Antibiotice in sarcina
Buna ziua,
Tocmai am aflat ca sunt insarcinata in 6 sapt., dar mi s-a spus ca trebuie neaparat sa fac intrerupere deoarece in perioada conceptiei am luat 5 pastile de azitromicina si 13 pastile de unidox(pentru o afectiune dermatologica).Va rog foarte mult sa-mi spuneti care sunt riscurile in cazul in care doresc sa pastrez sarcina.In conditiile incare doar o trompa imi functioneaza, va dati deama cat de greu raman insarcinata.Ne chinuim de cava ani.
Tocmai am aflat ca sunt insarcinata in 6 sapt., dar mi s-a spus ca trebuie neaparat sa fac intrerupere deoarece in perioada conceptiei am luat 5 pastile de azitromicina si 13 pastile de unidox(pentru o afectiune dermatologica).Va rog foarte mult sa-mi spuneti care sunt riscurile in cazul in care doresc sa pastrez sarcina.In conditiile incare doar o trompa imi functioneaza, va dati deama cat de greu raman insarcinata.Ne chinuim de cava ani.
10 comentarii
Azitromicina este cunoscuta pentru faptul ca dauneaza sarcinii. Unidox-ul dauneaza si el, dar la varste mai mari ale sarcinii.
In aprecirea riscului teratogen (adica rsicului de a aparea malformatii fetale) esential nu este atat tipul de agent teratogen, cat varsta sarcinii cand actioneaza. Astfel, in primele 3 saptamani de sarcina (corespunzand primelor 5 saptamani de amenoree, in cazul unui ciclu regulat cu perioada de 28 de zile), toti agentii teratogeni, indiferent ca sunt raze X sau azitromicina duc la acelasi rezultat: fie pierderea sarcinii urmata de avort spontan, fie dezvoltarea unei sarcini normale. Acest lucru se explica prin capacitatea mare de regenerare a celulelor deocamdata nediferentiate.
Practic, daca ati luat AZT in primele 4 saptamani de amenoree, riscul de malformatii fetale la nastere nu este crescut in urma acestui fapt. Daca ati luat in saptamana a 5-a, e o situatie "pe muche de cutit", adica va aflati in interiorul marjei de eroare a aprecierii. Daca ati luat in saptamana a 6-a, riscul de aparitie al unor malformatii in special interesand sfera neurologica sau digestiva (sisteme care se dezvolta acum) este considerabil.
In aprecirea riscului teratogen (adica rsicului de a aparea malformatii fetale) esential nu este atat tipul de agent teratogen, cat varsta sarcinii cand actioneaza. Astfel, in primele 3 saptamani de sarcina (corespunzand primelor 5 saptamani de amenoree, in cazul unui ciclu regulat cu perioada de 28 de zile), toti agentii teratogeni, indiferent ca sunt raze X sau azitromicina duc la acelasi rezultat: fie pierderea sarcinii urmata de avort spontan, fie dezvoltarea unei sarcini normale. Acest lucru se explica prin capacitatea mare de regenerare a celulelor deocamdata nediferentiate.
Practic, daca ati luat AZT in primele 4 saptamani de amenoree, riscul de malformatii fetale la nastere nu este crescut in urma acestui fapt. Daca ati luat in saptamana a 5-a, e o situatie "pe muche de cutit", adica va aflati in interiorul marjei de eroare a aprecierii. Daca ati luat in saptamana a 6-a, riscul de aparitie al unor malformatii in special interesand sfera neurologica sau digestiva (sisteme care se dezvolta acum) este considerabil.
SUNT INSARCINATA IN 29 SAPT SI AM STREPTOCOC B.MEDICUL MI-A RECOMANDAT AMPICILINA DE 500MG DOUA LA 6 ORE TIMP DE 7 ZILE.ESTE PERICULOASA PENTU COPIL O CANTITATE ASA DE MARE DE ANTIBIOTIC?
Buna seara! Am o intrebare: sa las sarcina sau nu?? Problema este urmatoarea: ultimul ciclu l-am avut pe 23 noiembrie si pe 25 noiembrie am inceput sa iau Axycef 500mg, si paracetamol cu nurofen. Mentionez ca nu stiam de sarcina. Ce sa fac? astept raspunsul dv.
Multumesc!
Multumesc!
Buna , sunt insarcinata in 7 saptamani si am o infectie urinara, medicul mi-a prescris antibiotic Nitrofur, 1 tableta la 12 ore timp de 5 zile, va rog daca se poate sa-mi raspundeti daca sa-l iau sau nu, imi este frica sa nu pateasca ceva copilasul, mentionez ca nu ma aflu in tara.
Buna, sunt insarcinata in 5 saptamani si cateva zile, am luat acum 2 saptamani antibioticul Ciprynol ( 5 zile- 1 la 12 ore ), Novalis si injectii intravenos cu gentamicina ( 6 inj una la 12 ore) pentru ca am avut Otita si nu am stiu ca sunt insarcinata. V[ rog sa-mi spuneti daca fatul va avea probleme sau chiar eu?
sunt insarcinata in luna 4 si medicu mi a gasit infectie urinara mia dat tratament cu antibiotice ampicilina poate dauna bebelushului?
Daca va fost prescris de medicul ginecolog nu are de ce sa va dauneze voua sau bebelusului.Daca nu aveti incredere in doctorul respectiv, consultati alt doctor
Sunt insarcinata in aprox 4 saptamani, au trecut 2 saptamani si 4 zile de la ovulatie. Am depistat o infectie urinara veche cu bacteria e coli. Medicul mi-a recomandat antibioticul Eficef 100mg la 12 ore timp de 7 zile. Mi-a spus ca trebuie neaparat sa imi tratez infectia urinara ca nu va face bine copilului. E bine sa incep acum tratamentul cand sarcina e mai mica? Sau sa astept sa mai creasca copilul? Nu stiu ce e mai bine sa fac. Va multumesc!
Ajutati ma si pe mine va rog...sunt insarcinata in 7 sapt, am 2 fibroane di medicul mi a recomandar 2 tab de aspacardin pe zi...e indicat aspacardinul in sarcina? Lamuriti-ma va rog ca nu stiu ce sa fac.multumesc
Buna, mai este cineva pe grup ??
Am luat Naproxen in saptamana 4 de la ovulatie pentru o fractură, 7 pastile, 1 pe zi de 550 mg.
Mai este cineva pe aici care a trecut printr-o situație asemănătoare sa imi spună si mie rezultatul ? Multumesc
Am luat Naproxen in saptamana 4 de la ovulatie pentru o fractură, 7 pastile, 1 pe zi de 550 mg.
Mai este cineva pe aici care a trecut printr-o situație asemănătoare sa imi spună si mie rezultatul ? Multumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3trebuie sa intrerup sarcina?
- 27am luat doxiciclina in doza mare in saptamanile 4 sau 5 de sarcina
- 10dureri de urechi si masele in sarcina
- 22riscuri sarcina de la urografie
- 4mediu toxic...pentru fat
- 5lexotan in prima sapt sarcina-un medic va rog sa-mi raspunda
- 5Medicamente in sarcina.. ii fac rau la fat?
- 5clotrimazol in timpul sarcini
- 6Medicament tuse pt femei inscarcinate
- 3Medicamente peste sarcina
- 7Toxoplasmoza in sarcina, rezultate
- 1medicamente cu risc in sarcina
- 0risc de avort?
- 0Intrebare pastila Arcoxia
- 0Pericol de malformatii?
- 0Sarcina si Wilprafen 500, Klion D100
- 1Antibioticele afecteaza sarcina?
- 1Sotret in sarcină
- 6Medicamente psihiatrice in sarcina