Anticonceptionale
Este vreo problema daca am luat anticonceptionalele, in doua zile consecutiv, cu 1-2 ore mai tarziu?
Mentionez ca le iau de 2 ani.
Mentionez ca le iau de 2 ani.
20 comentarii
Nu e nicio problemă. Pentru toate anticoncepţionalele combinate, întârzieri de până la 12 ore sunt tolerate.
am si eu o intrebare.am terminat folia de 4 zile si tot nu mi-a venit:(:(...si tin sa mentionez ca apstilutele le-am mai luat la ore diferite..de ex miam fixat o ora 23.00 dar s mai intapla sa le iau si la 21.00 sau 00.00...si tot asa..o ora, doua diferenta...ultimele 2 pastilute am uitat sa le iau si le luam dimineata in loc sa le iau seara:|...dar dpa c am uitat prima apstiluta nu am mai avut relatii sexuale de frica...sunt in a 5a zi d fapt d pauza si nu mia vnit, oare e posibil sa fiu INSARCINATA?:(:(:((:((((:|:|:|:|::|
Va rog sa imi raspundeti, sunt disperataaaa:(.imi e ataata d frica.mi-am PROMIS..ca d data viitoare nu mai uit nici o pastiluta..o iau la ora exacta..doar ca sa nu fie prea tarziu...sunt in a 5a zi ///sanii ma dor, capul..si inca imi curge lichidul acela:|..ma sperie ingrozitor
Cum spuneam, o uitare de cateva ore nu are consecinte, nici chiar daca este repetata. Deci, e de asteptat ca sangerarea sa apara in mod iminent.
multumesc mult mult...m-am mai linistit acum...sper sa vina ca ma sperie ingrozitor:))).Va multumesc inca odata:)
buna ziua! va rog sa-mi spuneti cu a cata pastila sa incep blister-ul Yaz, fiind in a 2-a zi la menstra?cu prima sau cu a 2-a? are vreo importanta? mentionez ca e prima luna cand iau anticonceptionale.
1. Nu are nicio importanţă cu care începeţi, important este să luaţi toate cele 24 de pilule active (roz), urmate de cele 4 pilule placebo.
2. Cu scopul de a diminua pericolul uitării, fabricantul a aşezat nişte săgeţele care indică ordinea luării pilulelor, precum şi "eticheta zilei de începere". Să presupunem că începeţi mâine, adică luni. În acest caz, lipiţi eticheta "Lu" în locul în care scrie să o lipiţi. în felul acesta, veţi şti că începeţi de fiecare dată o folie nouă lunea, deoarece o folie=24 pilule active + 4 pilule placebo, total 28 de pilule, care e multiplu intreg de 7.
Dacă toată chestia asta mai degrabă vă încurcă decât vă ajută, aşa cum a intenţionat producătorul, aplicaţi punctul 1 şi luaţi pilulele roz în ce ordine doriţi, doar să le luaţi pe toate.
2. Cu scopul de a diminua pericolul uitării, fabricantul a aşezat nişte săgeţele care indică ordinea luării pilulelor, precum şi "eticheta zilei de începere". Să presupunem că începeţi mâine, adică luni. În acest caz, lipiţi eticheta "Lu" în locul în care scrie să o lipiţi. în felul acesta, veţi şti că începeţi de fiecare dată o folie nouă lunea, deoarece o folie=24 pilule active + 4 pilule placebo, total 28 de pilule, care e multiplu intreg de 7.
Dacă toată chestia asta mai degrabă vă încurcă decât vă ajută, aşa cum a intenţionat producătorul, aplicaţi punctul 1 şi luaţi pilulele roz în ce ordine doriţi, doar să le luaţi pe toate.
Multumesc pentru raspuns!
Mai am o problema:am inceput blisterul Yaz in prima zi d menstra.La aproximativ 3 ore jumatate am avut varsaturi.Pentru a evita sa mai cumpar blisterul de rezerva(lipsa banilor) m-am gandit sa iau a 2-a pilula ca si cum as incepe blisterul in a 2-a zi de menstra.Deci eu la sfarsitul lunii o sa am toate pilulele luate, numai ca la prima am avut acel incident. Sunt obligata ca pana la sfarsitul lunii sa imi mai achizitionez un blister pentru a recupera si prima pilula sau se considera a fi asimilata de organism in cele 3:30 h?
Mai am o problema:am inceput blisterul Yaz in prima zi d menstra.La aproximativ 3 ore jumatate am avut varsaturi.Pentru a evita sa mai cumpar blisterul de rezerva(lipsa banilor) m-am gandit sa iau a 2-a pilula ca si cum as incepe blisterul in a 2-a zi de menstra.Deci eu la sfarsitul lunii o sa am toate pilulele luate, numai ca la prima am avut acel incident. Sunt obligata ca pana la sfarsitul lunii sa imi mai achizitionez un blister pentru a recupera si prima pilula sau se considera a fi asimilata de organism in cele 3:30 h?
Neluarea ultimei pilule nu are consecinte.
Daca se mai intampla sa aveti varsaturi, tineti minte ca probleme ridica numai varsaturile care apar cel tarziu la 2 ore dupa luarea pilulei: in asemenea cazuri nu mai luati alta pilula, ci aplicati regula de 7 zile: aceasta inseamna ca, timp de 7 zile de la eveniment, considerati ca nivelul de protectie nu este sigur.
Daca se mai intampla sa aveti varsaturi, tineti minte ca probleme ridica numai varsaturile care apar cel tarziu la 2 ore dupa luarea pilulei: in asemenea cazuri nu mai luati alta pilula, ci aplicati regula de 7 zile: aceasta inseamna ca, timp de 7 zile de la eveniment, considerati ca nivelul de protectie nu este sigur.
Prezint scuze, dar nu am inteles la ce v-ati referit cand mi-ati spus de neluarea ultimei pasitile. Deci, eu am luat prima pasitila, dar dupa trei ore jumatate am avut varsaturi. Se considera a fi luata sau sunt nevoita ca pana la finele lunii sa-mi iau un bilster de rezerva pt a inlocui prima pastila ?
Deci, sunt două variante posibile:
1) aţi luat două pilule (să le spunem 1 şi 2) în aceeaşi zi, şi anume în ziua în care aţi avut vărsătura ?
2) nu aţi luat două pilule în aceeaşi zi. Aţi luat una în ziua cu vărsătura, iar următoarea a doua zi după aceea.
Care din aceste două variante descrie mai bine cum au stat lucrurile ?
1) aţi luat două pilule (să le spunem 1 şi 2) în aceeaşi zi, şi anume în ziua în care aţi avut vărsătura ?
2) nu aţi luat două pilule în aceeaşi zi. Aţi luat una în ziua cu vărsătura, iar următoarea a doua zi după aceea.
Care din aceste două variante descrie mai bine cum au stat lucrurile ?
Varianta a 2-a.Ce ar trebui sa fac in acest caz?
In acest caz, nu trebuie sa faceti nimic. Prima pilula a avut timp sa fie absorbita, fiindca varsatura a intervenit la mai mult de doua ore dupa administrare.
am si eu o alta intrebare, mi-a trecut ciclul acum 4 zile...si de rveo 3 zile am intretinut relatii sexuale cu prietenul meu, acum cand urinez..ma ustura destul de rau si am observat astazi ca imi curge si sange dupa ce urinez, nu stiu de ce, doarte putin..ce este in neregula?:( nu am mai patit niciodata asta..ma puteti sfatuii?ce sa faac?sunt disperata
Desigur că nu e în regulă. Cel mai probabil, este vorba de o infecţie urinară. Lăsată netratatată, se poate complica cu pielonefrită ("urcă la rinichi"). Este timpul să faceţi o vizită doctorului dv.
am facuut o vizita foarte rapida la farmacie, imediat dupa ce v-am scris am fugit la farmacie..mi-a dat urinal akut, ciprinol.mi-a spus ca va trece..doar sa urmez 7 zile tratamentul.am fost si la medic si mia prescris aceiasi reteta.sa speram ca nu va mai aparea...problema a disparut inca de la primele pastile..poate sa recidiveze??
Buna ziua:( am luat atunci ciprinol si ilbuprofen timp de 7 zile si in acelasi timp am avut vreo 2 raporturi sexuale...eficienta anticonceptionalelor a scazut???ieri am terminat folia deci zilele astea trebuie sa imi vina, nu da nici un semn ca ar venii inafara de acea secretie...E OARE POSIBIL SA FIU INSARCINATA?????am citit mai peste tot ca eficienta anticonceptionalelor in timp ce iei antibiotic scad..acum am aflat eu nu am stiut.ce s intampla?:(
Buna ziua...eu iau anticonceptionale kleodina de apriximativ 3 ani fara pauza, dar luna trecuta fiind Pastele nu am observat ca mii s a terminat cutia de 6 folii si am ramas fara 5 zile.Am fost la ginecolog si a spus ca pot lua in continuare, aruncand dansul primele 5 pilule din folie.Am luam toata folia, am avut cm normal cand am terminat folia, iar acum sunt la a 2 a folie dar am inceput sa ma simt rau:m am ingrasat 4 kg intr o luna app, ma doare spatele, burta si am greturi...care ar putea fii problema?ar fii bn sa le intrerup pt o perioada sau ce as putea face?exista posibilitatea sa fiu insarcinata?Multumesc anticipat!
Bună seara folosesc anticoncepționale yaz am încurcat pastila 21 cu 22 din blister pastilutele de Aceeași culoare roz amndoua și am întârziat o ora adică în loc sa o iau la 8 30 am luato la 9 este vro problema?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Ciclu peste anticonceptionale, test de sarcina negativ
- 3anticonceptionale... de unde? de care?
- 3cum se iau corect anticonceptionalele?
- 10anticonceptionale dupa mine sau merg la medic?
- 3melleva 35 si tenul acneic
- 3Pot sa iau anticonceptionale dupa ce mi-sa terminat ciclul?
- 6Anticonceptionale cu aceeasi compozitie ca si Karissa
- 10prima data anticonceptionale
- 3Intarzierea pastilelor contraceptive.
- 11postinor - va rog din tot sufletul sa ma ajutati!
- 5Anticonceptionale si dureri de san va rog un raspuns
- 3as vrea sa iau anticonceptionale deoarece nici nu am menstruatia regulata
- 1Anticonceptionale pentru prima data
- 0Administrarea Marvelon 21
- 17pilula contraceptiva
- 4Anticonceptionale fara pauza
- 2Karissa, am procedat corect?
- 0Anticonceptionale dupa sterilet
- 0Doua zile fara anticonceptionale
- 2Menstruatie absenta, îmi curge lichid alb din mamelon
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: