, mă simt aeriană și simt că toate astea sunt ca niște blocaje mentale și conversaționale. Nu mă exprim asa cum doresc.
Încerc să aflu cauza si cum pot trata acest aspect. Sunt studentă la două facultăți si am doua joburi (de aproximativ jumătate de an). Încerc sa dau vina pe suprasolicitare dar si pe situația pandemică (dat fiind faptul ca aceste stări au apărut odată cu ea). Când a început pandemia am simțit cum interesul meu pentru scoala a scăzut considerabil si faptul ca izolarea a durat destul de mult (eu fiind o fire activa si sociabilă) mi-a creat o oarecare anxietate si stari extrem de negative. Sper sa găsesc un răspuns sau o îndrumare pentru situația mea. Menționez ca in decursul acestor 2 ani am devenit și foarte sensibilă, plâng des, ma consum foarte mult, sunt recalcitranta …
M-am gândit să scriu aici pentru că poate este cineva care s-a mai confruntat cu aceste probleme. Simt că nu pot explica nimănui apropiat și că nici nu ar putea să mă ajute.
De aproximativ 2 ani simt că nu mă mai pot concentra suficient, nu mai pot reține informațiile pe care doresc să le acumulez sau citesc, nu îmi mai găsesc cuvintele cu ușurintă și simt că nici nu le pot exprima cu o anumită logică sau cursivitate. Am 23 de ani și până acum 2 ani nu am întâmpinat probleme de genul, am reușit mereu să îmi duc sarcinile până la sfârșit cu brio, am învățat foarte bine și am reușit mereu să mă concentrez și focusez pe ceea ce am de făcut. Acum însă, am impresia că sunt absentă la discuții, îmi simt efectiv creierul că nu face față anumitor provocări, mă simt aeriană și simt că toate astea sunt ca niște blocaje mentale și conversaționale. Nu mă exprim asa cum doresc.
Încerc să aflu cauza si cum pot trata acest aspect. Sunt studentă la două facultăți si am doua joburi (de aproximativ jumătate de an). Încerc sa dau vina pe suprasolicitare dar si pe situația pandemică (dat fiind faptul ca aceste stări au apărut odată cu ea). Când a început pandemia am simțit cum interesul meu pentru scoala a scăzut considerabil si faptul ca izolarea a durat destul de mult (eu fiind o fire activa si sociabilă) mi-a creat o oarecare anxietate si stari extrem de negative. Sper sa găsesc un răspuns sau o îndrumare pentru situația mea. Menționez ca in decursul acestor 2 ani am devenit și foarte sensibilă, plâng des, ma consum foarte mult, sunt recalcitranta …
10 comentarii
Mergi la un neurolog si spune-i sa-ti dea Actovegin. La mine a functionat destul de bine. Asta plus suplimente de vitamina B si D.
Daca ai chef/timp fa si un set de analize, vezi ce gasesti.
Daca ai chef/timp fa si un set de analize, vezi ce gasesti.
Sunt simptome de depresie si anxietate. Mergeti la psihiatru sa va dea un antidepresiv (pastila care trateaza deodata anxietatea si depresia) si incercati sa nu va suprasolicitati.
Cititi despre depresie si anxietate.
Faceti test depresie si test anxietate online.
Cititi despre depresie si anxietate.
Faceti test depresie si test anxietate online.
Speram sa nu ajung sa iau medicamente… o alta alternativa..
Incercati psihoterapia dar s-ar putea sa fie insuficienta... Aveti multe simptome. Alte cai nu exista in afara de psihoterapie si tratamentul de la psihiatru.
fa sport (bicicleta, jogging), mananca sanatos si sex. daca astea nu ajuta, meergi la doctor
ia suplimente de vitamine si minerale timp de 1 luna
ia suplimente de vitamine si minerale timp de 1 luna
Poate fi vorba de un burnout dupa cum bine banuiesti. Poti incerca initial Amelly sesiunile de psihoterapie.
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
Dr Rares Ignat
”Sunt studentă la două facultăți si am doua joburi (de aproximativ jumătate de an).”
In rest este bine.
Orice om are limite. Orice om isi atinge limitele, mai devreme sau mai tarziu. Simptomele pe care le descrieti sunt strigatul de ajutor al unui organism care nu mai poate.Si nu va putea mai mult cu medicamente, ci dimpotriva, medicamentele vor ascunde problema, pana la punctul de rupere.
In rest este bine.
Orice om are limite. Orice om isi atinge limitele, mai devreme sau mai tarziu. Simptomele pe care le descrieti sunt strigatul de ajutor al unui organism care nu mai poate.Si nu va putea mai mult cu medicamente, ci dimpotriva, medicamentele vor ascunde problema, pana la punctul de rupere.
Mulțumesc frumos pentru răspuns! Nu aș vrea renunț, dar nici nu știu ce altă cale pot lua.
Am să încerc cu psihoterapia. Considerați că ședințele online sunt la fel de benefice precum cele fizice?
Din experienta mea Amelly sesiunile online sunt la fel de eficiente ca cele la cabinet.
Iar pandemia a facut ca ele sa fie preferate de mult mai multe persoane.
Dr Rares Ignat
Iar pandemia a facut ca ele sa fie preferate de mult mai multe persoane.
Dr Rares Ignat
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11nu am incredere in mine, ma simt (scuze...) o proasta - -n-am gasit alta rima- :-)
- 6oboseala, tulburari de concentrare, stari de anxitate dimineata
- 4cand ma enervez nu ma mai pot controla
- 4Tiroida?
- 6Tumoare cerebrala sau afectiune psihica?
- 4Lipsa de concentrare, stres si multe altele
- 9cauze tremuraturi. Probleme cu atentia si concentrarea
- 2Oboseala, epuizare maxima, lipsa de concentrare
- 25dureri de picioare + cervicala
- 7Tulburări de memorie şi concetrare
- 0ameteala, lipsa de concentrare, nervozitate excesiva,
- 2Stari ciudate de 2-3 ani: vedere cu puncte, ameteala, greata, durere de cap, transpiratii, lipsa foc
- 4Pierderi de memorie
- 5Deficit de atenție, lipsă de concentrare și de memorare
- 6Creierul meu e afectat
- 2Un neurolog m-ar putea ajuta?
- 4Probleme de concentrare
- 2Ameteala, Vedere incetosata, Probleme concentrare si atentie, Epuizat, Depresie, Anxietate
- 1Scadearea puterii de concetrare in urma unui eveniment traumatic?
Mai multe informații despre: dificultatea de concentrare
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: