anticonceptionale de la ginecolog sau la un planning familial?
as vrea sa va intreb. pentru prescrierea de anticonceptionale la cine este mai indicat sa ma adresez. la un medic ginecolog sau la un planning familial?
5 comentarii
Buna seara. Va recomand sa mergeti la un medic ginecolog care va va prescrie aceste pilule dupa un consult. Este foarte important sa va faceti consultul anual pentru sanatatea dvs. Uneori doamnelor le este rusine, dar pe de alta parte le ajuta foarte mult.
multumesc frumos pentru raspuns. dar pentru persoanele care nu si-au inceput viata sexuala unde este mai indicat sa se adreseze? la medicul ginecolog sau la planning familial? presupun ca daca se duce la medicul ginecolog va fi necesar un control ginecologic
Daca sunteti virgina din ce cauza doriti sa luati anticonceptionale? Eu ma gandesc la doua variante:
1. doriti sa incepeti viata sexuala si atunci va recomand ca pentru primele dati sa foloseasca partenerul prezervativ fie ca are sau nu experienta, eventual si folosire de lubrifiant pe baza de apa pentru a va fi dvs mai confortabil. Si apoi sa mergeti si la consult ginecologic
2. banuiti ca aveti niste probleme care s-ar putea rezolva prin anticonceptionale. In acest caz e necesar sa vorbiti cu medicul ginecolog care poate sa faca si consult ginecologic fara a afecta himenul sau sa va doara
Stiu ca este la moda administrarea de anticonceptionale, dar, totusi, sunt niste tratamente hormonale care au si reactii adverse ce se pot manifesta la nivelul sanilor si uterului, si nu numai.
1. doriti sa incepeti viata sexuala si atunci va recomand ca pentru primele dati sa foloseasca partenerul prezervativ fie ca are sau nu experienta, eventual si folosire de lubrifiant pe baza de apa pentru a va fi dvs mai confortabil. Si apoi sa mergeti si la consult ginecologic
2. banuiti ca aveti niste probleme care s-ar putea rezolva prin anticonceptionale. In acest caz e necesar sa vorbiti cu medicul ginecolog care poate sa faca si consult ginecologic fara a afecta himenul sau sa va doara
Stiu ca este la moda administrarea de anticonceptionale, dar, totusi, sunt niste tratamente hormonale care au si reactii adverse ce se pot manifesta la nivelul sanilor si uterului, si nu numai.
Am si eu o problema :(. Acum 1 an si ceva am luat anticonceptionale YAZ, la recomandarea medicului, din cauza unui ciclu menstrual neregulat. Dupa 6 luni am avut o durere puternica la rinichi si am renuntat la ele tocmai la a 2-a pastila din blisterul nou. De atunci am menstruatia de culoare maro- inchis. Poate afecta acest lucru o posibila sarcina? Care este cauza acestei culori? Va multumesc!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3control pt anticonceptionale?
- 3contraceptive
- 2anticonceptionalele sunt 100 la suta sigure?
- 3lo-femenal este eficient?
- 10Am o intrebare urgenta. menstruatie peste anticonceptionale
- 3am luat pastilele de la sfarsitul tabletei
- 3Cind trebuie sa incep sa folosesc prima pastila Yasmine?
- 9Cand isi fac efectul anticonceptionalele?
- 9postinor 2 cum functioneaza?
- 6Ma pot impiedica anticonceptionalele sa slabesc?
- 8Schimbare anticonceptionale
- 2anticonceptionale luate fara a intreba un medic
- 6sunt bune anticonceptionalele Harmonet?
- 5anticonceptionale: regividon si microgynon
- 3cum se iau anticonceptionalele laurina?
- 3Am terminat blisterul yasmin si nu imi vine ciclul. Sunt insarcinata ?
- 11postinor - va rog din tot sufletul sa ma ajutati!
- 5Qlaira. Planning familial
- 1Am uitat sa iau Mercilon dupa pauza de 7 zile
- 1Pot lua anticonceptionalele inainte de menstruatie?
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: