Anticonceptionale Artizia

30-10-2011
AnaOctavia
Nu este medic/terapeut
AnaOctavia
Am inceput luna asta tratamentul de anticonceptionale Artizia; maine voi incepe o alta folie. Intrebare: isi fac efectul la fel ca si prima data cand le-am luat?, adica dupa 7 zile sau pot avea contact sexual fara alta metoda de protectie fara nici o problema?
10 comentarii
0
30-10-2011, ora 22:10
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Referitor la întrebarea dv, sunteţi sub efect contraceptiv atât în timpul zilelor în care luaţi anticoncepţionale, cât şi în zilele de pauză între două folii.
0
31-10-2011, ora 10:13
bby02
Nu este medic/terapeut
bby02
timp de 1 an de zile am luat anticonceptionale yasmin, iar akum fac o pauza..cand le pot lua din nou?
0
05-02-2012, ora 20:05
nonohoda
Nu este medic/terapeut
nonohoda
Buna.As vrea sa incep sa iau anticonceptionale Artizia (pentru prima data cand iau anticonceptionale, deci ar fi prima folie), doar ca deja sunt in ultimele zile de menstruatie si din cate am inteles (de pe forum) ar fi trebuit sa le iau si in timpul menstruatiei?..Eu intelesesem de la medicul de planning ca trebuie sa le iau dupa ce imi trece menstruatia.E ok sa le iau dupa ce imi trece, sau va fi nevoie sa astept pana luna viitoare?Astept raspuns URGENT, pentru ca in max 2 zile imi va trece menstruatia si sa stiu daca incep sa le iau sau nu.Multumesc anticipat.
0
06-02-2012, ora 11:01
Dr. Mihnea Dragomir
Dr. Mihnea Dragomir
Anticoncepţionalele pot fi începute oricând. Deosebim două situaţii:
-începerea lor în oricare dintre primele 5 zile ale ciclului lunar. În acest caz, protecţia contraceptivă este deplin instalată încă de la prima pilulă.
-începerea lor DUPĂ ziua a 5-a a unui ciclu lunar. În acest caz, trebuie să ţinem cont de două lucruri de care nu ţineam cont în cazul precedent:
1) să nu existe cumva o sarcină preexistentă începerii anticoncepţionalelor
2) efectul de protecţie este deplin instalat abia începând cu a 8-a pilulă.

În concluzie, având în vedere toate aceste lucruri, precum şi alte consideraţii, eu recomand ca momentul cel mai potrivit pentru începerea anticoncepţionalelor ziua a 5-a a ciclului lunar.
Prin convenţie, se consideră că ciclul lunar începe în ziua în care sângele se arată pentru prima dată, chiar dacă e vorba doar de o picătură care pătează chiloţii, iar acest lucru se petrece la ora 23.59.
0
01-03-2012, ora 20:46
fixxoana
Nu este medic/terapeut
fixxoana
Buna.
Am inceput tratamentul cu Artizia la sfatul medicului ginecolog acum vreo 8 luni, nu am avut vreo reactie advresa de atunci si ciclul regulat. Am mai folosit o metoda contraceptiva pe langa si anume prezervativul, as vrea sa renunt la prezervativ acum deoarece am un partener stabil dar nu stiu daca sa am incredere doar in pastile. [desi le iau in fiecare zi la ora fixa, nu am uitat niciuna]
am citit pe ele faptul ca nu contin o doza asa de mare de hormoni, lucru ce ma face sa ma simt putin sceptica fata de ele. nu vreau sa raman insarcinata.
0
02-03-2012, ora 10:47
Dr. Mihnea Dragomir
Dr. Mihnea Dragomir
Toate anticonceptionalele, indiferent de doza de hormoni, asigura acelasi nivel de protectie. Si anume, corect luate, asigura acelasi nivel de protectie cu prezervativul corect folosit. Prin "protectie" se subintelege protectie impotriva sarcinii, fiindca in privinta protectiei impotriva infectiilor transmise sexual, prezervativul este considerabil superior.
0
27-10-2012, ora 01:27
Corinaaa002
Nu este medic/terapeut
Corinaaa002
eu am inceput tratamentul cu artizia de luni 22.10.2012 este prima saptamana iar dupa cateva ore dupa ce iau pilula mi se face rau, am greturi..si imi provoaca disconfort la stomac. oare e din cauza lor ? de ce ? trebuie sa anunt medicul ?
0
22-04-2013, ora 17:59
klmo
Nu este medic/terapeut
klmo
buna, am inceput sa iau pastile artizia din a6a zii de ciclu, si am facut sex neprotejat de la a4a pastila luata la ora corecta.. as vrea sa stiu daca raman insarcinata din cauza asta.?
0
20-11-2013, ora 12:55
adinacristina
Nu este medic/terapeut
adinacristina
Buna ziua!Am terminat a doua cutie de artizia si as vrea sa stiu la cate zile imi vine ciclu ? si daca vreau sa ma opresc din pastile fara sa raman gravida ce as putea face?
0
02-12-2013, ora 01:03
mtv.tudor
Nu este medic/terapeut
mtv.tudor
Buna ziua, prietena mea a inceput sa ia anticonceptionale Artizia pe data de 22.11., iar pe data de 27.11 a uitat sa ia o pastila. Le la la ora 20:00 dar pe cea care a uitat-o a luat-o abia in 28 la ora 20, dupa 24 de ore, odata cu pastila din 28, deci a luat 2. Am inteles ca trebuie sa astepti o saptamana pana esti protejata de la prima pastila. As dori sa stiu daca nu a luat corect in prima saptamana cat trebuie sa astepte iara de la ziua in care a uitat pana cand este protejata. Imi fac griji deoarece am avut contact sexual neprotejat pe data de 1.12, iar chiar daca nu am ejaculat inauntru imi fac putin griji. Mai vreau sa intreb despre acea pauza de 7 zile de cand se termina pastilele pana cand vine menstruatia. Prietena mea are un ciclu neregulat de 29-30 de zile. Dupa ce i se termina pastilele trebuie sa astepte pana ii vine menstruatia, dar daca trebuie sa astepte mai mult de 7 zile pana ii vine menstruatia, mai este protejata? Stiu ca anticonceptionalele ar trebui sa regleze menstruatia, dar in caz ca nu o face in prima luna vreau sa stiu daca mai este protejata daca sta mai mult de 7 zile. Si mai este o problema cu spotingul, A avut spoting din ziua 2 pana prin ziua 6-7. Acum spune ca nu a mai avut si din cate stie s-ar putea sa dureze chestia asta o luna poate 2. este normal acest lucru? Va multumesc mult!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •