Hipotiroidie - disfunctii neurologice
Am 47 ani, sunt diagnosticata cu hipoiroidie si ma aflu sub tratament euthyrox 100, 1/ zi. De 1an - 2, am inceput sa am probleme de concentrare, dificultati de atentie, de exprimare, exprimare greoaie, cu balbaieli si imposibilitatea gasirii cuvintelor potrivite intr-o discutie banala, nesiguranta privind utilizarea lor corecta. Simptomele sunt foarte asemanatoare celor de acum 11 ani, cand am descoperit boala (foarte tarziu, TSH ajunsese la 25, iar tiroida se atrofiase). Ultimul TSH (ca doar asta mi s-a spus sa verific periodic) l-am facut de vreun an si jumatate si era in limite normale. Am ajuns si la neurolog, care a spus ca nu hipotiroidia ar fi cauza. Eu ma gandesc insa, tot citind, ca tot la un endocrinolog ar trebui sa ajung. Daca sunt sub tratament, fizic ma simt foarte bine, ce s-ar fi putut întâmpla in evolutia bolii, asa incat sa reapara aceste simptome? Ce investigatii ar trebui sa fac? Multumesc!
4 comentarii
Consider ca ar fi necesara o reevaluare endocrinologica si un RMN cerebral.
dr Petre Muresan
dr Petre Muresan
Tot de la tiroidă aș începe și eu să caut...
Mulțumesc pentru indicații! Voi consulta un endocrinolog. M-am programat deja si pentru un RMN cerebral.
Cu multa placere.
dr Petre Muresan
dr Petre Muresan
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2tremurat, lipsa de concentrare si imposibilitate de a vorbi
- 5carbamazepina la copil de 7ani si 6 luni
- 3hipo sau hipertiroidie?
- 5Ameteala, cap greu, senzatie de imperceptibil, urechi infundate. imi vreau mintea limpede!
- 8Efectele unor alimente/medicamente
- 0ameteala, lipsa de concentrare, nervozitate excesiva,
- 19Gat uscat, limba creata
- 3Nelamurire Euthyrox si alcoolul
- 0Lecitina
- 3Cum pot sa rezolv problema?:( E deranjant si suparator:(
- 1Euthyrox - mod de administrare prea strict
- 1Stare oboseala si probleme concentrare
- 22Ameteala, Vedere incetosata, Probleme concentrare si atentie, Epuizat, Depresie, Anxietate
- 2Ameteala continua; tulburari vedere, memorie, concentrare, vorbire etc
- 1Cele mai ok tonice energie-recupereare neuro
- 5De ce nu m-a ajutat deloc niciun supliment pentru concentrare și memorie?
- 2Hipotiroidie infraclinica in tratament.tiroidita cronica autoimuna cu nodularizare
Mai multe informații despre: dificultatea de concentrare hipotiroidia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: