Atac de panica?
:(..Of Kenzo...fazele astea se vor dovedi apa de ploaie. Nu zic ca nu ai acea anemie, dezechilibru hormonal etc, dar toate astea sunt tot de la "mansarda" ca sa incerc sa glumesc un pic. De acolo se prabuseste intreg organismul. Lechat are dreptate, daca Dzeu nu iti scoate in cale un medic bun, care poate nu neaparat ca e f bun dar pur si simplu te "nimereste" cu tratamentul, e f greu. Se uita la tine cu o uimire de parca noi alta treaba nu am avea decat sa exageram sau inventam. Imi mentin parerea ca din ignoranta nu inteleg prea bine medicii ce-i cu noi. Pana nu treci prin asa ceva nu-ti poti imagina. Multi au facut experiente si pe mine si am luat si eu xanax, seroxat, efectin si nu mai stiu nici eu cate. Pana la acest Cipralex. Imi era groaza sa-l iau caci aveam deja traume din urma. Fiecare pastila imi facea de fapt mai rau in loc sa ma simt mai bine. Am luat prima pastila se Cipralex, am vazut ca nu mi-e mai rau si m-am linistit. Vreo 3 saptamani le-am luat ca pe ceva normal, 1 seara si fara sa realizez m-am ridicat din pat, incepuse sa-mi placa din nou muzica (nu mai ma pufnea plansul cand o ascultam ci imi dadea o stare de bine) si sa am chef sa fac cate ceva etc. Poate doar mi s-a potrivit mie acest tratament habar nu am. Cert este ca acum am incredere in mine, nu am mai avut atacuri de panica de 12 luni, am iar job, dau licenta in iulie la Psihologie...deci treptat mi-am revenit la viata. Kenzo daca vrei iti pot da numarul de tel de la clinica ultimului meu psihiatru. Al celorlalti nu are rost ca m-au facut si pe mine varza la timpul meu..:)). Incredere si putere multa va doresc!!
ingrid_as_angel,
iti multumesc si da as dori numarul de telefon.Astept mesajul tau!
iti multumesc si da as dori numarul de telefon.Astept mesajul tau!
Va salut pe toti, suferinzi sau nesuferinzi care vor sa ne ajute cu cate un sfat benefic si constructi.Bun, eu trebuie sa va spun din capul locului ca am avut o viata tumultoasa, cand aveam varsta de 15 ani, tatalui meu i sau amputat picioarele, cand am inplinit 19 ani, am ramas fara tata, la un an de la deces am suferit un accident grav, mi-am sectionat nervul sciatic intr-un fund de sticla de sampanie, am fost in coma profunda avand tensiunea 5 prin pierdere de sange, pot spune ca am dat noroc cu doamna cu coasa, fiind mai robust am rezistat, 3 ani mai tarziu m-a calcat o masina pe trecerea de pietoni si au mai existat multe evenimente nefericite, culminand cu un divort, deci pot spune ca intrunesc tot ghinionul de pe pamant.De la divort parca nu mai sunt om, ma ambalez din orice, nu am liniste, ma panichez usor, ma taie transpiratiile, ceafa imi amorteste, ce e mai grav, e faptul care ma inspaimanta cel mai tare, uit oameni buni si asta ma face sa intru in niste atacuri de panica foarte intense.Nu vreau sa imi plang de mila, dar daca cineva chiar poate sa ma ajute in vre-un fel, sfaturi, tratamente, orice, il rog sau varog expres sa ma ajutati, in caz ca exista persoane bine intentioanate, la momentul oportun o sa dau si adresa mia de mess, un alt lucru care ma inspaimanta este, neincrederea in cei din jur si pesimismul care a iesit de sub control.Nu ezitati sa imi salvati sufletul si asa destul de inghetat!Va multumesc, nu sunt disperat, dar imi pun semne de intrebare pentru viitor!
Kenzo, scz de intarziere dar nu prea am dat pe la PC in ultimele zile. Clinica Alfa tel 3324338, medic psihiatru Daniela Alexandrescu. Mie femeia asta pot sa zic ca mi-a mai dat o sansa in viata, sper sa te poata ajuta si pe tine ( sa te "nimereasca" cum am eu o vb cu tratamentul, caci eu tot cred ca e chestie si de nimereala...:) Clinica Alfa cred ca are mai multe sedii. Eu am mers la cel mai apropiat de mine, la Big berceni. Acolo o poti gasi pe aceasta psihiatra. Mult curaj, speranta si soare in suflet va doresc la toti. Aaaa.costasos si eu as vrea id-ul tau de mess, poate iti face bine sa vb cu cineva care a trecut prin asa ceva si a invins boala. Cu drag,
Ingrid
Ingrid
Buna tuturor. stiti ceva, acum ca am citit comentariile voastre mi-am dat seama ca toti suntem putin nebuni.hai sa ne incurajam unii pe altii si sa mergem mai departe.credeti-ma, ca nici mie nu mi-e usor sa duc toate simptomele astea, dar incerc sa ma controlez cat pot eu de bine.In primul rand nu ma mai gandesc la faptul ca o sa ametesc cand ies din casa, nu o sa ma mai gandesc ca dimineata ma voi trezi cu frica de a iesi din casa.nu ma mai gandesc la nimic.e un prim pas si o sa vedeti ca vor disparea simptomele care le aveati inainte, adica in momentul in care va inchipuiati ca veti ajunge in locul acela aglomerat, va lua cu lesin, si asta numai cu gandul. Lasati psihologii, totul depinde de noi, de autocontrol si vointa de a merge mai departe. luati calciu si magneziu si cate o jumatate de pastila de stugeron in momentul in care va simtiti ametiti, va oxigeneaza creierul. Incercati cateva zile si o sa vedeti ca da roade. reteta proprie. daca vreti sa vb multe -*
(*modificat de administrator)
(*modificat de administrator)
Adaina, eu iti dau dreptate. Sa nu ma certe nimeni, pt ca nu vb in necunostinta de cauza.Am avut si eu episoade cu atacuri de panica. Eu am facut de 2 ori tratament.O data pt o perioada de 6 luni si dupa nu am ascultata medicul intrerupand-ul gresit.binenteles ca atacurile au revenit dupa vreo 6 luni.Iar a doua oara.am facut tratamentul cu xeroxat.care pe mine m-a facut sa ma simt ft bine din prima saptamana.De data asta am luat xeroxat pe o perioada de aproape 1 an...in acest an, intrand si partea in care scoteam medicamentul.Fratilor acum sunt bine, atat cat se poate..pt ca de fel sunt o tipa anxioasa...Ma ia si pe mine gandurile negre, sunt si trista.dar am ajuns la concluzia ca daca nu te ajuti tu...NIMENI n-o va face...De exemplu, eu si acum, evit sa calatoresc singura la distante mari...pt ca nu-mi place...dar nu cred ca-s o anormala.pur si simplu nu-mi place sa fiu singura...Ei si ce? Asta inseamna ca-s nebuna.Credeti-ma pe cuvant!!! Totul depinde de noi.Cand te ia atacul, ia un calciu, un magneziu.nu stiu, un calmepam.Sanatate multa!
atacul de panica nu este o boala.cautati in librarii, , vindecarea emotionala in 7 saptamini, , si gasitiva si un psiholog bun.eu nu plecam singura, gindeam numai negativ, aveam stari foarte proaste.acum sunt pe drumul cel bun.nu mai luati medicamente ca deveniti legume.va trebuie multa vointa.trebuie sa infruntati frica si totul o sa fie bine.
buna tuturor si eu am avut atacuri de panica timp de un an, dar acum am niste episoade urate tare simt ca ma sufoc nu mai stiu ce sa fac, trebuie sa ma chinui sa casc incontinu ca sa pot respira, credeti ca este atac de panica si cel mai greu imi este seara la culcare imi trebuie 2 ore sa ma lin istesc si sa adorm stiew cineva ce se poate face in cazul asta, sa fie de la inima, nu mai stiu ce sa fac, mentionez ca sunt fumatoare cam 10 tigari pe zi si am 39 de ani
eluta,
ceea ce simti tu in momentul de fata face parte tot din atacul de panica... mie mi'a trecut in mare parte... si asta dupa un an si jumatate. Cand sunt mai obosit inca mai am si eu aceste simptome... dar ma gandesc la cu totul altceva si trece imediat. Ce pot spune... iti trebuie o vointa de fier.
ceea ce simti tu in momentul de fata face parte tot din atacul de panica... mie mi'a trecut in mare parte... si asta dupa un an si jumatate. Cand sunt mai obosit inca mai am si eu aceste simptome... dar ma gandesc la cu totul altceva si trece imediat. Ce pot spune... iti trebuie o vointa de fier.
Buna tuturor,
voi nu simtiti ca odata cu venirea primaverii atacurile de panica sunt tot mai dese?
voi nu simtiti ca odata cu venirea primaverii atacurile de panica sunt tot mai dese?
buna adaina, nustiu poate asa simti tu pe mine ma apuca in toate anotimpurile deja am inceput sa ma invat cu boala asta daca o fio boala, dar eu cred ca totul tine de subconstientul nostru de exemplu de ce nu mi se face rau cand sunt cu cineva numai cand sunt singura, sau merg pe strada am impresia ca nu mai ajung acasa, ma ia pur si simplu din senin, dar sa mai stii ceva faptul ca vorbesc si cu altii despre boala asta ma simt mai bine e ca o terapie de grup, sanatate multa si mai vb
este o "boala" a sistemului nervos, cu cat te obisnuiesti cu ea mai mult, ai sa vezi ca simptomele dispar. De ex. mie inca imi este oarecum teama sa plec din Bucuresti... nu prea suport drumurile lungi... dar cu timpul sper sa ma reobisnuiesc.
la mine e e si mai urat eu sunt printre straini, nu cunosc limba nu am mama, tata frati langa mine si cand ma apuca ma rog sa nu patesc ceva, dar vorba ta sper sa treaca
pe mine cand ma apucau crizele luam extraveral, jumatate de pastila si in 5-10 min imi trecea imediat. iar tratament am facut cu calmopan si rhodiolin... de 5 luni nu am mai pus nici o pastila in gura!
am luat si eu o perioada in fiecare zi xanax, cam trei luni si acum iau numai la nevoie ori xanax oei extraveral, nustiu exista si altceva mai eficient mai tare, oricum nu mai intru in panica ca inainte insa em ramas cu altele, simt ca nu am aer, parca ma sufoc ma ia cu ameteli
mai tare de atat nu prea e nimic... iar chestia cu aerul o am si eu inca, ce'i drept din cand in cand. Atunci incerc sa respir normal sa ma gandesc la altceva si imi trece. ameteli nu am mai avut de cand am inceput sa-mi revin cu alimentatia (cel putin 3 mese pe zi)
buna din nou,
eluta, ai zis bine ca e terapie de grup
eu stiu ca ne putem vindeca.dar numai daca ramanem impreuna si incercam sa gasim noi o solutie.
ideea este ca fiecare sa spuna ce il face sa nu mai aiba aceste atacuri de panica si apoi le combinam.haideti sa incercam si asa.ne sustinem unii pe altii.va pup.
eluta, ai zis bine ca e terapie de grup
eu stiu ca ne putem vindeca.dar numai daca ramanem impreuna si incercam sa gasim noi o solutie.
ideea este ca fiecare sa spuna ce il face sa nu mai aiba aceste atacuri de panica si apoi le combinam.haideti sa incercam si asa.ne sustinem unii pe altii.va pup.
La mine e simplu. Frica de moarte prin sufocare :) din aceasta cauza am facut si atacul de panica. din cauza unei anestezii facute prost care mi-a "umflat gatul" nemaiputand sa respir.
nu la mine a inceput cu niste batai f puternice la inima intr-o noapte si m-am speriat f tare, si de atunci la orice durere mica m-am speriat, am facut controalew si cand am vazut ca nu am nimic m-am mai calmat, mai am si acum din cand in cand atacuri iau repede o pastila si-mi trece si de obicei ma cam apuca noaptea cand ma culc nustiu de ce
si la mine tot noaptea e problema... cand simt orice la gat... stiu ca nu am nimic dar tot ma sperii... eu am inceput sa mananc bomboane in loc sa iau extraveral sau orice alta pastila si ma calmez imediat!
Buna ziua tuturor. Am citit toate comentariile voastre cu privire la atacul de panica, simptomele pe care le aveti. Sunt foarte interesata de subiectul atacului de panica deoarece prietenul meu sufera de asta de ceva vreme. In ultima luna atacurile de panica au devenit foarte frecvente, cam 4-5 pe zi si se simte epuizat. Ne-am prezentat la un psihiatru, diagnosticul este de anxietate generalizata si l-a internat intr-un spital de psihiatrie de aproximativ 14 zile. Acolo i se administreaza tratament cu diazapam, anxiar si seroquel, cu seroquel-ul ajungand la 500 mg pe zi. Nu a avut decat cateva ameliorari, atacurile de panica persistand dimineata.El se simte in continuare foarte slabit, obosit si persista ameteala.Nu prea mai avem incredere in acest tratament care este foarte puternic dar nu da rezultate.Mai bine se simtea acasa, iesea mai repede din atacul de panica decat acum, cand este sedat. Ce parere aveti voi de acest tratament? Sunt surprinsa ca, in comentariile voastre nu sunt mentionate aceste medicamente.
Insider, mie medicul mi'a prescris xanax, dar stiind ca e f. tare nici nu am vrut sa ma ating de el. Diazepam nu am luat, dar in schimb am luat extraveral doar in momentele in care simteam ca mi se face rau(si am mai luat rhodiolin). Ametelile o sa dispara, dar cu timpul. la atacul de panica trebuie sa gandesti pozitiv, sa iti impui sa crezi ca defapt nu iti e rau. Stiu ca suna aiurea, dar pt cineva care a trecut prin asa ceva stie ce vreau sa spun.
Alimentatia e iar o problema. Si eu ma simteam epuizat, obosit tot timpul si ameteli de cadeam din picioare. prb la mine a fost ca atunci ca am facut acest atac de panica, nu am mai putut sa mananc deloc... iar in 2 saptamani de la 75 kg am ajuns la 55kg. in fine toate or sa treaca, dar cu timpul :( la mine a trecut un an jumate si inca ma refac... dar ma simt mult mai bine decat la inceput.
Alimentatia e iar o problema. Si eu ma simteam epuizat, obosit tot timpul si ameteli de cadeam din picioare. prb la mine a fost ca atunci ca am facut acest atac de panica, nu am mai putut sa mananc deloc... iar in 2 saptamani de la 75 kg am ajuns la 55kg. in fine toate or sa treaca, dar cu timpul :( la mine a trecut un an jumate si inca ma refac... dar ma simt mult mai bine decat la inceput.
V-as recomanda cu caldura sa mergeti la terapeut, pentru atacuri de panica si anxietate generala planul terapeutic este destul de simplu si da rezultate in timp scurt. Medicamentele ajuta partea fizica sa se calmeze, dar "boala" nu asa se declansaza si fara terapie problema nu se va rezolva.
Uncercati evaluarea situatiei in care va aflati la momentul respectiv si incercati sa constientizati prin detasare ca pericolul nu este iminent. Incepeti sa descrieti pt dumneavoastra ce vedeti in jur, axand atentia ori pe detalii minore care nu va creeaza ganduri negative, ori per ansamblu de exemplu " sunt intr-o piatza foarte larga, sunt multi oameni dar nu are ce sa mi se intample... etc" (in cazurile de panica agorafobica).
Tulburarea se poate trata destul de simplu si merita sa opriti aceste ganduri pt ca dumneavoastra aveti putere asupra lor si nu invers.
Uncercati evaluarea situatiei in care va aflati la momentul respectiv si incercati sa constientizati prin detasare ca pericolul nu este iminent. Incepeti sa descrieti pt dumneavoastra ce vedeti in jur, axand atentia ori pe detalii minore care nu va creeaza ganduri negative, ori per ansamblu de exemplu " sunt intr-o piatza foarte larga, sunt multi oameni dar nu are ce sa mi se intample... etc" (in cazurile de panica agorafobica).
Tulburarea se poate trata destul de simplu si merita sa opriti aceste ganduri pt ca dumneavoastra aveti putere asupra lor si nu invers.
adrian
primul lucru e sa elimini orice afectiune medicala apoi pentru atacurile de panica iti recomand sa inveti o tehnica de relaxare.si gasesti foarte multe pe internet...desi ar fi bine sa mergi la un psiholog care stie sa faca relaxare cu hiptonza pentru ca asta te ajuta foarte mult sa stapanaesti simptomele.in mod normal daca poti sa imi povestesti mai multe depsre asta as putea sa iti mai dau eu sfaturi
primul lucru e sa elimini orice afectiune medicala apoi pentru atacurile de panica iti recomand sa inveti o tehnica de relaxare.si gasesti foarte multe pe internet...desi ar fi bine sa mergi la un psiholog care stie sa faca relaxare cu hiptonza pentru ca asta te ajuta foarte mult sa stapanaesti simptomele.in mod normal daca poti sa imi povestesti mai multe depsre asta as putea sa iti mai dau eu sfaturi
Ma numesc Monica am 20 ani si am vrea sa ma sfatuiti si pe mine intr-o problema. De mica am o problema cu frica. Acum vreo 2 ani mi-a a inceput sa mi apara palpitatiile prin batai repezi si ciudate ale inimii urmata de o pauza dupa care isi intra in normal ceea ce de a lungu timpului pe urma mai imi apareau dar sincer foarte rar, dar de asta iarna au inceput sa se cam repete mai des chiar daca nu faceam nimic, sau la emotii puternice, stres, balonare, oboseala prea mare si cateodata erau insotite si cu stari de voma; de un timp am inceput sa ma las si de sofat ca mi e frica sa nu mi se intample cine stie ce chestie cand conduc, ma stresez mereu si am si o imaginatie bogata gandindu ma sa nu fac accident sau cnstie ce intamplare neplacuta.plus ca am si suflu sistolic. Din ce am citit eu cam am stres post traumatic. Am o dilema: nu stiu daca este din cauza unei aritmii sau poate a unei anemii pt k de la un timp nu am pofta de mancare deloc desi mi-e foame, stari de oboseala fara sa fac nimic, picioarele si mainile imi sunt reci si am ameteli si insomnii. De vreo 3 saptamani am inceput sa iau ceai de paducel si un ceai dintr un amenstec de plante tot pt aritmii si adevaru e ca mi s au rarit aritmiile dar senzatia de ameteala si oboseala cam persista. Inainte erau nopti cand ma trezeam agitata din cauza vreunui cosmar si deodata mi se marea pulsul foarte mult de parca imi iesea inima din piept plus ca incepeam sa intru in panica ne stiind de ce se intampla chestia asta si aveam si seara palpitatii insotite de niste tremuraturi ale corpului, un fel de frisoane si tot o data atacuri de panica pt ca nu stiam dc mi se intampla chestile astea. Problema este ca nu stiu ce am si cand ma gandesc ca trebuie sa fac analize ma ia o frica si ma cam stresez din orice. As vrea sa scap de toate problemele astea pentru ca sincer nu sunt deloc placute si mai ales ca intr un timp mi era frica sa ies din casa din cauza sa nu am vreo palpitatie, sau ameteala sau stare de voma pt ca este foarte neplacut sa vezi cum se uita lumea la mine. Va rog frumos sa-mi spuneti ce as putea sa fac sau ce-mi recomandati. Din ce am citit pe aici as putea mai mult ca sigur sa am si eu atacuri de panica dar problema este ca atacurile astea iti cam nenorocesc organismul in timp:aritmiile care nu bn trecute cu vederea, starile de amteala care nu prea vin fara rost sau starile de voma. Culmea si eu am zile cand e totul prea perfect adik n am nimic e totutl super dar zile cand am o stare de rau generalizata fara sa ma gandesc neaparat la ceva anume. pur si simplu. Am inceput sa cred k si chestia asta poate fi o boala genetica:frica ceea ce pare stupid dar e adevarat.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2ameteli, amortirea fetei, insomnii, zgomot in cap
- 21La cea mai mica durere intru in panica
- 5Hipertensiune dupa donare de sange
- 8stare generala de sanatate instabila
- 5Ce diagnostic pot sa am?
- 19Ajutati-ma sa-mi ajut sora
- 5Panica sau probleme reala la inima?
- 15atac de panica
- 7presiune inima
- 8Atac de panica
- 24Ameteala, presiune in partea de sus a capului, oboseala, anxietate
- 2atac de panica sau inima?
- 10Anxietate sau mai grav?
- 4Ajutor! am ajuns la spital în urma unei „căderi de calciu”
- 5atac de panica?
- 2Hipertensiune, anxietate, sau ce se intampla ?
- 3Recidiva atacuri de panica, efecte adverse posibile la acelasi medicament din prima faza?
- 0Batai puternice ale inimi si transpirație
- 3Atac de panica
- 5Simptomele anxietatii?
Mai multe informații despre: Atacurile de panica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: