grapefruit si anticonceptionale
![madalina18](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
iau anticonceptionale harmonet la ora 13 si seara in jur de ora 21-22 mananc un grapefruit pentru slabit.grapefruitul poate scadea eficienta antioceptionalelor?
5 comentarii
![Katyella](/arata_img.php?img=cont_66608.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Contine Lycopen. Stiu sigur ca interactioneaza cu unele medicamente folosite in scaderea colesterolului cum ar fi Crestor dar nu am auzit niciodata sa aiba vreo influenta asupra anticonceptionalelor..care pana la urma sunt hormoni
![andolina](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Din cate am cautat eu pe internet, pentru ca si eu mi-am pus aceeasi intrebare, acesta influenteaza negativ efectul anticonceptionalelor...nu stiu daca poti ramane gravida din cauza lui dar probabil in combinatie cu niste antibiotice scade foarte mult efectul anticonceptionalelor...
![Katyella](/arata_img.php?img=cont_66608.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Influenteaza negativ? Hm. Eventual inhiba metabolismul lor si atunci cresc anumite concentratii in sange
Dar stii ce? Inlocuieste cu grape alb. Din cate am citit eu, cel rosu se mai bate cap in cap cu chimicalele dar nu si cel alb. Sau mananca si tu cate un mar daca crezi ca iti face rau
Un chimist s-ar pricepe mai bine sa iti spuna, dar..si eu la unele subiecte inca astept raspunsuri :( Asa ca mai postez pe unde stiu cate ceva.poate-mi raspunde si mie cineva la intrebari :)
Dar stii ce? Inlocuieste cu grape alb. Din cate am citit eu, cel rosu se mai bate cap in cap cu chimicalele dar nu si cel alb. Sau mananca si tu cate un mar daca crezi ca iti face rau
Un chimist s-ar pricepe mai bine sa iti spuna, dar..si eu la unele subiecte inca astept raspunsuri :( Asa ca mai postez pe unde stiu cate ceva.poate-mi raspunde si mie cineva la intrebari :)
![Dr. Ionescu-Marcu Anda-Doinita](https://cdn.romedic.ro/img/medic-default.png)
Stiu sigur ca sucul de gapefruit(alb/rosu-n-are nici o importanta...)creste eliminarea multor medicamente(inclusiv contrceptivele), scazindu-le actiunea.
Imi pare rau ca nu pot sa traduc, nu am timp dar sper ca stii engleza :
Do I have to give up grapefruit completely if it interacts with my medicine?
Not necessarily. There are several factors to consider. Some people are resistant to the grapefruit effect
because they have lower levels of CYP 3A4. Unfortunately, this is not something most clinical
laboratories are likely to measure. An occasional half grapefruit or glass of juice may not raise blood
levels enough to cause serious problems, but before doing this experiment, check with your doctor.
Asta e pentru tensiune:
The original
discovery that grapefruit juice
could interact with drugs was made
during research on a calcium channel
blocker called felodipine (Plendil).
In some people, Plendil blood levels
may rise as much as 300% to 500% in
the presence of grapefruit.
Colesterol:
Blood levels of Mevacor and
Zocor are significantly increased by
grapefruit. Lipitor is also affected,
though to a lesser degree
Din cate am inteles exista aproximativ 30 de grupe farma care reactioneaza la grape. prin cresterea concentratiei de ingrediente. Conform studiilor este vorba de o enzime existenta in tractul digestiv (dar nu la toata lumea) si care ar fi responsabila de aceste variatii- la unii sucul de greph poate sa nu aiba efect.
Gasesti mai multe aici
http://www.healthcentral.com/peoplespharmacy/pp_guides/PDF/gfruit02.pdf
Do I have to give up grapefruit completely if it interacts with my medicine?
Not necessarily. There are several factors to consider. Some people are resistant to the grapefruit effect
because they have lower levels of CYP 3A4. Unfortunately, this is not something most clinical
laboratories are likely to measure. An occasional half grapefruit or glass of juice may not raise blood
levels enough to cause serious problems, but before doing this experiment, check with your doctor.
Asta e pentru tensiune:
The original
discovery that grapefruit juice
could interact with drugs was made
during research on a calcium channel
blocker called felodipine (Plendil).
In some people, Plendil blood levels
may rise as much as 300% to 500% in
the presence of grapefruit.
Colesterol:
Blood levels of Mevacor and
Zocor are significantly increased by
grapefruit. Lipitor is also affected,
though to a lesser degree
Din cate am inteles exista aproximativ 30 de grupe farma care reactioneaza la grape. prin cresterea concentratiei de ingrediente. Conform studiilor este vorba de o enzime existenta in tractul digestiv (dar nu la toata lumea) si care ar fi responsabila de aceste variatii- la unii sucul de greph poate sa nu aiba efect.
Gasesti mai multe aici
http://www.healthcentral.com/peoplespharmacy/pp_guides/PDF/gfruit02.pdf
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7E posibil sa-mi intarzie ciclul pentru ca nu am mai luat luna asta anticonceptionale?
- 8raspuns va rog frumos: cum sa administreaza anticoceptionalele
- 4rebuia sa fac 7 zile pauza si apoi sa incep alta folie dar n-am mai luat
- 5yasmine - am nevoie de un sfat
- 5anticonceptionale si pauzele...
- 8O fi sarcina sau nu?
- 3melleva 35 si tenul acneic
- 8boli endocrine?
- 4Din cauza anticonceptionalelor?
- 4Sarcina in timpul folosirii anticonceptionalelor
- 4au trecut 12 ore de cand trebuia sa ia pilula
- 2Am nevoie urgent de un raspuns in leg cu anticonceptionalele
- 7Pauza anticonceptionale si sexul neprotejat
- 10Exista vreun risc???
- 0karissa si caderea parului
- 1Artizia si anticonceptionale
- 2anticonceptionale fara pauza!
- 11Mi-e frica! Sa fac sau nu pauza la Karissa?
- 4Sarcina?
- 1Anticonceptionale-varsta
Mai multe informații despre: Grapefruitul Administrarea contraceptivelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: