astm bronsic ? | Forumul Medical ROmedic

astm bronsic ?

21-07-2016
angi_ghi
Nu este medic/terapeut
angi_ghi
Buna ziua. Fetita mea de 6 ani a facut anii trecuti bronsite repetate si de 2 ori pneumonie(cand a facut pneumonie a avut si wheezing). Bronsitele se manifesta cu tuse seaca prelungita si apoi cu productiva, fara febra, fara wheezing sau senzatie de sufocare Anii trecuti a luat montelukast, aerius pufuri cu ventolin si flixotide. I-am facut si test alergologic si rezultatul a fost ca nu este alergica la nimic.
Intrebarea e : are astm sau nu?

De asemenea acum o luna a facut varicela si de atunci tuseste, dar productiv de putine ori si nu poate elimina secretiile si cateodata sec. Am observat ca dimineata daca o scot afara tuseste putin si mai tuseste la efort fizic( nu foarte mult)- i-am dat pana acum 1 sticla fluimucil, 1 sticla sirop de pin, jumatate de sticla de rhinatiol si apoi am schimbat medicul. De asta data am primit tratament 5 zile cu ketof, mucosolvan, salbutamol, Ipecca homeopat si aerosoli(miofilin, dexametazona, fluimucil si ser). Tot nu a scapat de tuse. I-a schimbat iar tratamentul si de marti 18.07.2016 ii dau salbutamol si eurespal. Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc
1 comentarii
0
24-07-2016, ora 08:41
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pasii corecti
1 consult ORL..cu investiagatii a nasului si rinofaringele, acolo se afla polipii
orice secretie care se cumuleaza acolo poate provoca tuse
deasemenea sa se pronunte des pre starea amigdalelor si mai cu seama a starii mucoasei faringelui
care iritate fiind.. pot provoca tuse
2 se fac investiagtii la gastrologie.. pentru a exclude un reflux gastro-esofagian
orice alimenta acru, acidulat, citric.. poate provoca reflux si tuse
trebuie vazut daca tolereaza corect Lactatele. fiind producator de mucus...poate produce acele secretii abundente si tuse
3 trebuie sa aveti acasa.. aparat de aerosoli, aparat salin, uleiuri volatile pentru aromoterapie
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efectele coronavirusului, al virusului respirator sinciÈ›ial È™i al rinovirusului asupra copiilor
  • Cum afectează co-infecÅ£iile coronavirus, virus sinciÅ£ial respirator ÅŸi rinovirus copiii
  • Nivelul de activitate fizică - invers proportional cu numărul de zile de infecÈ›ii ale tractului respirator superior la copii
  • InfecÈ›iile respiratorii înainte de vârsta de doi ani pot creÈ™te riscul de deces din cauza unei boli respiratorii la vârsta adultă
  •