Antibiotice in timpul sarcinii
Buna seara!As avea o intrebare legata de folosirea antibioticelor in perioada sarcinii..Inca nu stiu daca sunt insarcinata(desi imi doresc foarte mult), nu am avut sintome iar testul nu l-am facut inca, deoarece de la contactul sexual neprotejat a trecut doar o saptamana(atunci a fost perioada fertila).in acest caz pot sa i-au antibiotice?sunt oare insarcinata sau inca nu?ciclul menstrual ar trebui sa fie in data de 30 iulie.Multumesc!
8 comentarii
chiar nu mai poti sa astepti?
mai bn mergi la doctor sa vezi daca esti gravida nu poti sa iei antibiotice
mai bn mergi la doctor sa vezi daca esti gravida nu poti sa iei antibiotice
BUNA
am 32 de ani si sunt insarcinata
sunt disperata. pe 7 feb am avut ultima menstra iar pe data de 5 martie am luat un tratament cu doxiciclina far sa stiu ca sunt insarcinata
am luat de pe 5 martie pana pe 10 martie tratamentu iar cand am mers la doctor si i-am zis ca sunt insarcinata si ca am luat acest tratament mi-a zis sa fac avort
nici nu am vrut sa aud de asa ceva
de 7 ani imi doresc un copil
a mai trecut cineva prin asa ceva?
sunt disperata !!! multumesc
am 32 de ani si sunt insarcinata
sunt disperata. pe 7 feb am avut ultima menstra iar pe data de 5 martie am luat un tratament cu doxiciclina far sa stiu ca sunt insarcinata
am luat de pe 5 martie pana pe 10 martie tratamentu iar cand am mers la doctor si i-am zis ca sunt insarcinata si ca am luat acest tratament mi-a zis sa fac avort
nici nu am vrut sa aud de asa ceva
de 7 ani imi doresc un copil
a mai trecut cineva prin asa ceva?
sunt disperata !!! multumesc
Administrarea medicamentelor inaintea zilei 20 postconceptie au efect de "tot sau nimic", adica fie omoara embrionul, fie nu il afecteaza deloc. Perioada organogenezei( 3-8 saptamani postconceptie) este critica pentru teratogeneza( dezvoltarea malformatiilor). Se pare ca perioada cand ati luat doxiciclina e cam la limita. E foarte important daca pastrati sarcina sa faceti morfologiile de trim 1, 2 si 3 la un medic cu experienta in ecografie.
Va doresc succes!
Va doresc succes!
multumesc mult pentru raspuns.deci sa inteleg ca nu este chiar foarte grav ??multumesc mult!!
mai am o intrebare ; mi s-a spus de la circa sa merg in luna a 7 de sarcina pentru un vaccin, e bine sa merg sa il fac sau nu???
chiar si in luna a opta de sarcina trebuie sa merg pentru al doilea vaccin
ce ma sfatuiti??
chiar si in luna a opta de sarcina trebuie sa merg pentru al doilea vaccin
ce ma sfatuiti??
Buna seara,
Cred ca este vorba de vaccinul antitetanos care se face in trimestrul 3 de sarcina. Acesta poate fi facut pe sarcina fara nici o problema.
O seara buna!
Cred ca este vorba de vaccinul antitetanos care se face in trimestrul 3 de sarcina. Acesta poate fi facut pe sarcina fara nici o problema.
O seara buna!
Buna ziua
Sunt in sapt 34 a sarcinii si am fost la stomatolog pt. o durere la o masea. Mi-a scos nervul, mi-a facut o anestezie usoara si u medicament pe canal, urmeaza sa merg pt. plomba. Afectaza sarcina aceasta interventie in aceasta perioada?
Sunt in sapt 34 a sarcinii si am fost la stomatolog pt. o durere la o masea. Mi-a scos nervul, mi-a facut o anestezie usoara si u medicament pe canal, urmeaza sa merg pt. plomba. Afectaza sarcina aceasta interventie in aceasta perioada?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2oxacilina in primele saptamani de sarcina
- 3Efectele distonocalmului in timpul sarcinii
- 5lexotan in prima sapt sarcina-un medic va rog sa-mi raspunda
- 8Tinidazol in sarcina
- 3Aspirina in sarcina
- 6Medicament tuse pt femei inscarcinate
- 0Medicamente in timpul sarcinii
- 1serlift in timpul sarcinii
- 3Ofloxacin in sapt 4 de sarcina
- 1paracetamol in sarcina
- 17asentra se intrerupe in caz de sarcina