Anxietate recurenta
Buna. Am 24 de ani si ma confrunt cu anxietate si atacurile de panica de la 15 ani urmand ca la 19 ani sa incep un tratament cu rivotril, stimuloton, xanax si psihoterapie in paralel pe care l-am tot reinceput. In sept. 2019 am inceput sa micsorez dozele si sa le scot treptat pana in sept.2020. Problema e ca din Iulie 2020 au inceput si nou starile rele dar acum parca e diferit in sensul in care simptomele fizice sunt mult mai accentuate. Sunt ipohondra si de cand am avut o experienta urata la medic refuz sa imi mai fac investigatii de frica. Simptomele constau in :constipatie, dureri de cap, vertij, somnolenta, tensiune mare, puls 90-100 dar foarte puternic, extremitati reci si amortela rapida, gust acru, senzatia ca nu pot vorbii ca raman fara aer, crampe digesive si musculare, febra musculara, intestine galagioase si uneori intepaturi in abdomen, tremor, frisoane sau puseuri de caldura. Cele psihice ar fi: plans zilnic, frica de a pleca de acasa, frica de o boala grava, nervozitate extrema, lipsa de interes, atacuri de panica, senzatie de inutilitate, lipsa totala a libidoului. Fizic sufar de spasmofilie, ovar micropolichistic, candidoza recurenta si acum 2 ani am avut giardioza si atunci a fost ultimul eco abdominal facut. Precizez ca din martie 2020 nu am reusit sa am un program se somn si adorm la 5 dimineata urmand sa ma trezeste in jur de 15-16 cu greu din cauza faptului ca imi e groaza de o noua zi la fel iar activitatea zilnica este mai mult inexistenta.
4 comentarii
Pai si de ce ai intrerupt tratamentul? De ce nu reiei daca ti-a fost bine cu el?
Pentru ca ajunsesem sa nu mai pot plange sau avea un sentiment, imi inhiba totul si pe langa asta imi doream sa raman insarcinata dar acum din pacate in starea in care sunt e imposibil sa imi iau asa responsabilitate. Ca fiecare tratament chimic, face bine pe o parte dar strica pe alta...efectele adverse sunt horror.
Buna ziua,
In sinea dvs. cred ca stiti ca solutia este reprezentata de urmarea unei scheme de tratament recomandata de catre medicul psihiatru si atent monitorizata. Plus reluarea sedintelor de psihoterapie pentru o durata mai indelungata. In acest program v-ar fi util sa abordati:
- rezolvarea problemelor de somn, formarea unui orar sanatos de odihna;
-simptomatologia anxietatii in general, fricile specifice (depasirea frici legate de investigatiile medicale necesare) si a tulburarii de panica (simptomele fiziologice, comportamentele de evitare);
- invatarea si practicarea unor metode de relaxare, includerea unor activitati fizice placute si usor de realizat in programul de zi cu zi;
- gestionarea problemelor intampinate, un mai bun management al timpului;
- corectarea situlurilor de gandire disfunctionale cu modalitati de gandire mai adaptative;
- dezvoltarea emotiilor pozitive, descoperirea valorilor si implementarea acestora, implicarea intr-un proiect personal care sa va ofere sentimentul de sens.
Speranta si sanatate!
In sinea dvs. cred ca stiti ca solutia este reprezentata de urmarea unei scheme de tratament recomandata de catre medicul psihiatru si atent monitorizata. Plus reluarea sedintelor de psihoterapie pentru o durata mai indelungata. In acest program v-ar fi util sa abordati:
- rezolvarea problemelor de somn, formarea unui orar sanatos de odihna;
-simptomatologia anxietatii in general, fricile specifice (depasirea frici legate de investigatiile medicale necesare) si a tulburarii de panica (simptomele fiziologice, comportamentele de evitare);
- invatarea si practicarea unor metode de relaxare, includerea unor activitati fizice placute si usor de realizat in programul de zi cu zi;
- gestionarea problemelor intampinate, un mai bun management al timpului;
- corectarea situlurilor de gandire disfunctionale cu modalitati de gandire mai adaptative;
- dezvoltarea emotiilor pozitive, descoperirea valorilor si implementarea acestora, implicarea intr-un proiect personal care sa va ofere sentimentul de sens.
Speranta si sanatate!
Aveti dreptate si multumesc pentru raspuns dar din pacate pentru mine tratamentul isi face efectul strict cat il administrez si apoi e la fel...medicul mi-a spus ca au fost prea multi ani in care nu am cerut ajutor pentru ca nu stiam ce mi se intampla si asta ar face mai grea “vindecare”.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7Atacuri de panica - Frica de caldura
- 2cum sa scapi de atacurile de panica?
- 2sunt studenta in ultimul an si nu mai pot sa invat
- 3teama de transportul in comun-anxietate?
- 13ce boala are aceste caracteristici? Schizofrenia?
- 3greata, ameteata, stare de anxietate
- 50Multumiri.
- 1ce evolutii au bolile psihice
- 11Anxietate?
- 9Atac de panica? Anxietate? Nu mersi, mi-e bine asa! :)
- 8cum sa scap de frica, anxietate?
- 34depresie, anxietate, tulburari somatoforme?
- 6episod depresiv cu elemente anxioase si interpretative
- 7Atacuri de panica fobie anxietate?
- 3Nervozitate Atacuri de panica Acid la stomac
- 7anxietate, frica de moarte, frica de a mi se face rau
- 6Anxietate si atacuri de panica sau altceva ?
- 2Care-i legatura intre hipotiroidism si tulburarea emotionala?
- 5anxietate, atac de panica, depresie?
- 4Anxietate si tremur / senzatie de slabiciune
Mai multe informații despre: Anxietatea Atacurile de panica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: